Bezár

Televízió

2021.

2021. július 27.
1 perc

A szegedi füvészkert kis tava júliustól egészen augusztusig rózsaszínű a virágzó lótuszoktól. A hétvégén több ezren érkeztek a szegedi füvészkertbe, hogy megcsodálhassák a virágba borult tavat.

2021. július 23.
1 perc

Hatalmas buli volt csütörtökön este a Dugonics téren. A fiatalok most is együtt várták az idei felsőoktatási ponthatárok kihirdetését. A tavalyi csökkenés után idén ismét növekedett a Szegedi Tudományegyetemre felvett hallgatók száma. Már most 6000 gólyával számolnak, de a szám tovább nőhet, mert hátravannak még a pótfelvételik és a sikerrel felvételiző külföldi diákok.

2021. július 12.
1 perc

Néhány héttel ezelőtt adták át Szegeden az egyetem Szülészetei és Nőgyógyászati Klinikájának megújult részét. Itt olyan változások történtek, melyek anya-központúbbá teszik a szülést. Például több, vajúdást segítő korszerű eszközt is beszereztek. A másik nagy változás, hogy a koraszülött osztály is átköltözött ide, ami megkönnyíti a picikkel való kapcsolattartást.

2021. június 25.
1 perc

Egymilliárd forintból korszerűsítették az újszülött osztályt, modernizálták a szülőszobákat és a legmodernebb műszerekkel szerelték fel a koraszülött intenzív osztályt a szegedi klinikán. A kis súllyal vagy komplikációval született csecsemőket a jövőben nem kell szállítani, helyben kaphatnak intenzív ellátást.

2021. március 20.
1 perc

Március 15-én Széchenyi-díjat kapott Kemény Lajos szegedi bőrgyógyász professzor, aki kiemelkedő eredményeket ért el a bőr és a mikrobák közötti kommunikáció kutatásában.

2021. február 26.
1 perc

Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára nyilatkozott az M1 Híradójában.

2021. február 10.
1 perc

A soft vagy puha robotika egy olyan részterülete a robotok építésének, ahol az élő szervezethez nagyon hasonlító anyagokkal dolgoznak. Ezek a robotok sokkal rugalmasabbak, nagyobb az alkalmazkodó képességük, mint fémből készült társaiknak. A szegedi egyetem Mérnöki Karán már több mint tíz éve foglalkoznak az ember és gép együttműködését segítő, puha anyagokból épített soft-aktuátorokkal. Most éppen rehabilitációs eszközöket fejlesztenek a puha gépek segítségével. A Diagnózis adásában 26.58-tól.

2021. február 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen magyar és külföldi hallgatók zenéltek együtt és tartós élelmiszert is gyűjtöttek. Ezzel a programmal az „Erasmus Student Network Szeged” mentorcsapat elnyerte a „Nemzetközi Projekt Implementáció – 2020” díjat. A szervezet céljairól és magáról a rendezvényekről is beszélt a Körútban Szűcs Emese elnök és Szécsi Andrea mentor, aki az ötletgazdája volt a rendezvénynek.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek