Bezár

Internet

A világ élvonalában vannak a magyar egyetemek

A világ élvonalában vannak a magyar egyetemek

2020. január 14.
1 perc

Nyolc egyetemünk is szerepel az eddigi legsokszínűbb szempontrendszer alapján összeállított nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A Times Higher Education 2020-as listáján a hazaiak közül a Semmelweis Egyetem áll a legelőkelőbb helyen, ami a saját szakterületén már attól sem áll túl messze, hogy világszinten a top 100-ba kerüljön – írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint a Szent István Egyetem (SZIE) belépésével a korábbi hét helyett már nyolc magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet a világ 1400 legjobb egyetemét felsoroló ranglistán.


Az oktatási és kutatási teljesítmény mellett az idézettség, a tudásátadás és a nemzetköziség szempontjain belül tizenhárom különböző mutató alapján összeállított Times Higher Education (THE) lista a legjobbak között tartja számon a Semmelweis Egyetemet (SE), az Eötvös Loránd Tudományegyetemet (ELTE), a Debreceni Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a Szegedi Tudományegyetemet, a Műegyetemet, a Corvinust és a fent említett SZIE-t.


Közülük 457. helyezésével az SE lett idén a legjobb, amely 34 helyet lépett előre tavalyhoz képest. – A globális versenyben elért összesített eredmény nagyon fontos, de ennél többet mutat például az, hogy a Semmelweis a legtöbb helyezést előrelépő harminc intézmény között van világszinten vagy hogy az idézettséget tekintve nálunk mérték a 14. legnagyobb mértékű növekedést.

További részletek ITT olvashatók.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek