Bezár

Internet

Kiváló diákot ismertek el a Szántó Imre-díjjal Alsópáhokon

Kiváló diákot ismertek el a Szántó Imre-díjjal Alsópáhokon

2020. július 20.
2 perc

Lázár Anna Sára nyolcadikos diák kapta idén a család által alapított Szántó Imre-díjat, amelyet a rendhagyó ballagás keretében adtak át az elmúlt hétvégén.

Szántó Imre régész-történész, az Egri Pedagógiai Főiskola, majd a Szegedi Tudományegyetem tanára, később tanszékvezetője szülőfalujában, a később róla elnevezett elemi iskolában tanult.

Szántó Imre nevéhez fűződik, sok más munka mellett, Alsópáhok és Hévíz történeti monográfiájának megírása is.


A család, a falu és az iskola iránti hála jeléül huszonkét évvel ezelőtt alapította meg a Szántó Imre-díjat, amellyel a tantestület által kiválasztott legjobb végzős diák továbbtanulását támogatják minden esztendőben 100-100 ezer forinttal, mondta el lapunknak dr. Szántó Endre, aki történészként folytatja édesapja helytörténeti munkásságát a fürdővárosban. Az idei díjazottról az átadást megelőző napokban kiderült, hogy távoli, de vér szerinti rokona a Szántó családnak, tette hozzá a szakember.


Lázár Anna Sára – a méltatás szerint – nyolc éven át kimagasló tanulmányi eredményt ért el, s remekül szerepelt a különféle versenyeken, elsősorban történelemből és biológiából, emellett a sportpályákon is sokszor dicsőséget szerzett iskolájának, és a közösségi munkából is kivette a részét.


Az elismerést a család képviselői a szülői közösség kérésére megtartott, zenés-verses gálával egybekötött, a koronavírus-járvány miatt kései ballagás végén adták át a Szántó Imre Általános Iskola tornacsarnokában, ahol az is kiderült, a 21 végzős diák közül mindenkit az első helyen megjelölt középfokú intézménybe vettek fel.


Link: zaol.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek