Bezár

Internet

Ünnepel a Fogorvostudományi Kar

Ünnepel a Fogorvostudományi Kar

2017. szeptember 15.

A tizedik születésnapját ünneplő kar elsődleges célja a hallgatók magas fokú képzése és a betegellátásba való bekapcsolódása. 1,3 millió forintos uniós forrásból 2020-ra megújul az épületük is, amely komoly megtartó erő lehet.

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – vallják a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának (FOK) vezető oktatói Szent-Györgyi Albert elhíresült szavait. Ezért ebben a szellemiségben végzik a hallgatók oktatását immár évtizedes hagyományra visszatekintve. A Szegedi Fogorvos Találkozó és Tudományos Konferencia célközönségének azokat a fogorvosokat tekintik, akik elsődlegesen a betegellátással, a mindennapi klinikai rutinnal foglalkoznak, és mindeközben szeretnék pácienseiket minél magasabb szakmai színvonalon ellátni. Laczkóné Turzó Kinga, a SZTE-FOK dékánja kiemelte: elsődleges céljuk a manapság egyre népszerűbb magánpraxisok mellett a hallgatók felkészítése az oktatói pályára, hiszen a jövő fogorvosainak utánpótlását csak a magas oktatási színvonal alapozhatja meg.

 

„A kétnapos programon mindenki megtalálhatja a számára érdekes témákat, valamint az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerni a legújabb innovációkat, és a mindennapi munkát megkönnyítő újításokat is” – tette hozzá a dékán. A világ számos országából érkeztek előadók, többek közt Németországból, Amerikából és Olaszországból is. A 33 elismert kutató prevenciós és a fájdalom kezelésről szóló előadásokat fog tartani. A kar vezetősége a gyakorlati oktatásra nagy hangsúlyt fektet, amihez lendületet ad, hogy 1,3 milliárd forintos uniós forrásból újítják fel a Vasas Szent Péter utcai 2-es számú volt rendelőintézet, amely 1300 négyzetméternyi alapterülettel bővül. Várhatóan 2020 nyarára befejeződnek a munkálatok.

 

Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek