Bezár

Internet

Gördülékenyebbé válhat a pedagógusok minősítése

Gördülékenyebbé válhat a pedagógusok minősítése

2020. január 23.
1 perc

A hazai köznevelési rendszert érintő egyik legnagyobb változás az elmúlt években a tanfelügyelet és a pedagógusminősítés rendszerének kiépülése volt. A Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézete csütörtökön országos konferenciát szervezett a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési rendszer tapasztalatairól, jövőjéről és fejlesztési lehetőségeiről. Az eseményen az ország és a régió köznevelési intézményeiből több, mint 110 szakember vett részt.

Szikora Ágnes, az Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztályának vezetőjének előadásából kiderült, idén nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az a felügyelő bizottság végezze el a pedagógusok minősítését, akik abban az intézményben a vezető tanfelügyeletét végezték. Úgy vélik, így összehangoltabbá válna a nevelési és oktatási intézmények, illetve a hatóság munkája.


Ritter Attila szakértő, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium igazgatójától megtudtuk, jelenleg 5 ezer szakértő és mintegy 70 ezer minősülő pedagógus van hazánkban. Azt mondta, a tanfelügyelet és a pedagógusminősítés által az intézmények struktúrájának, szervezeti kultúrájának, eredményességének, kapcsolatrendszerének, működésének és működési feltételeink teljes átvilágítása is megtörténik.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek