SZTE Info

Ünnepel a Fogorvostudományi Kar

A tizedik születésnapját ünneplő kar elsődleges célja a hallgatók magas fokú képzése és a betegellátásba való bekapcsolódása. 1,3 millió forintos uniós forrásból 2020-ra megújul az épületük is, amely komoly megtartó erő lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – vallják a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának (FOK) vezető oktatói Szent-Györgyi Albert elhíresült szavait. Ezért ebben a szellemiségben végzik a hallgatók oktatását immár évtizedes hagyományra visszatekintve. A Szegedi Fogorvos Találkozó és Tudományos Konferencia célközönségének azokat a fogorvosokat tekintik, akik elsődlegesen a betegellátással, a mindennapi klinikai rutinnal foglalkoznak, és mindeközben szeretnék pácienseiket minél magasabb szakmai színvonalon ellátni. Laczkóné Turzó Kinga, a SZTE-FOK dékánja kiemelte: elsődleges céljuk a manapság egyre népszerűbb magánpraxisok mellett a hallgatók felkészítése az oktatói pályára, hiszen a jövő fogorvosainak utánpótlását csak a magas oktatási színvonal alapozhatja meg.

 

„A kétnapos programon mindenki megtalálhatja a számára érdekes témákat, valamint az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerni a legújabb innovációkat, és a mindennapi munkát megkönnyítő újításokat is” – tette hozzá a dékán. A világ számos országából érkeztek előadók, többek közt Németországból, Amerikából és Olaszországból is. A 33 elismert kutató prevenciós és a fájdalom kezelésről szóló előadásokat fog tartani. A kar vezetősége a gyakorlati oktatásra nagy hangsúlyt fektet, amihez lendületet ad, hogy 1,3 milliárd forintos uniós forrásból újítják fel a Vasas Szent Péter utcai 2-es számú volt rendelőintézet, amely 1300 négyzetméternyi alapterülettel bővül. Várhatóan 2020 nyarára befejeződnek a munkálatok.

 

Link: szegedma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *