Bezár

Internet

2020.

|<(1) <(6) 7 8 9 
2020. január 23.

A hazai köznevelési rendszert érintő egyik legnagyobb változás az elmúlt években a tanfelügyelet és a pedagógusminősítés rendszerének kiépülése volt. A Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete csütörtökön országos konferenciát szervezett a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési rendszer tapasztalatairól, jövőjéről és fejlesztési lehetőségeiről. Az eseményen az ország és a régió köznevelési intézményeiből több, mint 110 szakember vett részt.

2020. január 23.

Egyre stresszesebbek az egyetemi hallgatók, ezért a Szegedi Tudományegyetemen terápiás kutya segít a vizsgadrukk leküzdésében. A pénzügy-számvitel vizsgán a diákok simogathatják, és akár ölükbe is vehetik Diót, a törpe schnauzert – számolt be a Délmagyar.

2020. január 22.

Közös célok és a tenni akarás hozta össze a város intézményvezetőit január 22-én a Petőfi Művelődési Központban. Mind azon fognak dolgozni, hogy a helyi fiatalok megtalálhassák a számításaikat Orosházán.

2020. január 22.

A tartományi kormány és a Magyar Emberi Erőforrás Minisztérium képviselői tegnap Szegeden aláírták az egészségügyi együttműködésről szóló megegyezést. A Szerb Köztársaság és Magyarország már hivatalossá tette együttműködését, amelyhez most a Vajdaság Autonóm Tartomány is csatlakozott.

2020. január 22.

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában elsőként alkalmazott eljárás az agyi elektromos aktivitás valósidejű detektálására és rögzítésére is alkalmas.

2020. január 22.

Személyre szabott orvoslás és sokkal hatékonyabb onkológiai kezelések kutatás-fejlesztései - ezt várják a jövőben a Szegedi Tudományegyetem biológiai mintatárolási igényeit kiszolgálni hivatott, 2020 tavaszára elkészülő biobanktól. Az épületbe egy 19 millió minta tárolására alkalmas, több mint 3 milliárd forint értékű robotizált berendezés kerül.

2020. január 21.

Korszerű biobankot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), és a felsőoktatási intézmény csatlakozik az európai biobankokat összefogó kutatási hálózathoz. Az erről szóló megállapodásokat kedden írták alá a Tisza-parti városban.

2020. január 21.

Vajdaság Autonóm Tartományt érintő együttműködési megállapodást írt alá Horváth Ildikó magyar egészségügyért felelős államtitkár és Zoran Gojković vajdasági tartományi egészségügyi titkár kedden Szegeden – írta az MTI.

2020. január 20.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar nyílt napot tart január 25-én, szombaton 9 óra 30 perctől Auditórium Maximumban.

2020. január 20.

Amíg a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézet Alkalmazott Matematika Tanszékének diákjai tanáruk vezetésével kidolgoztak egy matematikai módszert, amellyel pontosan modellezhető a Zika-vírus terjedése, addig a Bolyai Intézet egy másik oktatója laboratóriumi hidrogéngenerátorral nyert innovációs Oscart.

2020. január 20.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika és Neurológiai Klinika egy Parkinson-kóros beteg különleges műtétjét végzi, amelynek során egy új mélyagyi stimulációs eszközt ültetnek be a világon ötödikként, Kelet-Közép-Európában pedig elsőként.

2020. január 18.

Háromszáz, többségében 18-30 év közötti szegedi fiatalt kérdezett meg tavaly a Four Creation arról, milyen szempontok alapján választanak munkahelyet, melyek a legvonzóbb cégek, állami és önkormányzati szervezetek a számukra.

2020. január 16.

Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézete lett a 2019-es év vizsgahelye a jelentkezők magas számának és azok elégedettségének köszönhetően. Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ezt Arany Rigó díjjal ismerte el teljesítményüket.

2020. január 16.

– Tizenharmadik szemeszterét kezdi az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram, és január 31-ig várjuk a mentorok jelentkezését – tudtuk meg Görög Mártától.

2020. január 16.

Az SZTE és a Biobanking and BioMolecular Resources Research Infrastructure-European Research Infrastructure Consortium közötti együttműködési megállapodás aláírására és a szegedi egyetem biobankjának alapkőletételi ünnepségét tartják január 21-én, kedden 9 órától.

2020. január 16.

Az oktatási és kutatási együttműködés kiterjed az egészséges élelmiszerekkel, a betegségmegelőzéssel, a gyógyítással, a rehabilitációval foglalkozó tudományterületek mellett az egészség gazdasági és jogi vetületeire is.

2020. január 14.

Nyolc egyetemünk is szerepel az eddigi legsokszínűbb szempontrendszer alapján összeállított nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A Times Higher Education 2020-as listáján a hazaiak közül a Semmelweis Egyetem áll a legelőkelőbb helyen, ami a saját szakterületén már attól sem áll túl messze, hogy világszinten a top 100-ba kerüljön – írja a Magyar Nemzet.

2020. január 14.

Együttműködési szándéknyilatkozatot és karok közötti együttműködést írt alá a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az erdélyi intézmény Kolozsvári Karán.

2020. január 12.

A tanulás módszertanáról készítettek online kurzust az SZTE oktatói az egyik képzési portálon.

2020. január 11.

A Zika-láz az influenzához hasonló tünetekkel jár, és a betegséget okozó vírust szúnyogok terjesztik. Tizennégy sorban levezették a természettudományi karon, hogyan terjed.

2020. január 11.

Négy magyar kutatóhely fogott össze korszerű molekuláris biológiai eszközök beszerzésére, köztük a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi Tudományegyetem. A modern berendezések segítségével többek között a daganatos betegségek kialakulásának okait vizsgálják.

2020. január 08.

Évről-évre növekszik a külföldi hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetemen. A 2019-2020-as tanévben 115 országból több mint 4000 külföldi hallgató folytatja tanulmányait az SZTE valamely képzésén. A hazai viszonylatban is jelentős létszám kiemelkedő növekedést jelent az előző évekhez képest.

|<(1) <(6) 7 8 9 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek