Bezár

Internet

Rangos francia kitüntetés a szegedi tanárnőknek - Napóleon alapította az Akadémiai Pálma Rendet

Rangos francia kitüntetés a szegedi tanárnőknek - Napóleon alapította az Akadémiai Pálma Rendet

2018. május 11.
1 perc

Pénteken Franciaország magyarországi nagykövete két elismert szegedi franciatanárnőt részesített jeles kitüntetésben. Az eseményen részt vett a Magyarországon a kitüntetés legmagasabb fokozatával rendelkező, 102 éves Kovács Béla is.


Pénteken Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete két elismert szegedi franciatanárnőt részesített jeles kitüntetésben. A Francia Köztársaság Akadémiai Pálma Rend Lovag fokozatát Pignitzky Bea, a SZTE Gyakorló Gimnáziumának vezető nyelvtanára és Gécseg Zsuzsa, az SZTE BTK Francia Tanszékének egyetemi docense vehette át.


Az eseményen részt vett a Magyarországon a kitüntetés legmagasabb parancsnoki fokozatával rendelkező, 102 éves Kovács Béla is, akinek Pignitzky Bea a tanítványa volt. Az Akadémiai Pálma Rendet még Napóleon alapította, többek között azok munkájának elismerésére, akik a francia tudományos vagy kulturális együttműködések fejlesztése terén dolgoznak, vagy tudományos eredményeikkel hozzájárulnak Franciaország – és partnerországai – fejlődéséhez.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek