Bezár

Internet

2020.

|<(1) <(1) 2 3 4 5 6 (7)> (9)>| 
2020. augusztus 19.

Magas állami kitüntetést kapott több, a megyében élő és dolgozó szakember is az ünnep alkalmából. Már a március 15-i ünnepségen átvehették volna díjaikat, de a koronavírus közbeszólt, így az augusztus 20-i eseményen került rá sor.

2020. augusztus 19.

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos és Grósz Andor, a Szegedi Tudományegyetem Repülő- és Űrorvosi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára egy rádióműsorban beszélt a misszió előkészületeiről.

2020. augusztus 18.

Népszerű volt a Szegedi Tudományegyetem a pótfelvételizők körében is – írja a Rádió7 a Magyar Nemzetre hivatkozva.

2020. augusztus 18.

Lázmérés és egy egészségügyi kérdőív kitöltése után költözhetnek be a Szegedi Tudományegyetem kollégistái a diákotthonokba szeptember elején. A külföldről érkező diákok számára karanténintézményeket jelöltek ki.

2020. augusztus 17.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a 3 féléves képzést online rendszerben indítja el az agrár alapvégzettségű érdeklődőknek.

2020. augusztus 17.

Idén is a 601-700. helyre rangsorolták a Szegedi Tudományegyetemet a sanghaji Academic Ranking of World Universities listán. Ezzel az eredménnyel az SZTE Magyarországon holtversenyben az első.

2020. augusztus 14.

Az energiagazdálkodás, a polimerek fontossága és az energiatudatosság, a hulladék mint energia, illetve az atomenergia témakörében elkészített óravázlatok nyertek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek 2020 pályázatán.

2020. augusztus 12.

Beiratkozási hétre várja frissen felvett hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között. A Szeged Ady tér 10. szám alatti József Attila Tanulmányi és Információs Központban előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a sikeresen felvételizett diákok.

 

2020. augusztus 12.

Egyedülálló, angol nyelvű jogi LL.M. és szaktanácsadó képzéseket indít megfizethető áron a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézete.

2020. augusztus 11.

Nettó 84 millió forintért egy szegedi vállalkozás újíthatja fel az SZTE Mezőgazdasági Kar előadó- és informatikatermét, valamint a takarmányvizsgáló laboratóriumot – írta a Hódpress.hu. A közbeszerzésen nyertes cég vállalta egy 145 négyzetméteres előadó-, illetve a 47 négyzetméteres informatikaterem, továbbá a 230 négyzetméteres takarmányvizsgáló laboratórium felújítását. Lesznek építőmesteri, épületgépészeti és épületvillamossági munkák is. A megrendelő és a kivitelező július végén aláírta a munkákra vonatkozó szerződést.

2020. augusztus 10.

A Szeged Vision online előadássorozatának legújabb részében Gulyás Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének adjunktusa beszélt azokról a természetalapú megoldásokról, amelyek segítségével csökkenthetjük a városok nyári forróságát. Az alábbiakban a hétfő délutáni előadás rövidített változatát olvashatják.

2020. augusztus 10.

A hagyományos diplomaosztó ünnepség elmaradása miatt az Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Prof. Dr. Görög Márta videoüzenetben köszönti a végzett hallgatókat és dr. Zsurzsa Zsolt volt jogász szakos hallgató búcsúzik hallgatótársai nevében a kari közösségtől, az Alma Matertől.

2020. augusztus 09.

Csaknem 7 ezer diplomát oszthat ki a Szegedi Tudományegyetem a nyelvvizsgamentesség miatt. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a Rádió88-nak elmondta, egy olyan eljárásrendet dolgoztak ki az oklevelek átadására, amely az intézmény elektronikus rendszerén keresztül kivitelezhető. A sikeres adategyeztetés után postai úton tudják átvenni a volt hallgatók a diplomájukat. A legtöbb papírt a Természettudományi és Informatikai, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon adták ki.

2020. augusztus 08.

A Szegedi Tudományegyetem vezetőségének vezérelve az óvatosság: a normál és a teljes távoktatás között, kevert képzéssel indítják a tanévet. Rovó László rektor a Délmagyarországnak elmondta, az intézmény mind a hazai, mind a nemzetközi rangsorok élmezőnyében tartja pozícióját. A siker kulcsát a hagyomány és fejlődés harmóniájában látja.

2020. augusztus 07.

A parlagfű tea allergia ellen használ? Íme a parlagfű tea vélemények szakértőktől, a parlagfű tea rendelés lehetőségei. Megtudjuk, a parlagfű tea hol kapható és mennyibe kerül!

2020. augusztus 06.

A Szegedi Tudományegyetem jó hírneve töretlen: ez is kiderül abból a hallgatók körében végzett idei felmérésből, amely során a 2019-ben és a 2015-ben végzett hallgatókat kérdezték. A Szegedi Tudományegyetem rendszeresen felméri végzett hallgatói véleményét, az eredmények alapján pedig folyamatosan fejleszti szolgáltatásait.

2020. augusztus 04.

A több száz hidraulikus, multifunkciós betegágy javítja a betegbiztonságot és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit.

2020. augusztus 03.

359 darab hidraulikus, multifunkciós betegágyat kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A közel kétszáz millió forint értékű eszközfejlesztés jelentős mértékben növeli a betegbiztonságot és az ellátás színvonalát, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit, írja az intézmény közleményében.

2020. július 31.

A Szegedi Tudományegyetemet is magába foglaló European Alliance for Global Health (EUGLOH) Szövetség sikerrel pályázott a Horizon 2020 keretprogram felhívására, amely segítségével az eddig oktatási együttműködést kutatási és innovációs dimenziókkal bővíthetik a partnerek. A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra.

2020. július 31.

Az ország legnagyobb bölcsészettudományi karainak összefogásával alakult meg a Magyar Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kamara. A szakmai szervezet létrejöttét az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta. A szervezet elnöki tisztét Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja, alelnöki tisztét Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja tölti be.

2020. július 31.

Először osztotta ki a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia Mentor-díját, melyet azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatnak meg, akik nagyban támogatják az akadémia munkáját és működését. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János is a díjazottak között volt.

2020. július 31.

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit 2020-ban, alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, államilag finanszírozott és költségtérítéses helyekre. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2020. augusztus 9-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire.

2020. július 30.

A Szegedi Tudományegyetemet is magába foglaló European Alliance for Global Health (EUGLOH) Szövetség sikerrel pályázott a Horizon 2020 keretprogram felhívására, amely segítségével az eddig oktatási együttműködést kutatási és innovációs dimenziókkal bővíthetik a partnerek. A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra.

2020. július 28.

Az erről szóló híreket valamennyi érintett felsőoktatási intézmény cáfolta.

2020. július 28.

Dr. Blahó János és Dr. Dobi János kapta az első SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat. A két intézményvezető az akadémia céljainak támogatásáért vehette át az elismerést. Az egyetemmel való együttműködésből a középiskolások profitálnak.

2020. július 26.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Mikrobiológia Tanszékének professzora, Dr. Vágvölgyi Csaba vezetésével innovatív projekt indult a Naturtex Kft.-vel együttműködésben. A közös munka célja olyan minőségi paplan- és párnatöltet kifejlesztése, amely ezeket a mindennap használatos termékeket még kedvezőbb tulajdonságúvá teszi, egyben az újrahasznosítás és a környezetvédelem szempontjaira is figyelemmel van.

2020. július 24.

Megőrizte kiváló hallgatói létszámát a 2020-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem. Összesen 5906 új hallgatót vett fel az intézmény. Várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. A legmagasabb pontszámok a tanárszakokon alakultak ki, de magas pontszám kellett az állami ösztöndíjas helyekre. Így a kommunikáció- és médiatudomány (400 pont), a jogász (424 pont), az általános orvos és a fogorvos (402 pont), a kereskedelem és marketing (400 pont), a gazdálkodási és menedzsment (408 pont), valamint a pénzügy és számvitel (400 pont) nappali munkarendű szakokon is.

2020. július 23.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére létrejövő nemzeti laboratóriumok a nemzetgazdaság számára különösen ígéretes tématerületek hazai tudáscentrumait összefogva a jelentős világméretű kihívásokra válaszokat adó, nemzetközi szinten elismert tudományos csomóponttá válhatnak – emelte ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a program projektindító konferenciáján Budapesten a minisztérium közleménye szerint.

2020. július 23.

Idén is diákok ezrei várták a mai estét. Az idei felvételi pontok kihirdetése azonban eltért a hagyományostól, hiszen nem tarthattak pontváró partykat.

2020. július 22.

A betegek ellátását gyorsítja, ha az érintettek már otthon kinyomtatják és kitöltik az ellátáshoz szükséges kérdőívet.

2020. július 21.

– Napjainkban gyakoriak az olyan heves esőzések, amikor pár óra leforgása alatt akár egyhavi csapadékmennyiség is lehullik. A villámárvizekről már 48 órával korábban jelzést ad az URBAN-PREX projektben kifejlesztett rendszer – nyilatkozta Gál Tamás, az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének egyetemi docense. Vele beszélgetett a Szegedi Tükör.