Bezár

Internet

2019.

1 2 3 4 (5)> (8)>| 
2019. október 28.
1 perc

Az eddigi rendkívül sikeres véradások után ismét segíteni hívják a donorokat. Október 31-én, csütörtökön 9 és 17 óra között várnak minden eddigi és leendő véradót az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba, hogy halloweenkor is megmentsenek három életet.

2019. október 28.
3 perc

Amikor rátaláltam a Zenesziget appra, azonnal az futott végig a fejemben, hogy ezt meg kell mutatni másnak is! Végre egy olyan alkalmazás, ami játékos, érdekes, és ha sikerül vele a gyerkőcöt lekötni, akkor azon túl, hogy élményszámba megy, még tanul is általa.

2019. október 26.
1 perc

A Magyar Immunológiai Társaság 48. Vándorgyűlésén tisztújító közgyűlést is tartottak.

2019. október 25.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiumának lakói nem mindennapos jótékonysági tevékenységet indítottak útjára októberben, keddenként 10 és 18 óra között a József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtt kupakokat és plüssöket gyűjtenek.

2019. október 25.
2 perc

Az oktatást, a kutatást és a hallgatói tehetséggondozást segítő együttműködésről kötött megállapodást az Alkotmánybíróság és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (SZTE ÁJTK) pénteken a Tisza-parti városban.

2019. október 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Magyarországon elsőként érdemelte ki a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” elismerést.

2019. október 23.
1 perc

Az SZTE JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézete kedden nyolcadik alkalommal szervezte meg a regionális gyógypedagógiai szakmai konferenciáját, melyre nemcsak a régióból, de az ország különböző megyéiből, valamint a Vajdaságból is érkeztek pedagógusok.

2019. október 23.
2 perc

Korai rákdiagnosztikát szolgáló kutatásokban vesz részt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – erről szóló megállapodást írtak alá a felsőoktatási intézmény és a Molekuláris-Ujjlenyomat Kutató Közhasznú Nonprofit Kft. vezetői.

2019. október 22.
1 perc

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar 20. évfordulója alkalmából a karon működő hallgatói szervezetek kezdeményezték az első Közgazdászok Viadala vetélkedő megrendezését, amelyen egy épületben négy város (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged) egyeteme versenyez 20 órán keresztül.

2019. október 22.
3 perc

A legjobban szereplő Dyntell 2537 százalékos növekedést tudott felmutatni.

2019. október 15.
2 perc

Gérard Mourou Nobel-díjas tudós előadásával nyitják meg a Szegedi Tudományegyetemen az idei Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A rendezvény díszvendége előadásában arról beszél majd: mit tehet egy Nobel-díjas a klímaváltozás ügyében?

2019. október 14.
4 perc

Az asszonnyal valószínűleg nyílvessző végzett, a gyerek halálának oka ismeretlen, az biztos, hogy egyszerre temették el őket. A régészek is megdöbbentek, napokig nem nyúltak a szkíta kori lelethez.

2019. október 14.
1 perc

Napjainkban is több olyan növényi eredetű vegyület van forgalomban, amelyek súlyos betegségek kezelésére vagy megelőzésére használhatók.

2019. október 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett rendezvényekre 2019. október 16-án, szerdán 15:30 órai kezdettel. Helyszín: SZTE BTK épület, Auditórium Maximum Szeged, Egyetem u. 2.

2019. október 14.
2 perc

Három új bemutatót tart tizenhetedik évadában a Szegedi Egyetemi Színház, és több különböző helyszínen tovább játssza népszerű produkcióit.

2019. október 12.
2 perc

Szeged — Háromgyermekes családapa, maratonista és nem utolsó sorban gyermeksebész dr. Vizi András (38), akit a múlt hónapban az Apa Magazin az év legsportosabb apukájának választott.

2019. október 12.
5 perc

A Kapcsolat Központ főigazgatója, Bálint Gabriella (52) egy fiatal felnőtt, immár 24 éves, bátor, szókimondó lány édesanyja. A Fidesz-KDNP és a Szeretem Vásárhelyt susáni képviselőjelöltjéről azonban kevesen tudják: rendkívül komoly egészségügyi kockázattal járt, hogy anyává válhasson. Gabriella és a férje családalapítás iránti vágya végül felülkerekedett a félelmeken.

2019. október 12.
3 perc

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA Kiváló Kutatóhely) kutatói is kulcsszerepet kapnak abban a 6 évesre tervezett nemzetközi programban, amelyben osztrák, német, amerikai és magyar kutatók dolgoznak együtt. Az Európai Kutatási Tanács (ERC) legrangosabb pályázatán , a Synergy Granton 10 millió eurós támogatást nyert projekt célja Kelet-Közép-Európa népességtörténetének mélyebb megismerése a Római Birodalom bukása után, a nagy népvándorlások és a kora középkori politikai és kulturális változások időszakában. A kutatásokba Magyarországon a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szegedi Tudományegyetem és a Természettudományi Múzeum kutatói is bekapcsolódnak.

2019. október 11.
1 perc

Gazdálkodása stabil, minőségirányítási rendszere kiemelkedő. Szakorvosainak és szakképzett ápolóinak száma és képzettsége elismerést érdemel.

2019. október 11.
1 perc

A Rákóczi Szövetség idén ősszel mintegy 600 külhoni magyar óvónőnek és tanítónak szervez hétvégi találkozókat. Azzal a céllal, hogy kifejezze az óvónők és tanítók iránti megbecsülését, különös tekintettel arra, hogy a magyar iskolaválasztás elősegítésében meghatározó szerepet töltenek be.

2019. október 11.
2 perc

Az előadó-művészeti és vizuális művészeti területen is gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának hallgatói az oktatási intézmény és a Szegedi Szabadtéri Játékok között létrejött megállapodásnak köszönhetően.

2019. október 08.
2 perc

A kutatások célja, hogy a daganatos betegségek diagnosztikáját fejlesszék.

2019. október 07.
1 perc

A régió legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE Őszi Állásbörze október 8-án ismét megnyitja kapuit. Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók.

2019. október 06.
1 perc

A kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából különleges programot szervezett a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete a Szent-Györgyi Albert Agórában.