Bezár

Televízió

2016.

2016. november 14.
1 perc

"Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz." Ez is lehetne a mottója az Olasz Nyelv Napjának. A rendezvényre több mint 300 diák érkezett, akiket divatbemutatóval, sminkversennyel és nyelvi vetélkedővel is vártak.

2016. november 10.
1 perc

Az eredményes kezelésekhez nélkülözhetetlen műszereket adományozott az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-onkológiai Osztályának a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mága Zoltán hegedűművész. A gyermekklinika rendszeresen kap adományokat különféle szervezetektől, és magánemberektől, ami nagyban segíti a gyógyítómunkát.

2016. november 08.
1 perc

Új regionális genetikai tanácsadó nyílt a Szegedi Tudományegyetemen.

2016. október 28.
1 perc

Szabó Gábor lézerfizikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora a Mindenki Akadémiája című tudományos műsorban mutatja be kutatási területét.

2016. október 05.
1 perc

Az egyetemi kutatók laborjukba és otthonukba is beengedték Bobkó Annát, a Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóságának fotóriporterét. Az elkészült képekből rendezett kiállítással vette kezdetét a 21. Őszi Kulturális fesztivál Szegeden.

2016. szeptember 20.
1 perc

Egy lebegő helikopterből ugrott ki tegnap kötéllel a derekán egy egyetemista Szegeden. Kispál Zsófia egy nemzetközi turisztikai versenyt szeretne ezzel a mutatvánnyal megnyerni.

2016. szeptember 05.
1 perc

A pótfelvételizőkkel együtt összesen 6698 elsőéves kezdte meg hétfőn tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Nekik is, róluk is szólt szombaton a 2016/17-es tanévet megnyitó ünnepi szenátusülés.

2016. augusztus 02.
1 perc

Az idén is hirdet pótfelvételit a Szegedi Tudományegyetem. A ponthatárok közlése után minden évben lehet még utólag is jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A szegedi egyetemen majdnem 250 -féle képzésre várnak még diákokat, több száz új hallgatóra számítanak.

2016. július 04.
1 perc

Egyre jobban szereti hazánkat a levendula, mert ez a növény az enyhébb időjárást kedveli a hideg telekkel szemben. A középkorban igen kedvelt gyógynövény a hétvégén a füvészkert programjának főszereplője volt. Az érdeklődök azt is megtudhatták, hogy a molyirtáson kívül mire alkalmas még ez a szép növény.

2016. június 28.
1 perc

Magyarországon minden tizedik újszülött idő előtt érkezik a világra. A koraszülött csecsemőknek nem csak fokozott orvosi felügyeletre van szükségük, a kórházban az édesanyjuk folyamatos jelenléte is segíti a fejlődésüket. Ez azonban a legtöbb szülészeten gondot jelent. Mostantól a szegedi klinikán 4 édesanya töltheti az éjjelt és a nappalt a baba mellett az anyaszobákban.

2016. június 23.
1 perc

Tiszta kézzel, tiszta lappal. Ezt a mottót választották az orvostanhallgatók és rezidensek annak a programnak, amelyben a kézfertőtlenítés népszerűsítésével a kórházi fertőzések számának csökkentését szeretnék elérni. A programhoz az országban elsőként a szegedi Általános Orvosi Kar és a Klinikai Központ csatlakozott.

2016. június 21.
1 perc

Londonba utazik az szegedi egyetem mérnök és fizikus hallgatóiból álló STECO csapat. A hosszú felkészülési és fejlesztési időszak utolsó pillanataiban a tervezők még bepillantást engedtek az extrém alacsony fogyasztású jármű egyedi technológiájába.

2016. június 13.
1 perc

A számítástechnika eszközeit az egészségügyben egyre szélesebb körben alkalmazzák, már elektronikus levél útján is gyógyítanak az orvosok. A Szegedi Tudományegyetemen megnyílt a telemedicina központ. Ha a rendszer elterjed, növekedhet ez ellátás szakszerűsége, és csökkenhetnek a várakozási idők is.

2016. június 01.
1 perc

Újabb felajánlást kapott a szegedi gyermekklinika. A Rotary Club Szeged Dóm több mint másfél millió forint értékű adományt vitt a gyermeksebészeti osztálynak. Az intézmény a műtétekhez használatos speciális laparoszkópos eszközzel, valamint hat kórházi ággyal gazdagodott.

2016. május 30.
1 perc

Tízmillió forint értékű ösztöndíjat osztottak ki a rektori hivatalban, az SZTE Tehetségpont ünnepségén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a díjak elsősorban erkölcsi értelemben jelentenek erős támogatást a hallgatóknak – hangzott el a rendezvényen.

2016. május 20.
1 perc

Szeged legújabb díszpolgára Csapó Benő professzor, a szegedi Neveléstudományi Intézet vezetője, nemzetközileg elismert oktatáskutató.

2016. május 17.
1 perc

Újra pályázható a Befutó Gyakornoki Program. A szegedi egyetem kommunikáció szakos hallgatói számára vezető médiavállalkozások és turisztikai szervezetek biztosítanak fizetett gyakornoki helyet a következő szemesztertől is. A tanszék így segíti azokat a fiatalokat, akik tandíjat fizetnek. 2016-tól a Szeged Televízió is bekapcsolódik az ösztöndíj-programba.

2016. május 12.
1 perc

A legmodernebb sugárterápiás és diagnosztikai eszközök segítik a daganatos betegségben szenvedők kezelését Szegeden. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően gyorsan, fájdalommentesen és a lehető legkevesebb mellékhatással tudják az orvosok felvenni a harcot a rákkal.

2016. május 11.
1 perc

A szorgalmi időszaknak vége, a vizsgaidőszak még csak most kezdődik. Az újabb nagy hajtás előtt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szervezett egy úgynevezett Panasz-napot, ahol bárki elmondhatta búját-bánatát és legalább egy napig megfeledkezhetett az egyetem nehézségeiről.

2016. április 28.
1 perc

A műszaki, természettudományi, bölcsészet és társadalomtudományi területeken ismerték el azon kutatók teljesítményét, akiknek eredményeit az üzleti szektorban is jól lehet a későbbiekben hasznosítani.

2016. április 25.
1 perc

A környezetbarát életmóddal barátkoztak, közben ökogubanccal és kuka-kirakóval játszhattak a gyerekek, a felnőttek pedig a tudatos vásárlói magatartással ismerkedhettek meg az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. közös rendezvényén. A Föld napját kicsik és nagyok közösen ünnepelték a város legnagyobb és legszebb kertjében.

2016. április 22.
1 perc

2003 óta rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem és a Hökkentő magazin az Egyetem Arca szépségversenyt. A szervezők szerint ez nemcsak egy jó buli, hanem lehetőség arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a hallgatókat és az oktatókat. Az idei „SZTE Szépe” címért 20 lány versengett, a győztes most is barna hajú. Kékegyi Szimonetta első éves és nagyon szeret sportolni.

2016. április 13.
1 perc

Az újszülöttkori sárgaság kezelését segíti mostantól az a ledes kéklámpa, amelyet a Szeged Első Lions Club adományozott a szegedi női klinika újszülött osztályának. A korszerű készülék csökkenti a korábban alkalmazott fényterápia időtartamát és az anyajegyek kialakulásának veszélyét is.

2016. április 07.
1 perc

Az egészség világnapja alkalmából a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team közös erővel lépett fel a dohányzás ellen. Füstmentes napot tartottak csütörtökön a TIK-ben, ahol prevenciós előadások, leszokást segítő programok, valamint a cigaretta káros hatásait bemutató kísérletek is várták a fiatalokat.

2016. március 02.
1 perc

Nyolcadik alkalommal adtak át ösztöndíjakat a Gazdaságtudományi Kar tehetséges diákjainak. Az önköltséges hallgatók támogatását ma már nem csak az egyetem, de 23 vállalat és alapítvány finanszírozza.

2016. február 17.
1 perc

A diplomata az egyetem vezetőivel, valamint a városfejlesztési alpolgármesterrel találkozott és előadást tartott a megújuló energiák felhasználási lehetőségeiről.

2016. február 11.
1 perc

A régiós kórházak igazgatóit hívta meg az SZTE Orvostudományi Karának vezetése, hogy az orvosképzés helyzetéről egyeztessenek. A tanácskozás során az orvos utánpótlás kérdéséről és a fiatal orvosok hazai kórházakban való elhelyezkedési lehetőségeiről is tárgyaltak.

2016. február 05.
1 perc

A diákok mindegyike Szegeden szeretne továbbtanulni, újságírással, filmezéssel foglalkozni. Ezért döntöttek úgy, hogy benyújtják pályázatukat az ösztöndíjra. A nyerteseknek fél éves tandíjat enged el a kommunikáció tanszék.

2016. február 03.
1 perc

A testületnek öt tagja van: a rektor és a kancellár feladatkörét ideiglenesen ellátó főigazgató mellett három külsős cégvezető. A testület feladata, hogy az egyetem stratégiai és gazdasági döntéseit véleményezze, esetleg korrekciókat javasoljon.

2016. január 22.
1 perc

Sejtvédő vegyületeket védett le szabadalmi oltalommal a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának kutatócsoportja.

2016. január 19.
1 perc

A biológia és az informatika volt a legnépszerűbb tudomány az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának nyílt napján. A hallgatók érdekes és látványos kísérletekkel próbálták vonzóbbá tenni a különböző tudományokat.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  júl
  24
  6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  18:30 - 22:00
  6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  18:30 - 22:00

Kapcsolódó hírek