Bezár

Internet

Rangos díjjal ismerték el a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóját

Rangos díjjal ismerték el a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatóját

2020. július 31.
2 perc

Először osztotta ki a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia Mentor-díját, melyet azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatnak meg, akik nagyban támogatják az akadémia munkáját és működését. A Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, dr. Blahó János is a díjazottak között volt.

Az első alkalommal kiosztott díj egyik kitüntetettje, dr. Blahó János az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium intézményvezetője, aki a dél-alföldi régió, azon belül is főként Békés megye fejlődési lehetőségét a tehetséges, továbbtanuló diákokban látja. Elhivatottan támogatja azoknak a helyi fiataloknak az előmenetelét, akik kisebb falvakban élve gyakran nehezen jutnak minőségi oktatáshoz. Ezért dolgozta ki, még 2018-ban a Dél-Alföldi Régió Tudáshálózatának Fejlesztési Modellprogramját – olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján.


Ennek célja, hogy a Táncsics Mihály Gimnázium koordinálásával ezek a diákok előbb magas színvonalú középiskolai oktatásban vehessenek részt, majd az SZTE-vel kialakított kapcsolatnak köszönhetően továbbtanulhassanak. A koncepció szerint a gimnázium így bázisiskolaként híd szerepet tölt be Békés megye, illetve annak kis falvai, valamint az egyetem között. Munkájához ebből kifolyólag erőteljes és aktív tehetséggondozási tevékenység is kapcsolódik.


A gimnázium igazgatója ezért az SZTE Junior Akadémiát is bevonta a modellprogramba, így az általuk kínált lehetőségek is erősítik ennek a társadalmi felelősségvállalásnak az eredményességét.

– Továbbra is az a cél, hogy a három pillérünket (Óvodától a Diplomáig, Óvodától a munka világáig, Nyitott iskola – tanuló társadalom) minél hatékonyabban tudjuk továbbvinni. Ezért van olyan tervünk is, hogy az általános iskolákban megjelenjen a tehetséggondozás városi modellje – mondta dr. Blahó János.


Hozzátette, hogy emellett a nyelvtanulással kapcsolatban az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) az általános iskolákban is előírja a B1-es kimenetet. Erre kapcsolódik rá a Táncsics gimnázium nyelvvizsgaközpontja azzal, hogy nyelvvizsgákkal, próbanyelvvizsgákkal nyújt segítséget.


– Rendszert építünk, így ér össze a tehetséggondozó program. A legkiválóbb tanulókat pedig az egyetem bevonzza, segíti abban, hogy szakkollégiumba kerüljenek, ösztöndíjrendszerben, a legjobb tanároktól tanulhassanak. És ezért is tartom különösen fontosnak, hogy Szeged mellett Orosházára került az elismerés – tette hozzá.


A díjakat virtuálisan dr. Újvári Edit adta át az SZTE Junior Akadémia és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács nevében.


Link: oroscafe.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek