Bezár

Internet

Teljesen megújul az egyetem fül-orr-gégészeti klinikája

Teljesen megújul az egyetem fül-orr-gégészeti klinikája

2018. április 13.
1 perc

Több mint 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg az SZTE fül-orr-gégészeti klinikája. Új épületszárnyat alakítanak ki, amelyben modern műtők kapnak helyet. Megújulnak a kórtermek, a szociális helyiségek, nyugat-európai színvonalú lesz az ambulancia.


– A Szegedi Tudományegyetemnek ez az épület eredetileg raktárnak épült, korábban a gyermekklinika elkülönítő részlegeként szolgált. 1964-ben hozták létre itt az önálló Fül-Orr-Gége Klinikát. Azóta olyan szintű fejlődés következett be a szakmában, ami miatt ez az épület már nem felel meg a modern kor követelményeinek – mondta Rovó László professzor.


Az SZTE Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója szerient ugyan az elmúlt húsz évben történtek kisebb felújítások elsősorban alapítványi támogatásból, de a klinika struktúrája, kapacitása nem változott. Az átalakítás a műtőket is érintette, technikai javulást eredményezett, de a helyiségek továbbra is fele-harmad akkorák maradtak, mint ami elvárható lenne. A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor a gyermek fül-orr-gégészet is ebbe az épületbe költözött. 2017-ben a klinikán már 75 ezer járó és közel 4 ezer fekvőbeteget láttak el.


Várhatóan idén ősszel kezdődnek meg a munkálatok, a felújítást 2020-ban fejezik be.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek