Bezár

Internet

Újabb felsőoktatási rangsorban szerzett dobogós helyet egy magyar egyetem

Újabb felsőoktatási rangsorban szerzett dobogós helyet egy magyar egyetem

2017. december 19.
1 perc

Négyezer felsőoktatási intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem a harmadik helyre került a harmincéves Erasmus legfrissebb EU-toplistáján.

Az európai felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem oktatói utaztak 2015-ben a harmadik legnagyobb létszámban külföldre az Erasmus program támogatásával.


A szegedi egyetem 255 oktatója összességében 1275 nap időtartamban tartott előadásokat és órákat külföldi partnerintézményeinknél, ahonnan tanévente 100-150 vendégoktatót is fogadunk egyetemünk 12 karán.


Az SZTE oktatóinak 0,7 százaléka, összesen 255 egyetemen tanító munkatárs külföldi tanulmányútját segítette az Erasmus+ program. Az oktatók mobilitását bemutató Erasmus-listán szereplő 13 magyarországi intézmény közül a dobogós, azaz „bronzérmes” SZTE után, a második legjobbként a 24. helyre sorolt ELTE végzett.


Magyarországról az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Budapesti Corvinus Egyetemről utazott a legtöbb diák és oktató külföldre Erasmus-támogatással.


Link: eduline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek