SZTE magazin

IMG_5974

Alumni Uni – Tudásműhely: Újratervezés

Hogyan válik egy nyugdíjas villamosmérnökből világhírű mémsztár? Hogyan építsünk fel egy vállalkozást, és lehet-e akárkiből vállalkozó? Hogyan lesz egy netes poénból brand, egy hallgatóból cégvezető, és ami talán a legfontosabb: tényleg olyan jó dolog vállalkozónak lenni? Az Alumni Uni – Tudásműhely legújabb előadásában ezekről a kérdésekről is beszélgetett Arató András és Dr. Imreh Szabolcs. 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadókról:

Dr. Imreh Szabolcs – Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, egyetemi docens:

Szívügye a nem közgazdász hallgatók üzleti jellegű oktatása, mert azt vallja, hogy az értelmiségi alapműveltség részét képezi valamilyen szintű vállalkozásismeret. Előadásában arról beszélt, hogy vállalkozni egyet jelent magával a függetlenséggel, és bemutatta, milyen személyiségtípusok, skill-ek szükségesek ehhez. Hangsúlyozta, hogy mindenkiből lehet vállalkozó, hiszen ehhez a tevékenységhez kétféle kompetenciahalmaz szükséges: az egyik a vállalkozói, a másik pedig a menedzsmenttel kapcsolatos kompetenciáké. Mindegyik fontos ahhoz, hogy az ember sikeres vállalkozást csináljon. Olyan ez, mint az élsport: vannak genetikai adottságok és van az edzés. A kettő eredője hozza a végeredményt.


További részletek az interjúban.


Arató András – Hide the Pain Harold:

Az internetes mémek egyik legismertebb arca. Civilben Arató András nyugdíjas villamosmérnök. A véletlennek és az internetnek köszönhetően lett világhírű. Ennyi történt vele, és mégsem csak ennyi. Évekbe telt, mire elfogadta, de végül úgy döntött, hogy ha már nem tud tenni ellene semmit, akkor legalább megpróbálja a lehető legjobbat kihozni a helyzetéből: kezelni, irányítani és hitelessé tenni a megjelenő tartalmakat. Reagált egy, a bevezetőben említett új trendre. Újratervezett. És menedzseri segítséggel felépítette a Hide the Pain Harold brandet. Irigylésre méltó életet él.


További részletek az interjúban.


A teljes előadás itt tekinthető meg.


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés

SZEM_2019_HUN_borito SZEM_2019_ENG_borito

AlmaMater_Magazin_2019_telAlma_mater
Szteminarium_2019klinika_magazin_2019_osz