Bezár

Internet

Pogácsás Tibor: Orosházán jól érződik a helyi összefogás

Pogácsás Tibor: Orosházán jól érződik a helyi összefogás

2019. szeptember 17.
3 perc

Sajtótájékoztató keretében vázolta az önkormányzati rendszer sikerességét Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár. A szeptember 16-i eseményen az államtitkár elmondta, Orosháza nagymértékben fejlődött az elmúlt években, ez pedig a közösségi összefogásnak is köszönhető.

Az elmúlt évek összegzéséről és az elért eredményekről tartott sajtótájékoztatót Pogácsás Tibor államtitkár és Dávid Zoltán polgármester a Petőfi Művelődési Központban. Az államtitkár elmondta, az önkormányzati választások közeledtével szükséges visszatekinteni a megtett időszakra, számot vetni azzal kapcsolatban, hogy mi is történt öt év alatt. Az önkormányzati rendszert sikeresnek értékelte Pogácsás Tibor.


– Felmérések azt mutatják, hogy a polgárok bíznak az önkormányzati képviselőikben, bíznak a polgármesterekben. Bizonyos értelemben a bizalmi indexük magasabb is, mint állami intézmények, esetleg politikai pártok esetében. Ez érthető is, hiszen a képviselők és a polgármesterek azon emberek között élnek és telik a napjuk, akik megválasztják őket. Ezért természetszerű, hogy a problémákkal is közvetlenül lehet a képviselőkhöz fordulni. Ez egy nehéz feladat és nagy kihívás, csak szívvel-lélekkel lehet végezni ezt a munkát – mondta az államtitkár.


Pogácsás Tibor kiemelte, az ország önkormányzatainak helyzete stabil, rendelkeznek a működésükhöz szükséges anyagi forrásokkal. Orosházáról elmondta, az elmúlt években több tekintetben is sokat fejlődött. Hozzátette, egy önkormányzat akkor lehet sikeres, ha a megfelelő kapcsolatot ápol a helyi gazdasági szereplőkkel, és együtt tud működni az adott településen jelenlévő szervezetekkel, Orosháza ezt példázza. Pogácsás Tibor gratulált a városvezetésnek, valamint az orosházi polgároknak az elért sikerek kapcsán.


Dávid Zoltán megköszönte a méltató szavakat, majd kiemelte: az orosháziak szorgalmas és dolgos polgárok. A polgármester célként emelte ki a fiatalok helyben tartásának fontosságát, hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a helyi ifjúság Orosházán tudjon boldogulni. Rávilágított: Orosházán, mint a megye legiparosodottabb településén, elkél a szakember, ezért a Szegedi Tudományegyetem kihelyezett tagozataként Orosházán is elindult a mérnök képzés, amely újabb állomást jelent az oktatásfejlesztés terén, így járulva hozzá fiatalok helyben tartásához.


Dávid Zoltán kiemelte, a település több pályázaton is sikeresen vett részt, azonban a hosszú előkészületi és lebonyolítási munkák miatt még csak most realizálódik a lefektetett cél. A polgármester a helyi sporttevékenységek fontosságáról is szólt. Kiemelte, a kormány támogatásával valósul meg egy vívócsarnok a településen, amely a helyi sportélet megkönnyítésére szolgál.


A Magyar Falu program sikereket eredményezett a térség kistelepülésein. Ezzel kapcsolatban Pogácsás Tibor kiemelte, a Modern Városok program keretében történő pályázatokra az Orosházához hasonló lélekszámú településeknek még várni kell, ellenben több Európai Uniós forrás áll rendelkezésre, melyeket az érintettek rendszerint ki is használnak. Hozzátette, egyre több magyar forrás is megjelenik, ez pedig az ország gazdasági erősödésének köszönhető.


A sajtótájékoztatót követően lakossági fórum keretében ismertették az elért célokat és vázolták a jövő terveit.


Link: oroscafe.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek