SZTE Info

Ösztöndíjakat adtak át a gazdaságtudományi karon

Péntek délután több mint 130 hallgató kapta meg ünnepélyes keretek között a támogatást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának ösztöndíjrendszere 2012 óta támogatja a leendő közgazdászokat. A vállalatok és vállalkozások részben vagy egészben mentesítik a hallgatókat az önköltség megfizetése alól. A támogatók potenciális munkavállalóként tekinthetnek a mentorált diákokra, akiknek szakmai fejlődését is nyomon követhetik. Péntek délután több mint 130 hallgató kapta meg ünnepélyes keretek között a támogatást. Köztük volt a már a középiskolát is Szegeden végző vajdasági Bíró Szilárd, aki lapunk kiadóigazgató-főszerkesztőjétől, Kóti Zoltántól vette át az ösztöndíjat.


Link: delmagyar.huCikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *