SZTE Info

Fesztiválszínekbe öltözött a rektori hivatal - ilyen volt a fényjáték a Dugonics téren - galéria, videó

Nem mindennapi látvány, ahogy a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának tekintélyt parancsoló épülete hamisítatlan fesztiválszínekbe öltözik: a 22. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóján fényfestéssel ünnepeltek tegnap este.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az óriásszínezőhöz a zenei aláfestést Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész játéka adta. A Benedekfi testvérek zeneszerzőként a nemzetközi ismertség felé is elindultak: ők szerezték a Dung dot (Ne égesd el) című vietnami–amerikai film zenéjét, amely a legjobb idegen nyelvű Oscar-díj versenyben is indult.


A zene és a vetítés a régi maszkabálokat idézte fel: eltűnt a Szegedi Tudományegyetem felirat a homlokzatról, és egy ismeretlen hely kapujának öltözött a jól ismert Dugonics téri épület. A fényjáték után a Fire Fantasy tűzzsonglőrcsapat bemutatója vitt fényt az éjszakába, majd a Pumpkins Trió fesztiválnyitó koncertje zárta az őszi estét.


Link: delmagyar.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *