Bezár

Internet

Online - 2014. augusztus

Online - 2014. augusztus

2014. október 13.
69 perc

35. hét

(2014. augusztus 30. – 2014. augusztus 25.)

gondola.hu - 2014. 08. 28.

Francia Egyetemet hoznak létre Szegeden

(...) A Szegedi Tudományegyetem szervezeti keretein belül Francia Egyetemet hoznak létre. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. (...)

http://gondola.hu/hirek/164555-Francia_Egyetemet_hoznak_letre_Szegeden_.html

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 28.

20 szegedi kutató nyerte el idén a Bolyai-ösztöndíjat

(...) A sikeres pályázók közé idén 20 kutatót válogattak be a Szegedi Tudományegyetemről, akik három évre szóló ösztöndíjban részesültek. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/20-szegedi-kutato-nyerte

u-szeged.hu - 2014. 08. 28.

Az egyetemi tudásbázis vonzotta Szegedre az NNG céget

(...) Az eseményen elhangott: a szegedi egyetem kiváló tudásbázisa jelentette a legkomolyabb vonzerőt az autónavigációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég számára. Budapesti központjukban 650 főt foglalkoztatnak. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/egyetemi-tudasbazis

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 28.

Marketing oktatók tanácskoznak az SZTE-n

(...) A tanácskozást az SZTE jubiláló Gazdaságtudományi Kara szervezi. Többszörös jubileumot ünnepelnek a marketing oktatók a Szegedi Tudományegyetemen rendezett találkozójukon. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/marketing-oktatok

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 28.

Szegedi egyetemisták a SZIN-en

(...) A jobb kezemet tenném rá (tényleg veszélyes fogadás lenne, hiszen jobbkezes vagyok), hogy a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőinek legalább 75 százaléka a Szegedi Tudományegyetem tanulója. Ezt az állítást támasztja alá az is, hogy az első nap estéjén tett partfürdői látogatásom során egymás után futottam bele egyetemista ismerőseimbe, barátaimba, tényleg szinte méterenként. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/szegedi-egyetemistak

 

weborvos.hu - 2014. 08. 28.

Geotermikus energiával fűtenek a szegedi egyetemen

(...) Regionális hírek 2014.08.28 12:42 Forrás: Szegedi Tudományegyetem A város egyetemi és klinikai negyedében több mint kétmilliárd forintos beruházással épült ki a termálkör. Uniós támogatással, tervezett határidőre befejeződött Szeged egyik legjelentősebb megújuló energia hasznosítási beruházása. (...)

http://www.weborvos.hu/rss/rssredir.php?cid=216879&id=95

 

vasindex.hu - 2014. 08. 28.

Pénteki programajánló: fáradhatatlan SZIN és baba-mama klub

Pénteken is folytatódnak Szeged nyárzáró fesztiváljának programjai, az utolsó hétköznapon is fergeteges koncertekkel várja az érdeklődőket a Szegedi Ifjúsági Napok. Tovább a cikkre: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/penteki-programajanlo-faradhatatlan-szin-e...

http://vasindex.hu/hirek/penteki-programajanlo-faradhatatlan-szin-es-baba-mama-klub

 

bellacafe.hu - 2014. 08. 28.

Nyárvégi programkavalkád – programajánló augusztus 28-31.

(...) A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. (...)

http://www.bellacafe.hu/2014/08/28/nyarvegi-programkavalkad-programajanlo-augusztus-28-31/

 

eduline.hu - 2014. 08. 27.

Ezek 2014 legfurcsább egyetemi képzései

(...) A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetséggel írt alá megállapodást a juhászképzés újjáélesztéséről. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese korábban azt mondta: a képzésre azért van szükség, mert az agrárágazatban, különösen a juhtenyésztésben komoly tudáshiány van. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/27/A_legfurcsabb_egyetemi_kepzesek_PUMDZO

 

nepszava.hu - 2014. 08. 27.

Igazolást kérnek az afrikai hallgatóktól

(...) A Szegedi Tudományegyetemen - ahol 120 nigériai diák lehet érintett - szintén kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki a hallgatók. (...)

http://nepszava.hu/cikk/1031362-igazolast-kernek-az-afrikai-hallgatoktol/

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 27.

Marketingkonferencia az SZTE-n

(...) Konferenciája PhD kollokvium (SZTE GTK KO108. terem - Szeged, Kálvária sgt. 1.) 9.00-10.00 Regisztráció (SZTE Központi Épület, Szeged, Dugonics tér 13.) Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság, Marketingtudományi Albizottsága Publikációs Nívódíj átadása – Rekettye Gábor, az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság alelnöke, a Marketingtudományi Albizottság elnöke, Simon Judit, a Marketingtudományi Albizottság titkára, Veres Zoltán a Publikációs Nívódíj Bizottság elnöke Az Akadémiai Kiadó marketing szakkönyvtára – Pomázi Gyöngyi, Vida Krisztina 11.45-13.15 Ebéd (SZTE Központi Épület, Szeged, Dugonics tér 13, Aula) § Ercsey Ida: Közös az értékteremtés a kulturális szektorban? § Kopcsay László: Az élelmiszer kiskereskedelmi hálózatok megújuló stratégiái Magyarországon, 2014-ben § Gáti Mirkó: A kis- és középvállalati marketing értelmezési tartománya – hogyan azonosítják és jellemzik marketingtevékenységüket a hazai kis- és középvállalatok? § Nagy Gábor, Berács József: Hogyan allokálják stratégiai erőforrásaikat a kis- és közepes méretű vállalatok gazdasági válság idején a teljesítmény növelése érdekében? § Pólya Éva: Gyermekek édességfogyasztás és vásárlás esetében betöltött szerepének vizsgálata, a lehetséges meggyőzési stratégiák feltárása § Gyulavári Tamás, Hubert József: A hatásosság és hatékonyság fogalmainak értelmezése online vs. offline kampányok keretében § Simon Norbert: Marketing és értékesítés a napi gyakorlatban - Medikémia Zrt. § Berki Viktor, Hetesi Erzsébet, Révész Balázs: Az üzleti kapcsolatok csatornái: mire való az információs technológia? § Huszka Péter, Süle Edit: Egészséges életmód kontra alkoholfogyasztás, - egy empirikus kutatás eredménye a bécsi (WU) és a győri (SZE) egyetemen II. § Nagy Ákos, Kemény Ildikó, Szűcs Krisztián, Simon Judit: Az online vásárlást befolyásoló tényezők vizsgálata, különös tekintettel az elektronikus szájreklám hatására § Kolos Krisztina, Kenesei Zsófia, Somosi Ágnes: Idősebb fogyasztók technológiai kompetenciáinak meghatározó tényezői. 11.30-13.00 Marketing Oktatók és Kutatók - Egyesület alakuló taggyűlés és konferencia zárás (SZTE-GTK, Szeged, Kálvária sgt. 1., 007-es terem) (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/marketingkonferencia

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 27.

Nyári egyetem indult a személyre szabott orvoslásról

(...) Harmadik alkalommal rendezi meg a SZTE Általános Orvostudományi Karon a nemzetközi JPEMS programot kísérő nyári iskolát, melynek keretein belül a személyre szabott orvoslásról tudhattak meg többet magyar és külföldi hallgatók. 2014. augusztus 26–29. között, négy napon keresztül tart az immár harmadik alkalommal megrendezett orvosi nyári iskola a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/nyari-egyetem-indult

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 26.

Londonban mutatták be találmányukat

(...) Szeged, London - Izomstimulációs játékkonzolt álmodott meg az SZTE két hallgatója, a programtervező informatikus Kopasz Tamás és a fizikus Körmöczi Andor. A fiatal feltalálók nemrég egy londoni diákkonferencián képviselték Magyarországot. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/londonban_mutattak__be_talalmanyukat/2395438/

 

sunshinefm.hu - 2014. 08. 26.

Ebola - Felkészültek az érintett országokból érkező hallgatók fogadására

(...) A Szegedi Tudományegyetemen - ahol 120 nigériai diák lehet érintett - szintén kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki a hallgatók. Az iskola dékánja elmondta, hogy a külföldi diákokat kezelő háziorvos is felkészült a betegség esetleges felbukkanására.(Origo) (...)

http://www.sunshinefm.hu/?action=new&id=69686

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 26.

Zászlószalagot adományozott az SZTE

(...) A jeles esemény arra is emlékeztetett, hogy az SZTE a felsőoktatási intézmények közül elsőként kötött együttműködési megállapodást az MH HKNYP szervezetével. A közös eredményeket elismerve a civil szervezetek közül elsőként a Szegedi Tudományegyetem adományozott zászlószalagot a MH HKNYP csapatzászlójára. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/zaszloszalagot

 

szegedma.hu - 2014. 08. 26.

Szerdai programajánló: jóga, SZIN és a Molly Air Középföldén

(...) Tisza-part, napsütés, behűtött sör, jó hangulatú baráti társaságok, hajnalig tartó bulik, őrületes zenei koncertek, változatos és szórakoztató programok, zöld szemléletmód… Röviden így jellemezhetnénk a nyár utolsó, már hagyománnyá vált fesztiválját, ahol évről évre egyre több SZINes ember gyűlik össze, hogy együtt élje át újra az utánozhatatlan SZIN élményt. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/szerdai-programajanlo-joga-szin-es-a-molly-air-kozepfolden.html

 

oroscafe.hu - 2014. 08. 25.

Az Árpád-kori orosházi lakosság nyomában

(...) Mintavétel a vizsgálathoz, hogy kiderüljön milyen léptékű és irányú lehetett a mobilitás (Fotó: Balázs János) Jelenleg az ún. stroncium-vizsgálatra helyeznek nagy hangsúlyt – a Szegedi Tudományegyetem három tanszéke segíti a kutatást. A dél-alföldi szakemberek alkotta csapat úttörő, hiszen stroncium-vizsgálattal eddig még nem igazán foglalkoztak hazánkban (azt is zömmel külföldiekkel közösen). – Minden földrajzi régiónak különböző a stroncium szintje. (...)

http://oroscafe.hu/2014/08/25/az-arpad-kori-oroshazi-lakossag-nyomaban-muzeum/cikk/melich

 

szegedma.hu - 2014. 08. 25.

Ebola – az SZTE nigériai diákjait kezelő háziorvos is felkészült a félévkezdésre

(...) A Népszabadság múlt szombati számában azt írta: a Szegedi Tudományegyetemen – ahol 120 nigériai diák lehet érintett – kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki a hallgatók. Bari Ferenc, az orvostudományi kar dékánja elmondta, hogy a külföldi diákokat kezelő háziorvos is felkészült a betegség esetleges felbukkanására. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/ebola-az-szte-nigeriai-diakjait-kezelo-haziorvos-is-felkeszult-a-felevkezdesre.html

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 25.

Még az öreg juhász is tanulhat újat - szeptemberben telt ház

(...) Csongrád megye - Nem csak a botra támaszkodva nyájat őrző juhászoknak szól az országban három egyetemen, köztük a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Vásárhelyen szeptembertől útjára induló juhászati felnőttképzés. A 3 hónapos tanfolyamon többek között az állategészségügyről, a szaporításról, a nevelésről tanulnak. (...)

http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/meg_az_oreg_juhasz_is_tanulhat_ujat_-_szeptemberben_telt_haz/2395084/

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

Füvészkert, kari bemutatók és lézerek: az SZTEtv nyári kínálata

(...) A Közélet című szegmensen belül az egyetem füvészkertjébe tehetnek látogatást a videó megtekinthető, mely során Németh Anikótól, az SZTE Füvészkert igazgatónője mesél arról, hogy milyen növényritkaságok várják a friss levegőt és a természetet választó látogatókat. A Közélet stábja emellett részt vett egy nemzetközi szintű nyári egyetemen is, melyen belül a lézerek medicinában való felhasználásáról tartottak előadást a világ különböző egyetemeiről Szegedre érkezett fiatal fizikusoknak és orvosoknak. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/fuveszkert-kari

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

Kiválóan szerepel a nemzetközi ranglistákon a Szegedi Tudományegyetem

(...) A Szegedi Tudományegyetem ismét jól szerepelt több nemzetközi világrangsorban. A rangsorok összeállítói számos szempontot figyelembe vesznek, például az oktatás minőségét, az oktatói kiválóságot, esetenként a korábbi hallgatók és oktatók által elnyert Nobel-díjak és egyéb kiemelkedően rangos szakmai és tudományos elismerések számát is. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/kivaloan-szerepel

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

Megkezdődött a beiratkozási információs hét a szegedi egyetemen

(...) Az SZTE elsőéves gólyái Trényiné Rákóczi Zsuzsanna előadásából tájékozódtak az SZTE nyújtotta sportolási lehetőségekről. A Szegedi Tudományegyetemen minden BSc és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgatónak két féléven keresztül kötelező a testnevelés. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/megkezdodott

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

A Szegedi Tudományegyetem is jelen lesz a SZIN-en

(...) Utóbbi zenekarban a szegedi egyetem is képviselteti magát egy picit, hiszen egyik gitárosa, Fakan Csaba az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában tanít. A SZIN minden évben helyet ad számos egyéb, nem zenei programnak: lesznek sportos programok, például kerékpáros és triálbemutatók is, kitelepül a Partfürdőre a Somogyi-könyvtár az olvasást népszerűsíteni, és számos civil szervezet, valamint intézmény is bemutatkozik. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/szegedi-tudomanyegyetem-140825

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

Újságíró gyakornokokat vár az SZTE Média Centrum

(...) Ismét meghirdeti újságíró gyakornoki programját az SZTE Média Centrum. Az újságírás, televíziózás, rádiózás, szerkesztői munka iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését 2014. szeptember 15-ig várják. „Szereted az írást? (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/ujsagiro-gyakornokokat

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 25.

Versenyek és pályázatok egyetemi hallgatóknak

(...) Madách Imre halálának 150. évfordulójára alkalmából írt ki műalkotásokra pályázatot az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógia és Művészetközvetítő Szakkollégiuma. A pályázóktól Madách Imre: Az ember tragédiája című művének vonzáskörében várnak műalkotásokat. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/versenyek-palyazatok

 

szegedma.hu - 2014. 08. 26.

Kosárlabda: Majstorovic is beszállt a munkába a Szedeáknál

(...) A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) közzétette a bajnokság alapszakaszának programtervét, amely szerint a Szeged első tétmeccsét október 11-én Sopronban játssza, október 18-án pedig a Kaposvár látogat az újszegedi sportcsarnokba. A Naturtex-SZTE-Szedeák sorsolása az NB I/A 2014/2015-ös szezonjának alapszakaszában: Ha tetszett a cikk és szeretné ezt megosztani a facebookon: Ha tetszik a SZEGEDma.hu, és szeretne kapcsolatot tartani velünk a facebookon: Ha a Google keresőjében szeretné ajánlani a cikket: (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/kosarlabda-majstorovic-is-beszallt-a-munkaba-a-szedeaknal.html

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 26.

Labdarúgás: Tímár hosszú távra tervez

(...) Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, vízilabda > Labdarúgás: Tímár hosszú távra tervez Labdarúgás, Gyula - A háromszoros válogatott labdarúgó, Tímár Krisztián (35) bemutatkozott a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapatában. A játékos hosszú távra tervez – ahogy a klub is a leendő stadionnal és az NB I-es álmokkal. Mádi József - Délmagyarország napilap - 2014.08.26. 06:10 – Még meg sem száradt az aláírása a Szeged 2011-Grosics Akadémia igazolásán, már arról hallottunk, lehet, hogy be kell fejeznie a labdarúgást. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/labdarugas_timar_hosszu_tavra_tervez/2395402/

 

eduline.hu - 2014. 08. 25.

Újabb egyetemi világrangsorra került fel az ELTE

(...) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 301-400. helyen, a Szegedi Tudományegyetem pedig a 401-500. helyen szerepel. A sanghaji Jiao Tong University 2003 óta minden évben elkészíti a rangsort, amely az oktatók tudományos teljesítménye - tudományos munkáik idézettsége, illetve a Nobel- és Fields-díjas oktatók és volt hallgatók száma - alapján áll össze. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/25/ELTE_fizika_szak_ARWU_rangsor_0A4VAG

 

nyugat.hu - 2014. 08. 25.

Egyetemen képzik a juhászokat

(...) A debreceni, a kaposvári, valamint a szegedi egyetem mezőgazdasági karán száz juhász kezdi meg a tanulmányait szeptembertől. A 80 órás egységes tematikájú képzés keretében a résztvevők ismereteket szerezhetnek többek között, az állattartás, takarmányozás, tartástechnológia témakörében. (...)

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/82021_egyetemen_kepzik_a_juhaszokat

 

34. hét

(2014. augusztus 18.- 2014. augusztus 24.)

 

eduline.hu - 2014. 08. 24.

A hét hírei: az ingyenes nyelvtanfolyamoktól a friss egyetemi rangsorig

(...) Két magyar egyetem került a világ legjobbjai közé Nyilvánosságra hozták a sanghaji Jiao Tong University legfrissebb, 2014-es világrangsorát: az Academic Ranking of World Universities (ARWU) ötszázas listájára két magyar felsőoktatási intézmény, az ELTE és a szegedi egyetem is felkerült. A teljes cikket itt olvashatjátok el. (...)

http://eduline.hu/kozoktatas/2014/8/24/a_het_hirei_LAWI64

u-szeged.hu - 2014. 08. 24.

Állami elismeréseket kaptak az SZTE oktatói, kutatói

(...) Állami elismeréseket kaptak az SZTE oktatói, kutatói 2014. augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több polgára vehetett át rangos kitüntetést. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseképpen a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette Benedek Györgyöt, az orvostudomány doktorát, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének tanszékvezető egyetemi tanárát, az SZTE ÁOK korábbi dékánját. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/allami-elismereseket

 

erdely.ma - 2014. 08. 23.

Sepsiszentgyörgy orvosaira emlékezünk: Dr. Dobay Béla (1894–1969)

(...) Az első világháborút követően befejezte orvosi tanulmányait, és 1926. július 1-jétől 1931. október 9-ig a szegedi egyetem Női Klini­kájának alkalmazottja volt gyakornoki beosztásban, ahol – a klinikavezető professzor szerint – „nagy szorgalommal használta fel a bőven kínálkozó alkalmat arra, hogy magát a szülészetben és nőgyógyászatban szakorvossá képezze, és minden alkalmat felhasznált arra, hogy az orvostudomány többi ágában is jártasságot szerezzen”. (...)

 

nol.hu - 2014. 08. 23.

Debrecenben és Szegden felkészülnek az ebolára

(...) A sajtóiroda megerősítette: az NSZSZ-től kapott tájékoztatás szerint „rendkívül alacsony az esély arra, hogy az érintett területeken élő emberek megfertőződjenek, így az uniós lakosságra, ezen belül Magyarországra nézve az ebolavírus csak csekély kockázatot jelent”.A Szegedi Tudományegyetemen az ebolajárvánnyal sújtott országok közül egyedül Nigériából tanul mintegy 120 hallgató. Bari Ferenc, az orvostudományi kar dékánja szegedi tudósítónknak elmondta: a visszaérkezőknek ki kell tölteniük egy az országos tiszti főorvos által összeállított kérdőívet, amelyben olyan kérdések szerepelnek, hogy milyen környezetből jönnek, s kerülhettek-e kapcsolatba ebolafertőzés-gyanús személyekkel.Hangsúlyozta:megbíznak a kérdőívre adott válaszokban, de azt is alá kell írnia a hallgatóknak, hogy ha gyanús tüneteket észlelnek, azonnal orvoshoz fordulnak.A külföldi hallgatókat kezelő háziorvos is felkészült a betegség esetleges felbukkanására, a klinika sürgősségi osztálya is megtette a szükséges előkészületeket. (...)

http://nol.hu/belfold/felkeszulnek-az-ebolara-1481877

kuruc.info - 2014. 08. 23.

Ebola miatt óvintézkedéseket tesznek a magyar egyetemek is - több száz afrikai diák érkezik a tanévkezdésre

(...) A Szegedi Tudományegyetemen 120 nigériai diák lehet érintett. Itt is kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki a diákok. Bari Ferenc, az orvostudományi kar dékánja szerint a külföldi diákokat kezelő háziorvos is felkészült a betegség esetleges felbukkanására. (...)

https://kuruc.info/r/2/132048/

 

444.hu - 2014. 08. 22.

Szeged készül az Ebolára

(...) A Szegedi Egyetem klinikája speciális elkülönített részleggel készül az Ebolára. Azért teszik ezt, mert szeptemberben 120-125 afrikai diák tér vissza az egyetemre. (...)

http://444.hu/2014/08/22/szeged-keszul-az-ebolara/

 

promenad.hu - 2014. 08. 22.

Református Tehetséggondozó Tábor Vásárhelyen - Hangbejátszással!

(...) Az ország református középiskoláiból verbuvált tehetséges diákok megismerkedtek a vendéglátó Bethlen Gimnáziummal, az alföldi várossal, valamint a szegedi egyetem néhány képzésével. Az egyhetes táborozásba sok minden belefért, amit Vásárhely és Szeged kínál egy diáknak a Fazekasház kerámiáitól, az esti városi koncerteken át a lézeroptikai labor meglátogatásáig - mondta el Dr. (...)

http://promenad.hu/cikk/reformatus-tehetseggondozo-tabor-vasarhelyen-hangbejatszassal-146022

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 22.

Szeptemberben startol a juhászképzés Vásárhelyen

(...) Hódmezővásárhely - Nem csak a botra támaszkodva nyájat őrző juhászoknak szól az országban három egyetemen, köztük a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán, Vásárhelyen szeptembertől útjára induló juhászati felnőttképzés. A 3 hónapos tanfolyamon többek között az állategészségügyről, a szaporításról, a nevelésről tanulnak. (...)

http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/szeptemberben_startol_a_juhaszkepzes_vasarhelyen/2395061/

 

edupress.hu - 2014. 08. 22.

Először rendez egyetemi információs hetet az SZTE

(...) A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Oktatási Igazgatóság, az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda és az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság első alkalommal rendezi meg az egyetemi beiratkozási és információs hetet. (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31331&pid=egycikk

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 24.

SZTE-s bronzérem az atlétikai Eb-n

(...) A kontinensviadalon részt vett a szegedi Titán TC versenyzője, Márton Anita, a Szegedi Tudományegyetem végzős, gyógypedagógia szakos hallgatója is. A sokszoros magyar bajnok sportoló kiválóan teljesített, súlylökésben országos csúccsal (19,04 m) bronzérmet szerzett. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/szte-bronzerem-atletikai

 

szegedma.hu - 2014. 08. 21.

A SZEGED Software Zrt. PharmaLog nevű rendszert hozott létre

(...) A SZEGED Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem a GOP-1.1.1-11-2011-0039 számú pályázat keretében 133 158 240 Ft megítélt uniós támogatás felhasználásával hozta létre azt az eszközkészletet amely Magic/uniPaaS környezetben ad lehetőséget a tesztelés lefedettségének objektív mérésére, valamint a lefedettség javítására automatikus módszerekkel (tesztszkript, teszteset valamint tesztadat generálás). (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/a-szeged-software-zrt-pharmalog-nevu-rendszert-hozott-letre.html

 

metropol.hu - 2014. 08. 21.

Indul a tanév előtti szálláskeresés

(...) A Debreceni Egyetemen például a 2014/2015-ös tanévben a többágyas szobákért havonta 12–22 ezer forintot kell fizetni, míg a Szegedi Tudományegyetem kollégiumainak díja 9320 és 10 500 forint közé tehető. Már júliustól érezhetően megnőtt az ingatlanok utáni érdeklődés, amely várhatóan szeptember végéig kitart. (...)

http://www.metropol.hu/mellekletek/allasoktatas/cikk/1220106

u-szeged.hu - 2014. 08. 21.

Beiratkozási információs hét a Szegedi Tudományegyetemen

(...) A Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság, az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda és az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság első alkalommal rendezi meg az egyetemi beiratkozási és információs hetet. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/beiratkozasi-informacios

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 21.

Extra edzés az egyéves Marcival

(...) Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, vízilabda > Extra edzés az egyéves Marcival Kosárlabda, Szeged - Korelnökként készül a Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli kosárlabdacsapatával a kapitány, Kiss Zsolt. A 35 esztendős bedobó jó futónak számít, így bírja a tempót a fiatalokkal, főleg úgy, hogy egyéves kisfiával, Marcellel még extra „edzései" is vannak. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/extra_edzes_az_egyeves_marcival/2394771/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 21.

Szegediek Nanjingban

(...) A kosaras Mike János (Naturtex-SZTE-Szedeák) vezetésével a magyar férfiak megszerezték első győzelmüket Uruguay ellen, aztán két vereség következett. Eredmények, tenisz, férfi egyes, 2. forduló: Bíró André–Li Ducs-hi (dél-koreai) 2:6, 2:6. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/szegediek_nanjingban/2394782/

 

magyarhirlap.hu - 2014. 08. 19.

Juhászképzést indít három egyetem

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja kiemelte: ez a képzés nem oklevélről, hanem a tudásról szól. Komlósi István, a Debreceni Egyetem dékánja rámutatott, intézményük évtizedek óta a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye. (...)

http://magyarhirlap.hu/cikk/2979/Juhaszkepzest_indit_harom_egyetem

 

diamondbridge.hu - 2014. 08. 18.

Három egyetemen is képeznek majd juhászokat

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy “ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól”. Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét – ahogy fogalmazott: “a szakma bibliáját” – is debreceni professzor írta. (...)

http://diamondbridge.hu/harom-egyetemen-kepeznek-majd-juhaszokat/

 

eduline.hu - 2014. 08. 18.

Juhászképzést indít szeptembertől három egyetem

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy "ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól". Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét - ahogy fogalmazott: "a szakma bibliáját" - is debreceni professzor írta. (...)

http://eduline.hu/felnottkepzes/2014/8/18/Juhaszkepzest_indit_szeptembertol_harom_egy_DXPU81

 

eduline.hu - 2014. 08. 18.

Itt a friss egyetemi rangsor: ismét tarolt az ELTE és a szegedi egyetem

(...) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 301-400. helyen, a Szegedi Tudományegyetem pedig a 401-500. helyen szerepel. A sanghaji Jiao Tong University 2003 óta minden évben elkészíti a rangsort , amely az oktatók tudományos teljesítménye - tudományos munkáik idézettsége, illetve a Nobel- és Fields-díjas oktatók és volt hallgatók száma - alapján áll össze. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/18/ARWU_egyetemi_rangsor_2014_ZZG1SY

 

hir6.hu - 2014. 08. 18.

Felnőtt juhászképzést indít három egyetem

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy "ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól". Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét - ahogy fogalmazott: "a szakma bibliáját" - is debreceni professzor írta. (...)

http://hir6.hu/cikk/101170/felnott_juhaszkepzest_indit_harom_egyetem

 

mno.hu - 2014. 08. 18.

Már nem csak a botjukra támaszkodhatnak a juhászok

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy „ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól”. Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét – ahogy fogalmazott: „a szakma bibliáját” – is debreceni professzor írta. (...)

http://mno.hu/mezogazdasag/mar-nem-csak-a-botjukra-tamaszkodhatnak-a-juhaszok-1243029

 

vs.hu - 2014. 08. 18.

Az ELTE és a Szegedi Egyetem a világ ötszáz legjobb egyeteme között

(...) A kínai egyetem 2003 óta rangsorolja a világ felsőoktatási intézményeit. A helyezést az oktatók tudományos teljesítménye - tudományos munkák idézettsége, illetve a Nobel- és Fields-díjas oktatók és volt hallgatók száma - alapján állapíják meg. (...)

http://vs.hu/az-elte-es-szegedi-egyetem-vilag-otszaz-legjobb-egyeteme-kozott-0818

 

erdon.ro - 2014. 08. 18.

Egy felnőtt kos vételára

(...) Hangsúlyozta, a három egyetem (Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem és Szegedi Tudományegyetem) olyan hátteret biztosít az oktatáshoz, amely a korszerű ismereteket ötvözi a napi gyakorlattal. – A három hónapos (80 órás) kurzus alatt, igyekszünk meglátogatni a kilenc mintatelep közül néhányat, ezzel is a gyakorlatra helyezve a hangsúlyt. (...)

http://www.erdon.ro/egy-felnott-kos-ara/2619773

 

hajdupress.hu - 2014. 08. 18.

Felnőtt juhászképzés az egyetemen

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy "ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól". Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét - ahogy fogalmazott: "a szakma bibliáját" - is debreceni professzor írta. (...)

http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/39879-felnott-juhaszkepzes-az-egyetemen

 

haon.hu - 2014. 08. 18.

Egy felnőtt kos ára

(...) Hangsúlyozta, a három egyetem (Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem és Szegedi Tudományegyetem) olyan hátteret biztosít az oktatáshoz, amely a korszerű ismereteket ötvözi a napi gyakorlattal. – A három hónapos (80 órás) kurzus alatt, igyekszünk meglátogatni a kilenc mintatelep közül néhányat, ezzel is a gyakorlatra helyezve a hangsúlyt. (...)

http://www.haon.hu/egy-felnott-kos-ara/2619773

kaposvarmost.hu - 2014. 08. 18.

Juhtenyésztőket képeznek a Kaposvári Egyetemen is

(...) Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a debreceni Farmer-Expon a Kaposvári Egyetem, a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetsége, a Debreceni Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem - tájékoztatta lapunkat a kaposvári campus. /files/a/d/adec6b53f165cc685ae931aaa45b5191_60x60_c.jpg Az Együttműködési megállapodás aláírói: Dr. habil. (...)

http://www.kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2014/08/18/juhtenyesztoket-kepeznek-a-kaposvari-egyetemen-is_12917.html4

 

ma.hu - 2014. 08. 18.

Indul a felnőtt juhászképzés - százan kezdik az első kurzust

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy "ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól". Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét - ahogy fogalmazott: "a szakma bibliáját" - is debreceni professzor írta. (...)

http://www.ma.hu/belfold/222575/Indul_a_felnott_juhaszkepzes__szazan_kezdik_az_elso_kurzust?place=srss

 

mixonline.hu - 2014. 08. 18.

Juhászképzés három egyetemen

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy "ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól". A debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetemeken összesen száz juhász kezdi meg a napi gazdálkodáshoz segítséget nyújtó három hónapos képzést szeptemberben - jelezte Hajduk Péter, az oktatást kezdeményező szövetség ügyvezetője hozzátéve, hogy további juhászok jelentkezését is várják a további tanfolyamokra. (...)

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=102912

 

somogytv.hu - 2014. 08. 18.

Juhászképzést indul Kaposváron

(...) A kaposvári, a debreceni és a szegedi egyetemeken összesen száz juhász kezdi meg a napi gazdálkodáshoz segítséget nyújtó három hónapos képzést szeptemberben. A nyolcvan órás, egységes tematikájú képzés keretében a résztevők korszerű ismereteket szerezhetnek az állattartás, a legelőgazdálkodás, a takarmányozás, a tartástechnológia, vagy éppen a támogatások kérdéseiről. (...)

http://www.somogytv.hu/cikkek/102528

 

sunshinefm.hu - 2014. 08. 18.

16 éve volt ilyen utoljára - juhászképzést indít három egyetem

(...) A debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetemeken összesen száz juhász kezdi meg a napi gazdálkodáshoz segítséget nyújtó három hónapos képzést szeptemberben. A nyolcvan órás, egységes tematikájú képzés keretében a résztevők korszerű ismereteket szerezhetnek az állattartás, a legelőgazdálkodás, a takarmányozás, a tartástechnológia, vagy éppen a támogatások kérdéseiről. 16-17 éve volt utoljára hasonló képzés Magyarországon. (...)

http://www.sunshinefm.hu/?action=new&id=69474

 

tozsdeforum.hu - 2014. 08. 18.

Három egyetemen tanulhatnak a juhászok

(...) Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem dékánja azt emelte ki, hogy “ez a képzés nem oklevélről, bizonyítványról, hanem a tudásról szól”. Komlósi István, a Debreceni Egyetem (DE) dékánja aláhúzta, hogy intézményük a juhtenyésztés jelentős szellemi műhelye, a juhtenyésztők kézikönyvét – ahogy fogalmazott: “a szakma bibliáját” – is debreceni professzor írta. (...)

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/agrar-uzlet-2/harom-egyetemen-tanulhatnak-a-juhaszok/

 

vg.hu - 2014. 08. 18.

Hivatalos: indul az egyetemi juhászképzés

(...) A debreceni, a kaposvári és a szegedi egyetemeken összesen száz juhász kezdi meg a napi gazdálkodáshoz segítséget nyújtó három hónapos képzést szeptemberben - jelezte Hajduk Péter, az oktatást kezdeményező szövetség ügyvezetője hozzátéve, hogy további juhászok jelentkezését is várják a további tanfolyamokra. (...)

http://www.vg.hu/kozelet/hivatalos-indul-az-egyetemi-juhaszkepzes-433516

 

elteonline.hu - 2014. 08. 18.

Neves egyetemi világrangsoron az ELTE!

(...) Világszínvonalban az első ötszáz dobogós között pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem is szerepelt, méghozzá igen szép helyen, ha azt is figyelembe vesszük, milyen apró országunk. Egyetemünk a 301-400. helyen végzett idén olyan egyetemekkel többek között ebben a kategóriában, mint a Chiba illetve a Hiroshima Egyetem Japánból, a Georgetown az USA-ból vagy a hannoveri orvosi egyetem Németországból. (...)

http://elteonline.hu/kozelet/2014/08/18/neves-egyetemi-vilagrangsoron-az-elte/

life.hu - 2014. 08. 18.

Egy stílusos város mediterrán hangulattal: Szeged igazi élményáradat!

(...) A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében remek fotókat készíthetsz a növényritkaságokról, és akár örökbe is fogadhatod őket. Szeged azon ritka helyek egyike, ahol egész évben gazdag a programkínálat, és ha ügyesen állítod össze az augusztusi kiruccanás forgatókönyvét, olyan élményekkel gazdagodhatsz, amelyek hosszú időre feltöltenek energiával. (...)

http://www.life.hu/lifeutazas/20140814-szeged-a-tisza-es-a-maros-talalkozasanal-szegedi-szabadteri-jatekokat-szin.html

 

33.hét

(2014. augusztus 11. -2014. szeptember 17.)

 

eduline.hu - 2014. 08. 16.

Friss egyetemi világrangsorra került fel az ELTE és a szegedi egyetem

(...) Két magyar egyetem is felkerült az ötszázas listára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 301-400. helyen szerepel, a Szegedi Tudományegyetem pedig a 401-500. helyen. A teljes rangsort itt nézhetitek meg . Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről! (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/16/Friss_egyetemi_vilagrangsorra_kerult_fel_az_59BVKX

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 16.

A szobatárs szinte családtag

(...) A kollégiumi felvételi pontrendszerben számít a szociális helyzet és a tanulmányi eredmény, de mivel mi szakkollégium vagyunk, motivációs levél is kell, és súlya van a versenyeredményeknek, a szakmai tevékenységnek – mondta Kovács Attila , az SZTE Móra Ferenc Kollégium igazgatója. A pontok 60 százaléka a szociális helyzetre, 40 százaléka a tanulmányokra vonatkozik. A 275 fős épületbe ősszel 60 alapképzéses és 25-30 mesterképzéses új lakó költözhet be. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_szobatars_szinte_csaladtag/2394294/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 15.

Sportos tanévkezdés

(...) Szeged - Szeptember elsején hatvanadik tanévét kezdi a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziuma. Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2014.08.15. 09:05 A kerek évfordulót sportosan kezdik: augusztus 30-án, szombat délelőtt várják az iskola egykori tanulóit egy kis mozgásra. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/sportos_tanevkezdes/2394152/

 

gepnarancs.hu - 2014. 08. 13.

Bojtárkurzus

(...) Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem, Szegedi Tudományegyetem – ezek a felsőoktatási intézmények lehetnek a feltámadó magyar juhászképzés fellegvárai, miután az augusztus 17-én kezdődő idei Farmer Expón erről fognak képzési megállapodást aláírni a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetségével. (...)

http://gepnarancs.hu/2014/08/bojtarkurzus/

 

promenad.hu - 2014. 08. 13.

Juhászképzés indul Vásárhelyen - Hangbejátszással

(...) Horváth József, a SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja. A képzés célja a térségben működő gyakorló juhászok továbbképzésenek biztosítása a lehető legkorszerűbb ismeretek átadásával és gyakorlati képzéssel kiegészítve. (...)

http://promenad.hu/cikk/juhaszkepzes-indul-vasarhelyen-hangbejatszassal-145790

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 13.

Kosárlabda: Három csoport lesz a középszakaszban

(...) Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2014.08.13. 08:45 Eszerint a bajnokság alapszakaszában 13 csapat indul: a tavalyi 2–13. helyezett, így a Naturtex-SZTE-Szedeák is, valamint az NB I B ezüstérmese, a MAFC. Itt oda-vissza vágós rendszerben 24 mér- kőzés vár a klubokra. Az alapszakasz végeztével újdonságként háromcsoportos lesz a középszakasz. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/kosarlabda_harom_csoport_lesz_a_kozepszakaszban/2393834/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 13.

UTC Futsal Team: Erősítés? Kevés az esély

(...) A futsalkeret alaposan átalakul: Hegyesi, Dürgő Győrbe, Tombácz, Bullás, Bilics és Szentes Bíró az SZTE-EHÖK-be igazolt, helyettük viszont csak egy NB I-es igazolás érkezett, Tóth Attila Nagykátáról. Profi futsalosokban nem gondolkodunk, az NB II-es SZTE-EHÖK-ből Ferenczi András érkezett. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/utc_futsal_team_erosites_keves_az_esely/2393830/

 

edupress.hu - 2014. 08. 13.

Magyar fiatalok a London International Youth Science Forumon

(...) Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Az idei év fő témája az emberi bolygó volt: terítékre kerültek a globális felmelegedés és az energiagazdálkodás problémái, egyszerű fizikai effektusok mai, modern, sokszor meghökkentő felhasználása, valamint a legújabb fizikai-kémiai eredmények bemutatása, jövőt meghatározó szerepe; ugyanakkor a szabadon választható programok keretei között szinte minden tudományágon belül voltak bemutatóórák és előadások. (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31276&pid=egycikk

 

haon.hu - 2014. 08. 13.

Világranglistán a Debreceni Egyetem

(...) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Közép-európai Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem – ezek a magyarországi felsőoktatási intézmények szerepelnek a Webometrics 2014-es júliusi világrangsorának első ezer legjobbja között. (...)

http://www.haon.hu/vilagranglistan-a-debreceni-egyetem/2616727

 

hirado.hu - 2014. 08. 13.

Magyar fiatalok a londoni nemzetközi tudományos diákfórumon

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A szövetség közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://www.hirado.hu/2014/08/13/magyar-fiatalok-a-londoni-nemzetkozi-tudomanyos-diakforumon/

 

itextreme.hu - 2014. 08. 13.

Magyar fiatalok az 56. London International Youth Science Forumon

(...) Jelenleg a Szegedi Egyetem hallgatói. Az idei év fő témája az emberi bolygó volt: terítékre kerültek a globális felmelegedés és az energiagazdálkodás problémái, egyszerű fizikai effektusok mai, modern, sokszor meghökkentő felhasználása, valamint a legújabb fizikai-kémiai eredmények bemutatása, jövőt meghatározó szerepe; ugyanakkor a szabadon választható programok keretei között szinte minden tudományágon belül voltak bemutatóórák és előadások. (...)

http://www.itextreme.hu/hirek/2014,08,13/magyar_fiatalok_az_56_london_international_youth_science_forumon

 

nyest.hu - 2014. 08. 13.

Szeptember végén: Csillag-party!

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, és idén jön az egyik legkedveltebb program, az egész éjszakás Csillag-party csillagászokkal. (...)

http://www.nyest.hu/hirek/szeptember-vegen-csillag-party

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 13.

Kosárlabda: Három csoport lesz a középszakaszban

(...) Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2014.08.13. 08:45 Eszerint a bajnokság alapszakaszában 13 csapat indul: a tavalyi 2–13. helyezett, így a Naturtex-SZTE-Szedeák is, valamint az NB I B ezüstérmese, a MAFC. Itt oda-vissza vágós rendszerben 24 mér- kőzés vár a klubokra. Az alapszakasz végeztével újdonságként háromcsoportos lesz a középszakasz. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/kosarlabda_harom_csoport_lesz_a_kozepszakaszban/2393834/

 

eduline.hu - 2014. 08. 13.

Itt a friss felsőoktatási rangsor: hat magyar egyetem került fel a világlistára

(...) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Közép-európai Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem - ezek a magyarországi felsőoktatási intézmények szerepelnek a Webometrics 2014-es júliusi világrangsorának első ezer legjobbja között. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/13/webometrics_egyetemi_rangsor_2014_12MPHC

 

szegedma.hu - 2014. 08. 13.

Példaértékű óvodai rendszer Szegeden az SNI-s gyerekekért

(...) „Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatói rendszeresen hospitálnak az integrált intézményekben, míg szeptembertől az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karról is jelentkeztek hallgatók, hogy a szegedi óvodákban lévő rendszer működését és sajátosságait tanulmányozzák. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/peldaerteku-ovodai-rendszer-szegeden-az-sni-s-gyerekekert.html

 

hvg.hu - 2014. 08. 12.

Tíz nap, 125 ezer forint - ennyiből lehetsz juhász

(...) Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem, Szegedi Tudományegyetem – ezek a felsőoktatási intézmények lehetnek a feltámadó magyar juhászképzés fellegvárai, miután az augusztus 17-én kezdődő idei Farmer Expón erről fognak képzési megállapodást aláírni a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségével. (...)

http://hvg.hu/itthon/20140812_hianyszakma_juhasz_125_ezer_tanulhatunk

profitline.hu - 2014. 08. 12.

Magyar fiatalok a londoni nemzetközi tudományos diákfórumon

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A szövetség közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://profitline.hu/hircentrum/hir/316666/Magyar-fiatalok-a-londoni-nemzetkozi-tudomanyos-diakforumon

 

szegedma.hu - 2014. 08. 12.

Az SZTE hallgatói képviselték Magyarországot a londoni diákkonferencián

(...) Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatói – adta hírül a Magyar Innovációs Szövetség. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. 64 ország, majdnem 430 fiatal tudósjelölttel képviseltette magát a rendezvényen. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/az-szte-hallgatoi-kepviseltek-magyarorszagot-a-londoni-diakkonferencian.html

 

szegedma.hu - 2014. 08. 12.

Az SZTE hódmezővásárhelyi karán is lesz juhászképzés

(...) Az SZTE mezőgazdasági kar dékánját arról is megkérdeztük, miért tarthatja fontosnak a szövetkezet a képzés újraindítását. “Tenni kell valamit annak érdekében, hogy a hatékonysági tartalékokat minél jobban ki tudja használni az ágazat. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/az-szte-hodmezovasarhelyi-karan-is-lesz-juhaszkepzes.html

 

szegedma.hu - 2014. 08. 12.

Passzió vagy passió? – drogprevenciós műhelytábor a Partfürdőben

(...) A Védőháló Közhasznú Egyesület már évek óta foglalkozik ismeretterjesztő, önismereti és főként drogprevenciós előadásokkal, valamint az egyesületnek, pontosabban vezetőjének, Pleskonics „Plesi” Andrásnak köszönhető az SZTE, immár egy évtizedes rocktörténet kurzusa is. „A drogokkal való találkozás a XX. században szinte elkerülhetetlen, ez kiváltképp igaz a rockzenei körökre, ezért van szükség a megelőzés fontosságának hangsúlyozására” – mondta el hírportálunknak Pleskonics András. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/passzio-vagy-passio-drogprevencios-muhelytabor-a-partfurdoben.html

 

tv2.hu - 2014. 08. 12.

Juhászok táblagépekkel a legelőn?

(...) A debreceni, kaposvári illetve a szegedi egyetem egy különleges képzést indítanak a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség együttműködésével. A három hónapos képzés tandíja 100.000 Ft. szövetségi tagoknak, illetve 125.000 Ft. nem tagok részére. (...)

http://tv2.hu/musoraink/mokka/155992_juhaszok_tablagepekkel_a_legelon.html

 

vasindex.hu - 2014. 08. 12.

Az SZTE hallgatói képviselték Magyarországot a londoni diákkonferencián

(...) Jelenleg a Szegedi Egyetem hallgatói - adta hírül a Magyar Innovációs Szövetség. (...)

http://vasindex.hu/hirek/az-szte-hallgatoi-kepviseltek-magyarorszagot-londoni-diakkonferencian

vasindex.hu - 2014. 08. 12.

Az SZTE hódmezővásárhelyi karán is lesz juhászképzés

Juhászképzés indul három magyarországi egyetemen. A tanfolyamokon többek között állategészségügyet és szaporítást fognak tanulni. Az orvos, mérnök és jogi diplomák mellett azonban nem lesz juhászdiploma. Tovább a cikkre: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/az-szte-hodmezovasarhelyi-karan-is-lesz-ju...

http://vasindex.hu/hirek/az-szte-hodmezovasarhelyi-karan-lesz-juhaszkepzes

 

erdon.ro - 2014. 08. 12.

Magyar fiatalok a londoni nemzetközi tudományos diákfórumon

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A szövetség közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://www.erdon.ro/magyar-fiatalok-a-londoni-nemzetkozi-tudomanyos-diakforumon/2615988

 

erdon.ro - 2014. 08. 12.

Mennyit keresnek a bölcsész végzettségűek?

(...) A Szegedi Tudományegyetemen végzett bölcsészek nettó 136,6 ezer forintot visznek haza, és 4,1 hónap alatt találtak állást. A válaszadók körében a pályaelhagyók aránya 17,4 százalék, a nem diplomás munkakörben elhelyezkedőké pedig 26,8 százalék. (...)

http://www.erdon.ro/mennyit-keresnek-a-bolcsesz-vegzettseguek/2615625

 

estihirlap.hu - 2014. 08. 12.

Még mindig világszínvonalú a magyar agy

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A szövetség közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://www.estihirlap.hu/ajanlott/meg-mindig-vilagszinvonalu-a-magyar-agy/105311/

ma.hu - 2014. 08. 12.

Magyar fiatalok a londoni nemzetközi tudományos diákfórumon

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://www.ma.hu/tudomany/221948/Magyar_fiatalok_a_londoni_nemzetkozi_tudomanyos_diakforumon?place=srss

 

metropol.hu - 2014. 08. 12.

Magyar „tudós” fiatalok Londonban

(...) Az idén 56. alkalommal megrendezett London International Youth Science Forumon Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Körmöczi Andor és Kopasz Tamás képviselte. A szövetség közleményében ismerteti: a szegedi diákok előzőleg a MISZ által rendezett 21. (...)

http://www.metropol.hu/mellekletek/tudomany/cikk/1217342

 

szegedma.hu - 2014. 08. 12.

Kell a fogszabályozó, de nem bármi áron

(...) Az OEP (vagyis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár – a szerk.) csak részben támogatja a készüléket, aminek az ára még így is magas” – ismertette portálunknak Pinke Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatási és betegellátási dékáni tanácsadója. A rögzített fogszabályozó így nagyjából 60 ezer forinttal terheli a család pénztárcáját, vagyis a teljes összeg mintegy 80 százalékát vállalja át az állam. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/kell-a-fogszabalyozo-de-nem-barmi-aron.html

 

promenad.hu - 2014. 08. 11.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A Kutatók éjszakáját Európa-szerte szeptember utolsó péntekén tartják azzal a céllal, hogy megváltoztassák a kutatókról kialakult általános képet és szórakoztató formában tárják az érdeklődők elé az egyes tudományterületek aktuális eredményeit. (...)

http://promenad.hu/cikk/szeptemberben-ismet-lesz-kutatok-ejszakaja-145717

baon.hu - 2014. 08. 11.

Elindult a diákok albérlet keresési rohama

(...) Az olcsóbbak közé sorolható még Szeged és Nyíregyháza, ahol átlagosan 38 ezer forintért adnak ki egy egyszobás lakást. Szombathely és Eger továbbra is a vidéki középmezőnyben van: Egerben 44 és 52 ezer forint közötti árakkal, Szombathelyen 41 és 58 ezer közötti árakkal kell számolni. (...)

http://www.baon.hu/cikk/567004

 

borsonline.hu - 2014. 08. 11.

Dinoszauruszok utalták egykor a Pannon vidéket

(...) Most huszonnégy emberrel, az MTA–ELTE Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoportjának munkatársaival, az ELTE, a Pécsi és a Szegedi Egyetem hallgatóinak segítségével dolgozunk. Terv szerint haladunk, azonban még sok van hátra, ez több évtizednyi munkát is jelenthet – mondja a szakember. (...)

http://www.borsonline.hu/20140811_dinoszauruszok_utaltak_egykor_a_pannon_videket

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 11.

Elindultak az ifjak az olimpiára

(...) A fiúválogatott tagja a Naturtex- SZTE-Szedeák 18 éves kosarasa, Mike János is, aki a tavalyi vb-n megnyerte a büntetődobó versenyt. Az olimpián is lesz ilyen egyéni versenyszám, amelyben újra bizonyítana. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/elindultak_az_ifjak_az_olimpiara/2393543/

 

hirek.sk - 2014. 08. 11.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.hirek.sk/szines/20140809150449/Szeptemberben-ismet-lesz-Kutatok-ejszakaja.html

 

muszakiforum.hu - 2014. 08. 11.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.muszakiforum.hu/?cid=106941&fejezet=5&wa=EPIRSS1433

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 11.

Elindultak az ifjak az olimpiára

(...) A fiúválogatott tagja a Naturtex- SZTE-Szedeák 18 éves kosarasa, Mike János is, aki a tavalyi vb-n megnyerte a büntetődobó versenyt. Az olimpián is lesz ilyen egyéni versenyszám, amelyben újra bizonyítana. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/elindultak_az_ifjak_az_olimpiara/2393543/

 

magyarhirlap.hu - 2014. 08. 11.

Kultúra nélkül nincs Magyarország

(...) A kötetből azonban úgy érezni, hogy Klebelsberg a debreceni és a szegedi egyetem, valamint a hozzájuk tartozó klinikák létrehozását érezte a legközelebb a szívéhez. Kiemelt fontosságot tulajdonított az Alföldi Bizottságnak és az 1928-ban alapított Faluszövetségnek. (...)

http://magyarhirlap.hu/cikk/2569/Kultura_nelkul_nincs_Magyarorszag

 

szegedma.hu - 2014. 08. 11.

Dux László: A hagyományos iparágak felélesztése hozhat előrelépést Szegeden

(...) Bár az ELI lézerközpont új lendületet adhat a térség fejlődésének, illetve az SZTE is óriási lehetőségekkel bír, a hagyományos iparágak fejlesztését sem szabad elhanyagolni városunkban – mondta el Dux László. A korábbi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt a régió kitörési lehetésőgeiről faggattuk. – Napokban kiadott közleményében a Professzorok Batthyány Körének Szegedi Csoportja – melynek ön is a tagja – támogatásáról biztosította Kothencz János polgármesterjelöltet. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/dux-laszlo-a-hagyomanyos-iparagak-felelesztese-hozhat-elorelepest-szegeden.html

 

32. hét

(2014. augusztus 4. – augusztus 10.)

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 10.

Dugovics Titusz: hol volt, hol nem volt

(...) Mivel azonban egyetlen megbízható dokumentumot sem talált, valószínűleg ő is hagyatkozott mesékre, énekekre, családi legendákra és talán a fantáziájára is – emlékeztet Makk Ferenc történész, a szegedi egyetem tanára. Az alapján, hogy Csanád helység névadója a valamikori birtokosa, egy létezett személy volt, meglévő helységnevek alapján történelmi személyiségeket „teremtett", így például Gyalut. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/dugovics_titusz__hol_volt_hol_nem_volt/2392515/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 10.

Térzenével is emlékeztek Fricsayra

(...) Szombaton az SZTE Fricsay-hangversenytermében nagy sikerű ünnepi koncertet adott a muzsikus nevét viselő szegedi fúvószenekar, majd megkoszorúzták a Kazinczy és a Dózsa utca sarkán a Fricsay-emléktáblát. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/terzenevel_is_emlekeztek_fricsayra/2393523/

 

stop.hu - 2014. 08. 10.

Csillagparti is lesz az idei kutatók éjszakáján

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.stop.hu/tudomany/csillagparti-is-lesz-az-idei-kutatok-ejszakajan/1256371/

 

Színes Ász - 2014. 08. 09. (3. oldal)

Indul a juhászat felsőfokon

(...) A felnőttképzések a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi karán, a Kaposvári Egyetemen és a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi karán indulnak. Jávor szerint a mezőgazdasági szakképzésünk eléggé elmaradt ezen a területen, juhászokat legalább két évtizede nem képzünk, óriási lemaradásunk van a juhászat területén, ma a rendelkezésre álló egymillió juhból körülbelül ötszázötven-hatszázezer bárányt tudunk értékesíteni, ami messze elmarad az európai átlagtól. (...)

http://ugyfel.observer.hu:80/projekt/2487/ujsagcikk/2592602

 

kulturaonline.hu - 2014. 08. 09.

Kutatók éjszakája 2014-ben is lesz! Programok és részletek itt!

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://kulturaonline.hu/kutatok_ejszakaja_2014ben_is_lesz_programok_es_reszletek_itt_3030

 

oroscafe.hu - 2014. 08. 09.

Ezüstöt és bronzot nyert Dimák Dávid nemzetközi mezőnyben

(...) A kétnapos viadalon az orosházi Dimák Dávid, a Szegedi Tudományegyetem diákja is részt vett. Három versenyszámban indult: 800 méteres felszíni úszásban, 4×100 méteres felszíni váltóban és 4×50 méteres uszonyos gyorsváltóban mérettette meg magát, és kiváló eredményekkel zárt. – 800 méteren új egyéni csúccsal 2. helyen értem célba, a 4×100 méteres felszíni váltóval 3., a 4×50 méteres gyorsúszó váltóval pedig 4. helyen végeztünk. (...)

http://oroscafe.hu/2014/08/09/ezustot-es-bronzot-nyert-dimak-david-nemzetkozi-mezonyben-buvaruszas/cikk/vagikata

 

erdon.ro - 2014. 08. 09.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.erdon.ro/szeptemberben-ismet-lesz-kutatok-ejszakaja/2614074

 

haon.hu - 2014. 08. 09.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.haon.hu/szeptemberben-ismet-lesz-kutatok-ejszakaja/2614074

 

mon.hu - 2014. 08. 09.

Ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.mon.hu/szeptemberben-ismet-lesz-kutatok-ejszakaja/2614074

 

sikerado.hu - 2014. 08. 09.

Szeptemberben ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.sikerado.hu/kultura/2014/08/09/Szeptemberben_ismet_lesz_Kutatok_ejszakaja

 

 

ismét lesz Kutatók éjszakája

(...) A Szegedi Tudományegyetemen saját lézershowt állíthatnak össze a látogatók, emellett egész éjszakás csillagpartyt rendeznek csillagászokkal. A gödöllői Szent István Egyetem botanikus kertjében többek között a tavalyi Év fája verseny győzteséről, a mintegy 300 éves vadkörtefáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. (...)

http://www.szon.hu/szeptemberben-ismet-lesz-kutatok-ejszakaja/2614074

 

eduline.hu - 2014. 08. 08.

Ez lesz a tananyag az ország legfurcsább egyetemi képzésén

(...) A három intézmény - a debreceni mellett a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem a képzésről a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetséggel írt alá megállapodást. Hasonló képzés utoljára 16-17 éve indult Magyarországon. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/8/Ezt_tanuljak_majd_a_diakok_az_orszag_legfur_FCDP3S

 

oroscafe.hu - 2014. 08. 08.

Ezüstöt és bronzot nyert Dimák Dávid nemzetközi mezőnyben

(...) A kétnapos viadalon az orosházi Dimák Dávid, a Szegedi Tudományegyetem diákja is részt vett. Három versenyszámban indult: 800 méteres felszíni úszásban, 4×100 méteres felszíni váltóban és 4×50 méteres uszonyos gyorsváltóban mérettette meg magát, és kiváló eredményekkel zárt. – 800 méteren új egyéni csúccsal 2. helyen értem célba, a 4×100 méteres felszíni váltóval 3., a 4×50 méteres gyorsúszó váltóval pedig 4. helyen végeztünk. (...)

http://oroscafe.hu/2014/08/08/ezustot-es-bronzot-nyert-dimak-david-nemzetkozi-mezonyben/cikk/vagikata

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 08.

Pótfelvételisnek nem jár juttatás

(...) Idén az SZTE 15 ezer 661 olyan jelentkezőnek kínál helyet, akiket nem vettek fel az általános felvételi eljárás során, vagy nem is jelentkeztek. Ezek a helyek megoszlanak a felsőfokú szakképzések, alapképzések, egységes osztatlan képzések és mesterképzések között. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/potfelvetelisnek_nem_jar_juttatas/2393266/

 

szakszervezetek.hu - 2014. 08. 08.

Ennyit keresnek a pályakezdő mérnökök

(...) A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán végzettek havi nettó 148,87 ezer forintot keresnek, és négy és fél hónap hónap alatt találtak állást. A pályaelhagyók 9,4 százaléka más szakterületen, 21,9 százalékuk pedig nem diplomás munkakörben helyezkedett el. (...)

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10900-ennyit-keresnek-a-palyakezdo-mernokok

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 08.

Meghívó a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségére

(...) A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2014/2015. tanévét megnyitó ünnepi ülését 2014. augusztus 30-án tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Szegedi Tudományegyetem életében a tanévnyitó ünnepség különös jelentőségű, hiszen ekkor hangzanak el a hazai felsőoktatás és az SZTE előtt álló szemeszterek, vizsgaidőszakok főbb célkitűzései, itt találkoznak először leendő professzoraikkal, oktatóikkal az elsőéves hallgatók, s az eskütétellel itt válnak a Szegedi Tudományegyetem polgáraivá. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/meghivo-szegedi

 

szegedma.hu - 2014. 08. 10.

Futsal: nehéz idény elé néz az UTC

(...) Mint arról portálunk is beszámolt, az UTC-t több komoly veszteség is érte a nyáron, hiszen az NBII-es SZTE EHÖK SE-ben folytatja pályafutását a Tombácz Róbert, Bullás Imre, Bilics Igor trió is, az ő pótlásuk pedig egyértelműen a nehezen kivitelezhető feladatok közé tartozik. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/futsal-nehez-ideny-ele-nez-az-utc.html

 

eduline.hu - 2014. 08. 06.

Ennyit lehet keresni gazdasági diplomával - pályakezdőként

(...) Más szakterületen a pályakezdők 11,8 százaléka, olyan munkakörben pedig, amely nem igényel felsőfokú végzettséget, a friss diplomások 19,4 százaléka dolgozik A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzettek havonta átlagosan nettó 175,4 ezer forintot kerestek, és 3,35 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. (...)

http://eduline.hu/felnottkepzes/2014/8/6/Ennyit_keresnek_a_gazdasagi_diplomasok__pal_1HT5R3

 

mediatica.ro - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.mediatica.ro/hirek/kultura/68809/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden.html

 

 

magyarhirlap.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://magyarhirlap.hu/cikk/2237/Magyar_bibliatorteneti_kiallitas_nyilt_Szegeden

 

promenad.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://promenad.hu/cikk/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden-145575

 

szegedma.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik – mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden.html

 

atv.hu - 2014. 08. 05.

Bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.atv.hu/belfold/20140805-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden

 

dehir.hu - 2014. 08. 05.

Arc a termék mögött: a Farmer Expo a helyi élelmiszergyártást támogatja

(...) Ezért a Szegedi Egyetem, a Kaposvári Egyetem és Debreceni Egyetem vezetésével a juh és kecsketenyésztők szövetsége úgy döntött, hogy felnőttképzési programot indít – mondta el Jávor András, a Debrecen Egyetem rektorhelyettese. (...)

http://www.dehir.hu/debrecen/arc-a-termek-mogott-a-farmer-expo-a-helyi-elelmiszergyartast-tamogatja/2014/08/05/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 05.

Szegeden a világ bibliatudósai

(...) Szeged - Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt tegnap az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a megnyitón elmondta, a Biblia a magyar kultúra elidegeníthetetlen része. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szegeden_a_vilag_bibliatudosai/2392963/

 

edupress.hu - 2014. 08. 05.

Milyen kollégiumok közül választhatnak a hallgatók?

(...) Kevés helyen, mint például a Szegedi Tudományegyetemen, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen még 4 ágyas elhelyezés is előfordul. Az 1 ágyas szobák nem gyakoriak a felsőoktatási kollégiumokban, ha van is, azt felsőbb éves hallgatókkal töltik fel (Debrecen). (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31238&pid=egycikk

 

estihirlap.hu - 2014. 08. 05.

Legfontosabb a szentírás

(...) –A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik–mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. –Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében–mondta a miniszter. –A keresztény kultúráról, a keresztény értékekről a források ismerete nélkül nem lehet beszélni, ezek közül pedig a legfontosabb a szentírás–közölte Balog Zoltán. (...)

http://www.estihirlap.hu/belfold/legfontosabb-a-szentiras/103761/

 

hirado.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében - mondta a miniszter. (...)

http://www.hirado.hu/2014/08/05/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden/

 

ma.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.ma.hu/kulturport.hu/221239/Magyar_bibliatorteneti_kiallitas_nyilt_Szegeden?place=srss

 

szegedma.hu - 2014. 08. 05.

Futsal: hosszútávra terveznek az SZTE EHÖK SE futsalosai + FOTÓK

(...) Több, mint 20 játékos jelentkezett az első, ráhangoló edzésre az SZTE EHÖK SE futsalcsapatánál, és még így sem volt teljes a létszám. A tavalyi évhez hasonlóan idén is alapos vérátömlesztésen esett át a gárda, és a jövőben is változhat még a keret összetétele. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/futsal-hosszutavra-terveznek-az-szte-ehok-se-futsalosai-fotok.html

 

vasindex.hu - 2014. 08. 05.

Futsal: hosszútávra terveznek az SZTE EHÖK SE futsalosai + FOTÓK

Augusztus negyedikén kezdte meg felkészülését az NBII-es bajnokságra az egyetemi futsalcsapat: mint azt a csapat szakmai vezetője, Erhardt Szilárd elmondta, komoly célokkal és tervekkel vágtak bele a munkába. Tovább a cikkre: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/futsal-hosszutavra-terveznek-az-szte-ehok-...

http://vasindex.hu/hirek/futsal-hosszu-tavra-terveznek-az-szte-ehok-se-futsalosai-fotok

 

edupress.hu - 2014. 08. 05.

Milyen kollégiumok közül választhatnak a hallgatók?

(...) Épp, hogy kihirdették a felsőoktatási intézmények idei felvételi ponthatárait, de a felvételt nyert hallgatók továbbra sem nyugodhatnak meg. Az első lépést megtették álmaik megvalósításában azzal, hogy felvételt nyertek, ezzel pedig megkezdődhet a szálláskeresés. (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31238&pid=egycikk

 

eduline.hu - 2014. 08. 07.

Ennyit kell fizetni a legnépszerűbb mesterképzésekért

(...) A Budapesti Gazdasági Főiskolán 315 ezer forintot kell majd fizetnetek, a Szegedi Tudományegyetemen pedig 250 ezer forintba kerül egy félév. Ezért a szakért a legtöbbet a Budapesti Gazdasági Főiskolán kell fizetnetek: szemeszterenként 315 ezer forintot. (...)

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2014/8/7/Legnepszerubb_mesterszakok_tandija_RPD2A4

 

eduline.hu - 2014. 08. 07.

Mennyit keresnek, és hány hónap alatt találnak állást a bölcsészek?

(...) A Szegedi Tudományegyetemen végzett bölcsészek nettó 136,6 ezer forintot visznek haza, és 4,1 hónap alatt találtak állást. A válaszadók körében a pályaelhagyók aránya 17,4 százalék, a nem diplomás munkakörben elhelyezkedőké pedig 26,8 százalék. (...)

http://eduline.hu/felnottkepzes/2014/8/7/Mennyit_keresnek_es_hany_honap_alatt_talaln_YOVOLC

 

eduline.hu - 2014. 08. 07.

Ilyen lesz a 2014/2015-ös tanév a felsőoktatásban

(...) A Corvinuson, a PTE-n és az SZTE-n már február 2-án kezdődik a szorgalmi időszak, előbbin május 8-ig, Pécsett május 15-ig, Szegeden május 16-ig fog tartani. Az ELTE-n és a BME-n február 9-én kezdődik a félév, és május 15-ig tart. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/7/felsooktatasi_tanev_rendje_R8PCE3

 

inforadio.hu - 2014. 08. 07.

A juhászat nagyon bonyolult tudomány

(...) Hozzátette: "korlátlan a jelentkezési lehetőség a felnőttképzésre, amely három helyen indul: a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi karán, a Kaposvári Egyetemen és reményeink szerint a legnagyobb volumenben a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi karán." "A juhászat nagyon bonyolult tudomány, nagyon nehéz állattal foglalkozni. (...)

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-657396

 

infodebrecen.hu - 2014. 08. 07.

Mentőöv az egészségügyi beruházásoknak

(...) A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 210,6 millió forintot kap a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A most megítélt plusztámogatás nagyjából egyharmada annak, mint amennyibe a 2010 márciusában indult, és nem mellesleg ez év május 23-án ünnepélyesen átadott beruházás eredetileg került. (...)

http://www.infodebrecen.hu/hir_olvas/permalink:mentoov-az-egeszsegugyi-beruhazasoknak-2014-08-07-050000

 

infoesztergom.hu - 2014. 08. 07.

Mentőöv az egészségügyi beruházásoknak

(...) A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 210,6 millió forintot kap a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A most megítélt plusztámogatás nagyjából egyharmada annak, mint amennyibe a 2010 márciusában indult, és nem mellesleg ez év május 23-án ünnepélyesen átadott beruházás eredetileg került. (...)

http://www.infoesztergom.hu/hir_olvas/permalink:mentoov-az-egeszsegugyi-beruhazasoknak-2014-08-07-050000

 

gondola.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében - mondta a miniszter. (...)

http://gondola.hu/hirek/163987-Magyar_bibliatorteneti_kiallitas_Szegeden.html

 

hir6.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Balog ZoltánNapjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://hir6.hu/cikk/100666/magyar_bibliatorteneti_kiallitas_nyilt_szegeden

 

magyarkurir.hu - 2014. 08. 06.

A kulturális párbeszédet is szolgálja a bibliakutatók szegedi konferenciája

(...) A bibliakutatók éves konferenciáját a Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS, magyarul: Újszövetség-kutatók Társasága), a Szeged–Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével rendezik. Az augusztus 6-ai sajtótájékoztatón Benyik György, a kutatók szegedi tanácskozását rendező bizottság elnöke, a konferencia főszervezője mutatta be a nemzetközi szervezetet. (...)

http://magyarkurir.hu/hirek/a-biblia-all-szegedi-esemenyek-kozeppontjaban

 

magyarkurir.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A keddtől szombatig zajló nemzetközi bibliatudományi konferencia alkalmából augusztus 5-én, kedden bibliatörténeti kiállítást nyitottak meg a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában – adja hírül az MTI. Mint ismeretes: az Újszövetség-kutatók Társasága (SNTS – Studiorum Novi Testamenti Societas) augusztus 5. és 9. között Szegeden tartja nemzetközi bibliatudományi konferenciáját a Szeged–Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében. (...)

http://magyarkurir.hu/hirek/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden

 

mult-kor.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A Szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében - mondta a miniszter. (...)

http://mult-kor.hu/cikk.php?id=41727

 

orientpress.hu - 2014. 08. 06.

Mentőöv az egészségügyi beruházásoknak

(...) A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 210,6 millió forintot kap a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A most megítélt plusztámogatás nagyjából egyharmada annak, mint amennyibe a 2010 márciusában indult, és nem mellesleg ez év május 23-án ünnepélyesen átadott beruházás eredetileg került. (...)

http://orientpress.hu/131615

 

orientpress.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://orientpress.hu/131630

 

szegedma.hu - 2014. 08. 06.

Párbeszéd és megbékélés a Biblia üzenetein keresztül + FOTÓK

(...) A bibliakutatók éves konferenciáját a Studiorum Novi Testamenti Societas / Újszövetség-kutatók Társasága (SNTS), a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével rendezik. A szerdai sajtótájékoztatón Benyik György helyi főszervező mutatta be a szervezetet. Mint mondta, az SNTS ökumenikus, akadémiai társaság, melyet 1938-ban alapított meg Jan de Zwaan holland, leideni bibliakutató. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/parbeszed-es-megbekeles-a-biblia-uzenetein-keresztul-fotok.html

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 06.

Konferenciázók

(...) Évente több ezer konferenciázót vonz a Tisza-parti városba a Szegedi Tudományegyetem. Nobel-díjas tudósok, fogorvosok, ortopédusok és e héten bibliakutatók emelik konferenciavárossá Szegedet. (...)

http://www.delmagyar.hu/jegyzet/konferenciazok/2392989/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 06.

Ki foglalkozik a rákbetegek hozzátartozóival?

(...) Kahán Zsuzsanna , a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára szerint kétségtelen, hogy nem mindig megfelelő a hozzáállás – de nemcsak az orvosok, a betegek részéről sem. – A daganatos betegségeket vagy a misztikum, vagy az elzárkózás jellemzi. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ki_foglalkozik_a_rakbetegek_hozzatartozoival/2392988/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 06.

Kristóf bronzérmet hozott Tajvanból

(...) A számítógépzseni programtervező informatikusnak tanul ősztől az SZTE-n. Vida-Szűcs Imre - Délmagyarország napilap - 2014.08.06. 09:23 Tajvanban rendezték idén júliusban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát, amelyen Szegedet az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium most végzett diákja, Somogyvári Kristóf képviselte. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kristof_bronzermet_hozott_tajvanbol/2392987/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 06.

Szögesdrót mögött virulnak az egykori tankert almafái

(...) Kiss Gábor Gergő - Délmagyarország napilap - 2014.08.06. 09:14 Szinte napra pontosan négy éve került Szeged tulajdonába a volt Zalka Máté Általános Iskola épületéért cserébe a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Technika Tanszékének egykori gyakorlókertje, amelyet azóta parlagon hagyott heverni a város. Az elburjánzó füvet olykor lenyírták, de a tucatnyi gyümölcsfához nem nyúltak. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szogesdrot_mogott_virulnak_az_egykori_tankert__almafai/2392982/

 

edupress.hu - 2014. 08. 06.

Több mint kétszázötven Biblia-kutató tanácskozik Szegeden

(...) A konferenciasorozatnak 2014. augusztus 2–9. között Szeged, az SZTE több épülete ad otthont. "A konferencián nemcsak szakmai párbeszéd folyik, hanem kulturális párbeszéd is, hiszen akik az öt kontinensen tanítanak, az adott kontinensen uralkodó vallási és kulturális intézményekkel való párbeszédet is folytatnak" - mondta el a szervező. (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31243&pid=egycikk

 

kultura.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.kultura.hu/magyar-bibliatorteneti

 

turizmusonline.hu - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. A Károlyi Gáspár által fordított 1608-ban, Hanauban megjelent Biblia az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett magyar bibliatörténeti kiállítás megnyitóján 2014. augusztus 5-én. (...)

http://www.turizmusonline.hu/cikk/magyar_bibliatorteneti_kiallitas_nyilt_szegeden

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 06.

Bibliatörténeti kiállítás nyílt az SZTE TIK-ben

(...) Az SNTS tagjai találkoznak a kelet-európai bibliakutatókat tömörítő Eastern European Liaison Committee (EELC) tagjaival is. 2014. augusztus 5-én este az eseménysorozat részeként nyílt nagyszabású bibliatörténeti kiállítás az SZTE TIK-ben. A tárlat számos érdekességet mutat be Szent Gellért korától egészen napjainkig, beleértve a legújabb, Simon László bencés rendi szerzetes által fordított újszövetségi szentírásig. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/bibliatorteneti

u-szeged.hu - 2014. 08. 06.

A Biblia üzenetein keresztül teremtenék meg a népek közötti megbékélést

(...) A bibliakutatók éves konferenciáját a Studiorum Novi Testamenti Societas / Újszövetség-kutatók Társasága (SNTS), a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével rendezik. Az Újszövetség-kutatók konferenciája kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Benyik György helyi főszervező mutatta be a szervezetet. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/biblia-uzenetein

 

eduline.hu - 2014. 08. 06.

Ennyit lehet keresni gazdasági diplomával - pályakezdőként

(...) Más szakterületen a pályakezdők 11,8 százaléka, olyan munkakörben pedig, amely nem igényel felsőfokú végzettséget, a friss diplomások 19,4 százaléka dolgozik A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán végzettek havonta átlagosan nettó 175,4 ezer forintot kerestek, és 3,35 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. (...)

http://eduline.hu/felnottkepzes/2014/8/6/Ennyit_keresnek_a_gazdasagi_diplomasok__pal_1HT5R3

mediatica.ro - 2014. 08. 06.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.mediatica.ro/hirek/kultura/68809/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden.html

 

promenad.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://promenad.hu/cikk/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden-145575

 

szegedma.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik – mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilt-szegeden.html

 

dehir.hu - 2014. 08. 05.

Arc a termék mögött: a Farmer Expo a helyi élelmiszergyártást támogatja

(...) Ezért a Szegedi Egyetem, a Kaposvári Egyetem és Debreceni Egyetem vezetésével a juh és kecsketenyésztők szövetsége úgy döntött, hogy felnőttképzési programot indít – mondta el Jávor András, a Debrecen Egyetem rektorhelyettese. (...)

http://www.dehir.hu/debrecen/arc-a-termek-mogott-a-farmer-expo-a-helyi-elelmiszergyartast-tamogatja/2014/08/05/

 

ma.hu - 2014. 08. 05.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

(...) A szentírás nélkül nem lehet megérteni a magyar kultúrát, a művészetet, nem beszélve a magyar nyelvről, amelynek sok fordulata a bibliai nyelvből, annak fordításából, elsősorban Károli Gáspártól származik - mondta a politikus az Újszövetség Kutatók Társasága (SNTS) idei konferenciájához kapcsolódva a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában megrendezett kiállítás megnyitóján. Napjainkban kérdés, mennyire aktuális a Biblia, és milyen segítséget tud nyújtani a keresztény kultúra a jövő Magyarországának építésében – mondta a miniszter. (...)

http://www.ma.hu/kulturport.hu/221239/Magyar_bibliatorteneti_kiallitas_nyilt_Szegeden?place=srss

 

szegedma.hu - 2014. 08. 05.

Futsal: hosszútávra terveznek az SZTE EHÖK SE futsalosai + FOTÓK

(...) Több, mint 20 játékos jelentkezett az első, ráhangoló edzésre az SZTE EHÖK SE futsalcsapatánál, és még így sem volt teljes a létszám. A tavalyi évhez hasonlóan idén is alapos vérátömlesztésen esett át a gárda, és a jövőben is változhat még a keret összetétele. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/futsal-hosszutavra-terveznek-az-szte-ehok-se-futsalosai-fotok.html

 

vasindex.hu - 2014. 08. 05.

Futsal: hosszú távra terveznek az SZTE EHÖK SE futsalosai + FOTÓK

Augusztus negyedikén kezdte meg felkészülését az NBII-es bajnokságra az egyetemi futsalcsapat: mint azt a csapat szakmai vezetője, Erhardt Szilárd elmondta, komoly célokkal és tervekkel vágtak bele a munkába. Tovább a cikkre: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/futsal-hosszutavra-terveznek-az-szte-ehok-...

http://vasindex.hu/hirek/futsal-hosszu-tavra-terveznek-az-szte-ehok-se-futsalosai-fotok

inforadio.hu - 2014. 08. 04.

Ütőhangszereseket vár a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

(...) Egykori szegedi lakóháza helyén álló épület falát bronz emléktábla díszíti, nevét viseli a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hangversenyterme, ahol a bronz mellszobra is található, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertbérleteinek egyik sorozata. (...)

http://inforadio.hu/hir/kultura/hir-656578

 

mult-kor.hu - 2014. 08. 04.

Feltárták a dombóvári vár falmaradványait

(...) Az egy hónapos feltárás során egy két méter széles, 50 méter hosszú, észak-déli irányú kutatóárkot nyitottak, amelynek vizsgálatából kiderült, hogy az egész lelőhelyet valószínűleg a vár 18. századi robbantása során keletkezett, vastag törmelékréteg fedi - közölte Berta Adrián, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének munkatársa. A feltárás során a vár leomlott falszakaszai, falsarkok kerültek elő viszonylag jó állapotban, megfigyelhetőek voltak az építés során felhasznált téglafajták, falazási módok. (...)

http://mult-kor.hu/cikk.php?id=41701

 

orientpress.hu - 2014. 08. 04.

Feltárták a dombóvári vár falmaradványait

(...) Az egy hónapos feltárás során egy két méter széles, 50 méter hosszú, észak-déli irányú kutatóárkot nyitottak, amelynek vizsgálatából kiderült, hogy az egész lelőhelyet valószínűleg a vár 18. századi robbantása során keletkezett, vastag törmelékréteg fedi - közölte Berta Adrián, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének munkatársa az MTI-vel. A feltárás során a vár leomlott falszakaszai, falsarkok kerültek elő viszonylag jó állapotban, megfigyelhetőek voltak az építés során felhasznált téglafajták, falazási módok. (...)

http://orientpress.hu/131535

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 04.

˝Békeidőben könnyebb˝

(...) Szeged - Betettem a lábamat 1971-ben a szegedi egyetemre, és minden bizonnyal innen fogok nyugdíjba menni – mondja Szajbély Mihály, az SZTE Bölcsészettudományi Kar új dékánja. Úgy véli, a „túléléshez" a saját bevételek növelése az egyik fő feladat a karon. Vida-Szűcs Imre - Délmagyarország napilap - 2014.08.04. 10:22 Új dékánja van az SZTE Bölcsészettudományi Karnak július 1-jétől: Szajbély Mihály irodalomtörténész, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője kapta a megbízatást a rektortól. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bekeidoben_konnyebb/2392656/

 

hirado.hu - 2014. 08. 04.

Feltárták a dombóvári vár falmaradványait

(...) Az egy hónapos feltárás során egy két méter széles, 50 méter hosszú, észak-déli irányú kutatóárkot nyitottak, amelynek vizsgálatából kiderült, hogy az egész lelőhelyet valószínűleg a vár 18. századi robbantása során keletkezett, vastag törmelékréteg fedi - közölte Berta Adrián, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének munkatársa az MTI-vel. A feltárás során a vár leomlott falszakaszai, falsarkok kerültek elő viszonylag jó állapotban, megfigyelhetőek voltak az építés során felhasznált téglafajták, falazási módok. (...)

http://www.hirado.hu/2014/08/04/feltartak-a-dombovari-var-falmaradvanyait/

 

hirado.hu - 2014. 08. 04.

Nagy sikert aratott a szegedi egyetemisták virtuális zsiráfja

(...) A szegedi fiatalok az innováció kategóriában jutottak be a Microsoft idei nemzetközi diákversenyén a világ legjobb tizenegy csapata közé. Olyan ötleteket előztek meg, mint például az a program amellyel a lakásunk áramfogyasztását tudjuk nyomon követni, vagy egy alkalmazás, amely fénykép alapján megmondja, mennyi kalória van az általunk elfogyasztott ételekben. (...)

http://www.hirado.hu/2014/08/04/nagy-sikert-aratott-a-szegedi-egyetemistak-virtualis-zsirafja/

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 04.

Sikert aratott az SZTE csapata a Microsoft világversenyén

(...) Világraszóló sikert aratott a Seattle-ben rendezett Microsoft Imagine Cup innovációs világversenyen a Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló „Tep” csapata. A Boros Ákos, Szabó Gábor, Babarczi Katica, Budincsevity Norbert és Jandzsó Zsolt alkotta csoport egy olyan mobilalkalmazást fejlesztésébe fogott bele, amely egyesíti magában a sportolásra használt fitneszprogramokat és a virtuális állatok gondozását jelentő tamagocsikat. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/sikert-aratott-szte

 

szegedma.hu - 2014. 08. 04.

Kosárlabda: elkezdte az építkezést a megfiatalodott Szedeák + FOTÓK

(...) Hétfő este tartotta első szezonbeli edzését az NB I/A küzdelmeiben érdekelt Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, a korábbiakhoz képest fiatal átlagéletkorú kerettel. Az első tréninget Nikola Lazic mester az újszegedi ligetben vezényelte a csapatnak, amelyen csak a magyar játékosok vettek részt. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/kosarlabda-elkezdte-az-epitkezest-a-megfiatalodott-szedeak-fotok.html

 

vasindex.hu - 2014. 08. 04.

Kosárlabda: elkezdte az építkezést a megfiatalodott Szedeák + FOTÓK

Hétfő este tartotta első szezonbeli edzését az NB I/A küzdelmeiben érdekelt Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, a korábbiakhoz képest fiatal átlagéletkorú kerettel. Tovább a cikkre: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/kosarlabda-elkezdte-az-epitkezest-a-megfia...

http://vasindex.hu/hirek/kosarlabda-elkezdte-az-epitkezest-megfiatalodott-szedeak-fotok

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 04.

Szeged VE, Szedeák: új arcok, fiatal keretek a rajton

(...) Itt vagyok: Nyitólap > Sport - labdarúgás, kézilabda, vízilabda > Szeged VE, Szedeák: új arcok, fiatal keretek a rajton Beindult a munka: tegnap a Szeged VE OB I-es férfi vízilabdázói és a Naturtex-SZTE- Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdázói is elkezdték a felkészülést a 2014–2015-ös szezonra. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/szeged_ve_szedeak_uj_arcok_fiatal_keretek_a_rajton/2392839/

 

31. hét

(2014. augusztus 3.-2014. július 28.)

 

 

hvg.hu - 2014. 08. 03.

30 ezer dollárt nyertek a lusta zsiráffal a magyar fejlesztők

(...) Az egyesült államokbeli Washington Egyetemen megrendezett versenyen a csapatoknak az idén a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kellett alkalmazásokat készíteniük Windows, Windows Phone vagy Windows Azure platformra. (...)

http://hvg.hu/enesacegem/20140802_30_ezer_dollart_nyertek_a_magyar_fejleszt

 

dehir.hu - 2014. 08. 03.

Harminc ezer dollárt hozott a lusta zsiráf a magyar fejlesztőknek

(...) Washington - A szegedi fiatalok több díjat is nyertek az amerikai egyetemen rendezett nemzetközi innovációs vetélkedőn. Egy szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztő csapat, a Tep nyerte el a Microsoft globális technológiai versenye, az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezését, valamint a finn AppCampus különdíjat – közölte a Microsoft Magyarország. (...)

http://www.dehir.hu/bulvar/harminc-ezer-dollart-hozott-a-lusta-zsiraf-a-magyar-fejlesztoknek/2014/08/03/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 03.

Gyógyít, oktat, kutat

(...) Kutatólaborban készült fotót is látunk klinikai dolgozószobájának falán: ősz hajú professzorként – az SZTE ÁOK Élettani Intézetével együttműködésben – asztmamodell-kísérleti patkányokat nézve diagnosztikus és terápiás lehetőségeket tesztelt. „A légúti betegségek diagnosztikájában egy új, a kisebb gyermekek esetében is alkalmazható módszer igazolását végeztük el legutóbb. (...)

http://www.delmagyar.hu/lilla/gyogyit_oktat_kutat/2391720/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 03.

Megálljt akarnak parancsolni az Alzheimer-kórnak

(...) Újszászi Ilona - Délmagyarország napilap - 2014.08.03. 17:48 „Heterogén betegség az Alzheimer-kór – jelenti ki Penke Botond , a Szegedi Tudományegyetem professor emeritus címmel megtisztelt akadémikusa. – Azt a közös pontot kell megtalálni, amely az emlékezetvesztéssel járó betegségekben azonos. (...)

http://www.delmagyar.hu/lilla/megalljt_akarnak_parancsolni_az_alzheimer-kornak/2391717/

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 02.

Másodikok lettek a szegedi egyetemisták a Microsoft világversenyén

(...) Innováció kategóriában második helyen végzett a Tep, a szegedi egyetemisták okostelefonos alkalmazása a Microsoft világversenyén Seattle-ben. És különdíjat is kapott az öt fős fejlesztőcsapat ötlete. (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/masodikok_lettek_a_szegedi_egyetemistak_a_microsoft_vilagversenyen/2392568/

 

hir24.hu - 2014. 08. 02.

Taroltak a fiatal magyar fejlesztők

(...) Kiválóan teljesített a fiatal magyar szakemberekből álló Tep csapat a július 29. és augusztus 2. között a Washington Egyetemen megrendezett versenyen. A magyar fiatalok az innováció kategória második helyezettjei lettek, amivel 10 ezer dollárt vihetnek haza. A Microsoft és a finn Aalto Egyetem appfejlesztő kezdeményezésének, az AppCampus különdíjáért pedig 20 ezer eurós nyereményt és a Microsoft szakembereinek szakmai támogatását zsebeltek be. (...)

http://www.hir24.hu/tech-tud/2014/08/02/taroltak-a-fiatal-magyar-fejlesztok/

 

pecsma.hu - 2014. 08. 02.

Feltárták a dombóvári vár maradványait

(...) Az egy hónapos feltárás során egy két méter széles, 50 méter hosszú, észak-déli irányú kutatóárkot nyitottak, amelynek vizsgálatából kiderült, hogy az egész lelőhelyet valószínűleg a vár 18. századi robbantása során keletkezett, vastag törmelékréteg fedi – közölte Berta Adrián, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének munkatársa az MTI-vel. A feltárás során a vár leomlott falszakaszai, falsarkok kerültek elő viszonylag jó állapotban, megfigyelhetőek voltak az építés során felhasznált téglafajták, falazási módok. (...)

http://www.pecsma.hu/hirzona/feltartak-a-dombovari-var-maradvanyait/

sikerado.hu - 2014. 08. 02.

Megtalálták a dombóvári vár régi falait

(...) Az egy hónapos feltárás során egy két méter széles, 50 méter hosszú, észak-déli irányú kutatóárkot nyitottak, amelynek vizsgálatából kiderült, hogy az egész lelőhelyet valószínűleg a vár 18. századi robbantása során keletkezett, vastag törmelékréteg fedi - közölte Berta Adrián, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének munkatársa az MTI-vel. A feltárás során a vár leomlott falszakaszai, falsarkok kerültek elő viszonylag jó állapotban, megfigyelhetőek voltak az építés során felhasznált téglafajták, falazási módok. (...)

http://www.sikerado.hu/kultura/2014/08/02/Megtalaltak_a_dombovari_var_regi_falait

 

promenad.hu - 2014. 08. 01.

Magyar Bibliatörténeti Kiállítás nyílik

(...) A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem helyi szervezésében megrendezendő konferenciát kísérő egyik kulturális esemény az a Magyar Bibliatörténeti Kiállítás, melyet augusztus 5-én kedden 18.00 órakor Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyit meg Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel és Szabó Gáborral a Szegedi Tudományegyetem rektorával. (...)

http://promenad.hu/cikk/magyar-bibliatorteneti-kiallitas-nyilik-145463

 

szegedma.hu - 2014. 08. 01.

Éves konferenciára gyűlnek a legkiemelkedőbb bibliakutatók Szegeden

(...) A rangos eseményt Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével a Tisza-parti városban rendezik. A programnak része az SNTS 69. nemzetközi közgyűlése is. Az SNTS tagjai találkoznak a kelet-európai bibliakutatókat tömörítő Eastern European Liaison Committee (EELC) tagjaival is. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/eves-konferenciara-gyulnek-a-legkiemelkedobb-bibliakutatok-szegeden.html

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 01.

Pótfelvételi: augusztus 12-éig

(...) Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Pótfelvételi: augusztus 12-éig Szeged - A Szegedi Tudományegyetem 10 kara és tanárképzési központja várja a pótfelvételizőket. Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2014.08.01. 10:56 (...)

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/potfelveteli_augusztus_12-eig/2392367/

 

litera.hu - 2014. 08. 01.

Europeana 1989 - Történelmet írtunk

(...) A jelenleg több mint 1.500.000 nyomtatott kötettel és 50.000-t meghaladó digitális forrással rendelkező SZTE Klebelsberg Könyvtár élenjáró szolgáltatásokat nyújt hallgatóknak, kutatóknak és oktatóknak, és kiszolgálja az információs tudás, a keresés, az archiválás, a digitalizálás és a kölcsönzés terén felmerülő igényeket. (...)

http://www.litera.hu/hirek/europeana-1989-tortenelmet-irtunk

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 01.

Lézerek a gyógyászatban – véget ért az SZTE nyáriiskolája

(...) „Lasers in Medicine and Life Sciences 2014” címmel 2014. július 14-25 között angol nyelvű, az orvoslás és lézerek viszonyát vizsgáló nyári iskola zajlott a Szegedi Tudományegyetemen. A kéthetes programsorozaton külföldi és hazai szaktekintélyek bevonásával a fizika és orvoslás iránt érdeklődő fiatalok ismerkedhettek meg a lézerek felhasználási lehetőségeivel az orvos- és élettudományi területeken. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/lezerek-gyogyaszatban

 

u-szeged.hu - 2014. 08. 01.

Szegedi Tudományegyetem a SZIN-en

(...) A Szegedi Ifjúsági Napokon jelen lesz az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatósága(MKI), az Alma Mater, a Karrier Iroda, az ÁOK orvosai, az EHÖK, és csatlakoznak a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének hallgatói is – mondta el az SZTE MédiaCentrumnak Bajusz Péter. (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-augusztus/szegedi-tudomanyegyetem

 

elteonline.hu - 2014. 08. 02.

Bronzérmet nyert az ELTE-BEAC legújabb szakosztálya!

(...) A nagy hőségre való tekintettel, bírói javaslatra, a keresztmérkőzések elmaradtak, ezért a Mókus gárda már csak bronzmeccset játszhatott a Szegedi TE EHÖK SE csapatával, amely a bajnokság végső győztese szempontjából már tét nélkülinek bizonyult. Ennek ellenére hatalmas küzdés jellemezte a pályára lépő gárdákat, akik közül végül szoros meccsen a BEAC Mókusai győzedelmeskedtek, 19-12-es eredménnyel (foci: 3-2). (...)

http://elteonline.hu/sport/2014/08/02/a-beac-legujabb-szakosztalya-bronzermet-nyert/

 

szegedma.hu - 2014. 08. 02.

Labdarúgás: lehull a lepel, így igazoltak a megyeegyes csapatok + ADATBANK

(...) Érkezett: Berndt Dániel, Polczer Norbert (futsal, UTC Futsal Team), Bitó Attila (Kisteleki TE), Ferenczi András (futsal, SZTE-EHÖK SE), Kovács Milán (Dömsödi SE), Laczkó János, Rácz Zoltán (mindketten Tápé ESK), Szabó Marcell (SZEOL SC – kölcsönbe), Valach Péter, Zsibrita Ákos (mindketten Atletico Békéscsaba U21), Zsíros Dávid (Csanádapácai EFC). (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/labdarugas-lehull-a-lepel-igy-igazoltak-a-megyeegyes-csapatok-adatbank.html

 

delmagyar.hu - 2014. 08. 01.

A Szedeák kosárlabdázója is ott lesz az ifjúsági olimpián

(...) A Naturtex-SZTE-Szedeák 18 éves játékosának a csoportból való továbbjutás mellett egyéni céljai is vannak. Gyúrós István - Délmagyarország napilap - 2014.08.01. 06:08 2010-ben rendeztek először ifjúsági olimpiát – a fiatalok részére kitalált, a hagyományos olimpia jegyeit viselő eseményre Szingapúrban került sor. (...)

http://www.delmagyar.hu/sport/a_szedeak_kosarlabdazoja_is_ott_lesz_az_ifjusagi_olimpian/2392305/

 

eduline.hu - 2014. 08. 01.

Gólyatáborkörkép: hol buliznak a pécsi, debreceni és szegedi egyetemisták?

(...) Vízi versenyek, városi vetélkedők vagy bortúrák, koncertek - ilyen programok is lesznek a debreceni, a pécsi és a szegedi egyetem gólyatáborain. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának gólyatáborát augusztus 17. és 20. között, Balatonkenesén tartják, a Természettudományi Karé pedig augusztus 21-24-ig lesz. (...)

http://eduline.hu/felsooktatas/2014/8/1/golyataborkorkep_masodik_resz_videki_egyete_ZOVTPN

 

szegedma.hu - 2014. 08. 01.

A TIK elé is kikerülhet a szegedi tanár világhírű poliédere + FOTÓK

(...) A jelenlegi elképzelések szerint az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ bejáratánál állítanák fel a Szilassi-poliéder rozsdamentes acélból készült modelljét. Most a részletes kiviteli tervek engedélyek beszerzése folyik. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/08/a-tik-ele-is-kikerulhet-a-szegedi-tanar-vilaghiru-poliedere-fotok.html

 

jogiforum.hu - 2014. 08. 01.

Megjelent a De iurisprudentia et iure publico - A Jog- és politikatudományi folyóirat 2014/2. számának tartalmából

(...) Juhász Andrea Erika (Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék, PhD-hallgató): A párviadal vétsége és az államfogház-büntetés a Csemegi-kódex szabályozásának tükrében Kaprinay Zsófia (Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék, egyetemi tanársegéd): Az egyesület működésével összefüggő alkotmánybírósági határozatok Kovács Judit Nóra (Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Agrárjogi és Környezetvédelmi Jogi Tanszék, PhD-hallgató): Génmódosított élelmiszerek kontra Kalifornia Mikes Lili (Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Alkotmányjogi Tanszék, PhD-hallgató): A méhmagzat érdekeinek képviselője: gondok vagy gyám? (...)

http://www.jogiforum.hu/hirek/32258

mno.hu - 2014. 07. 31.

Emléktáblát avattak Fricsay Ferenc emlékére

(...) Egykori szegedi lakóháza helyén álló épület falát bronz emléktábla díszíti, nevét viseli a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának hangversenyterme, ahol a bronz mellszobra is található, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertbérleteinek egyik sorozata. (...)

http://mno.hu/grund/emlektablat-avattak-fricsay-ferenc-emlekere-1240011

 

szegedma.hu - 2014. 07. 31.

Pénteki programajánló: Hungarikum Fesztivál, akadálymentes buli, Háry János

(...) A lefoglalt jegyeket legkésőbb előző nap kérjük átvenni az IH-ban. 17 órától az SZTE ÁJTK Tisza Lajos körúti épületében Pécsi Ágnes egyiptológus „Orvoslás és gyógyítás az ókori Egyiptomban” című előadása várja az érdeklődőket. „Az ókori egyiptomiak – a balzsamozásnak, mumifikálásnak köszönhetően – kiválóan ismerték az emberi testet, értettek a betegségek gyógyításhoz, sőt megelőzéséhez is. (...)

http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/07/penteki-programajanlo-hungarikum-fesztival-akadalymentes-buli-hary-janos.html

 

edupress.hu - 2014. 07. 31.

Fizikatáborba mentek a szegedi egyetem oktatói

(...) A tábor résztvevőinek szerveztek Izgő-mozgó informatika címmel bemutatókat a robotika, méréstechnika és ipari szabályozások területéről, ezeket Kincses Zoltán és Vadai Gergely (SZTE Műszaki informatika Tanszék) tartották, Vígh Viktor (SZTE Bolyai Intézet) pedig az ördöglakatokat ismertettem meg az érdeklődőkkel. A táborozók ellátogattak a Bethlen Gimnázium 150 éves fizika szertárába Berecz János tanár vezetésével, és részt vehettek egy kenutúrán a Holt-Tiszán. (...)

http://www.edupress.hu/hirek/index.php?HirID=31214&pid=egycikk

 

u-szeged.hu - 2014. 07. 31.

Szegeden tanácskoznak a világ rangos bibliatudósai

(...) A Studiorum Novi Testamenti Societas konferenciasorozatnak 2014. augusztus 2–9. között Szeged, az SZTE több épülete ad otthont. A nemzetközi szervezet 69. közgyűlésének helyszínéül most először választották Magyarországot. Szegeden 2 konferenciára 5 kontinensről közel 700 egyetemet képviselve jelennek meg a világ legkiemelkedőbb Újszövetség-kutatói. 2014. augusztus 2-án kezdődik a a bibliakutatók éves konferenciája, a Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS). (...)

http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-julius/szegeden-tanacskoznak

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek