Bezár

Internet

2018.

|<(1) <(1) 2 3 4 5 
2018. május 25.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetemen tartott előadást Palkovics László, az innovációért és technológiáért felelős miniszter a múlt héten - akkor még jelöltként fogadta el az SZTE felkérését. Az eredetileg autó- és beszállítóiparból érkező politikust az összeszerelő országról és az önvezető kocsikról is kérdeztük.

2018. május 24.
1 perc

A Szeged Televízió híradója, a Szegedi Hírek 2018. május 24-i adása.

2018. május 22.
1 perc

Drámapályázatot írt ki a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és a Szegedi Nemzeti Színház nappali tagozatos egyetemistáknak.

2018. május 20.
2 perc

Az Ipar 4.0 volt a kiemelt témája a Techtogether GTE Ipar napjai versenynek, melyet – ahogy az az elnevezésből is sejthető – az Ipar Napjai kiállítás keretein belül rendezett meg közösen a Gépipari Tudományos Egyesülettel szakportálunk. A mérnökhallgatói versenyre idén rekordszámú nevezés érkezett.

2018. május 19.
1 perc

Az idei évre innovációs hétté bővült a Szegedi Tudományegyetem hetedik alkalommal megszervezett innovációs napja.

2018. május 19.
1 perc

Több fronton is sikert könyvelhetett el az egyik szegedi csapat a XI. Pneumobil versenyen Egerben.

2018. május 19.
3 perc

Az MKT, a Pfizer és WIWE együttműködése egyedülálló távmonitorozási lehetőségét ajánl a szívbeteg pácienseknek országszerte.

2018. május 19.
3 perc

Azóta áll folyamatos kapcsolatban a Szegedi Tudományegyetemmel Szabó Gábor, mióta hallgatóként a városba érkezett. Az SZTE nyáron leköszönő rektora tegnap kapta meg a Szeged díszpolgára kitüntető címet. Azt nem tudja, hogy gyüttmönt vagy sönki a városban, hiszen Nagykanizsán született, ám büszke arra, hogy a TIK és az ELI létrehozásában szerepe volt.

2018. május 17.
1 perc

Elkészült a Csodálattal és hálával című, Szent-Györgyi Albert életéről szóló új dokumentumfilm. A szegedi emlékhelyeken az egyetem több professzora is vall a világhíres tudósról. A filmet ma mutatják be az Innovációs Hét programjának részeként.

2018. május 17.
1 perc

Az egyetemek szerepe megkerülhetetlen a hazai innovációban – jelentette ki tegnap Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterjelölt a Szegedi Tudományegyetem Innovációs hét 2018 című rendezvényen.

2018. május 17.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája baba-mamabarát ellátását támogatta a K&H gyógyvarázs programja.

2018. május 16.
1 perc

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szeged város 2018-ban megválasztott díszpolgára könyvet fogad örökbe szombaton a Somogyi-könyvtárban.

2018. május 16.
1 perc

gész héten filozófia témájú rendezvényekkel készül a szegedi Bölcsészettudományi Kar.

2018. május 16.
1 perc
Az SZTE Tehetségpont hagyományos díjátadó ünnepségén több mint száz fiatal tehetséget köszöntöttek a Rektori Épületben. Az Év Tehetsége és az SZTE Talent díjak mellett átadták a Sófi-ösztöndíjakat, valamint az esélyegyenlőségi és a vállalati elismeréseket is.
2018. május 16.
2 perc

A magyar exportban az unión belül - még Németországot is megelőzve - a legmagasabb a high tech hozzáadott érték - mondta Palkovics László a Szegedi Tudományegyetem Innovációs hét - 2018 című rendezvényén tartott előadásán.

2018. május 16.
2 perc
Az orvosképzést és a szakdolgozók gyakorlati oktatását segítő úgynevezett skill-laborhálózatot hoz létre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem nyolcmilliárd forintos fejlesztéssel – közölte az ÁEEK hétfőn az MTI-vel.
2018. május 15.
2 perc
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és konzorciumi partnerei – a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem – skill laborhálózatot hoznak létre a három egyetemi klinikán és országszerte 16 oktatókórházban 8 milliárd forintos fejlesztéssel.
2018. május 14.
1 perc
A 36 csapatból a 9. helyet szerezték meg.
2018. május 12.
1 perc

Pénteken leplezték le az emléktáblát a Boldogasszony sugárút 27. alatt, ahol a professzor lakott.

2018. május 12.
2 perc

Hódmezővásárhelyen jubilált az Országos Gazdászverseny: a legrátermettebb agrárhallgatók immáron tizedik alkalommal mérhették össze tudásukat – a látványos vetélkedőnek a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok adott otthont.

2018. május 12.
2 perc

Sor került a XXXIV. Szent György Napi Juhásztalálkozóra.

2018. május 12.
1 perc

Nemzetközi továbbképző konferenciát rendez a Magyar Fogorvosok Egyesülete Szegeden.

2018. május 12.
1 perc
A szegedi universitás eszmetörténeti és intézményi gyökere a Báthory István (1533-1586) erdélyi fejedelem, majd lengyel király és Litvánia nagyhercege által Vilnában 1581. május 12-én kiadott alapítólevéllel Kolozsvárott létrehozott egyetem.
2018. május 11.
1 perc

Pénteken Franciaország magyarországi nagykövete két elismert szegedi franciatanárnőt részesített jeles kitüntetésben. Az eseményen részt vett a Magyarországon a kitüntetés legmagasabb fokozatával rendelkező, 102 éves Kovács Béla is.

2018. május 10.
1 perc

Az először idén kiosztott Gács András-díjat egy szegedi és egy budapesti matematikus kapta az egyetemi matematikai oktatásban, valamint a kutatómunkában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

2018. május 10.
2 perc
A demokrácia olyan mint a levegő, nem vesszük észre, mert természetesnek tartjuk, hogy abban élünk - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Szegeden.
2018. május 07.
3 perc

Szegedre látogatott az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa.

2018. május 05.
1 perc

Neves amerikai egyetemek képviselői látogatnak holnap a Szegedi Tudományegyetemre.

2018. április 27.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló iskolái is előkelő helyen szerepelnek az Oktatási Hivatal által összeállított kiemelkedő teljesítményű intézmények listáin. Az egyetem két általános iskolájában az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok szövegértési és matematikai képességeit.

2018. április 26.
1 perc

A szegedi egyetem kétmilliárd forinttal többet fordíthat molekuláris diagnosztikai vizsgálatokra.

2018. április 26.
1 perc

Szegedre látogat ma Herbert Bösch volt európai parlamenti képviselő az EP to Campus program keretében.

2018. április 25.
1 perc

A bordányi polgármesteri hivatal jegyzőjénél kezdte a látogatást az a tíz Sanghajból és Xianból érkezett kínai joghallgató, akik összesen három hónapot töltenek a Szegedi Tudományegyetemen.

2018. április 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem standján a 2018-as évre megválasztott tudósok borait kóstolhatja majd a közönség. Rendezvény kategóriában a 2016-os Mádi Furmint és a 2015-ös Pannonhalmi Chanson győzött.

2018. április 24.
1 perc

Pénteken startol a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó, azaz a SZESZT.

2018. április 23.
1 perc

Első önálló tárlata nyílt meg Szeged díszpolgárának, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete egyetemi tanárának.

2018. április 23.
2 perc

Hétfőn kezdődött a tizedik Nemzetközi Simándy József Énekverseny: a klasszikus énekes tehetségkutatóra idén több mint százan jelentkeztek, Európa országai mellett Mexikóból, Indiából és a Távol-Keletről is.

2018. április 23.
2 perc

Megkönnyítheti a rákészülést az otthonlétre a legPICibb babák esetében is: új eszközök a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán.

2018. április 22.
4 perc

Sorozatunkban szegedi szervezeteket mutatunk be. Milyen céllal alakultak, min dolgoznak jelenleg, miből működnek? Ezúttal a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodáját kerestük fel. A Szegedi Tükör összeállítása.

2018. április 20.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló iskolái is szerepelnek az Oktatási Hivatal által összeállított kiemelkedő teljesítményű iskolák listáin. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok szövegértési és matematikai képességeit.

2018. április 20.
1 perc

Közösen rendezett konferenciát a szegedi egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége.

2018. április 20.
1 perc

Idén először hirdette meg Herba Medica Tanulmányi Versenyét a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar.

2018. április 18.
1 perc


Föld Napi Fotómaratont szervez szombaton és előadásokkal várja az érdeklődőket az Egyesült Államok Nagykövetsége, a Szegedi Tudományegyetem, a szegedi önkormányzat és a Szent-Györgyi Albert Agóra együttműködésében működő American Corner.
2018. április 17.
3 perc

Együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat segíti az oktatási, tudományos, kulturális kooperációt, a hallgatók és az oktatók cseréjét. A mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a turizmus szintén közös kiváló lehetőségeket teremt.

2018. április 16.
1 perc

Több mint ezren álltak rajthoz vasárnap a szegedi klinika gyermeksebészeti osztályát támogató futónapon a Dóm téren. A nevezési díjakból kórtermeket újítanak fel, eszközöket és bútorokat vásárolnak. A rendezvényhez a Csongrád megyei katasztrófavédelem is csatlakozott, a hivatásos és amatőr tűzoltók harminckilós felszerelésben futottak.

2018. április 16.
2 perc

Milliárdos nagyságrendű beruházásra nyújtott be pályázatot a Szegedi Tudományegyetem. A nőgyógyászati klinikák korszerűsítése országos program, ennek részeként modernizálódhat a közel kilencven éves épület. Lényegében a teljes szülészetet át kellene építeni.

2018. április 16.
2 perc

Több orvosi egyetem medikusai is részt vesznek a Teddy Maci programban, amely legfőbb célja a kisgyerekek félelmének csökkentése az orvosokkal, orvosi eszközökkel szemben, illetve figyelmük felkeltése az egészségtudatos életmódra.

2018. április 16.
2 perc

Nyugat-európai mintákat követve egy helyre kerülhet a szemészeti, fül-orr-gégészeti, arc-állcsontsebészeti és idegsebészeti, valamint az ehhez a területhez kapcsolódó speciális onkológiai ellátás az SZTE Klinikai Tömbben. A kormányzati támogatásból létrejövő fejközpont a gyógyítás mellett az oktatást és a kutatást is szolgálja majd.

2018. április 13.
1 perc

Több mint 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg az SZTE fül-orr-gégészeti klinikája. Új épületszárnyat alakítanak ki, amelyben modern műtők kapnak helyet. Megújulnak a kórtermek, a szociális helyiségek, nyugat-európai színvonalú lesz az ambulancia.

2018. április 13.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem új Fejközpontjának szolgáltatása magában foglalja a gyógyítást, az oktatást és a kutatást egyaránt.

2018. április 13.
1 perc

A verseny szombaton folytatódik, a legjobbak belföldi utazást nyerhetnek.

|<(1) <(1) 2 3 4 5 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek