Bezár

Rádió

2019.

2019. szeptember 06.

A Szegedi Tudományegyetem a Kaposvári Egyetemmel és a Szent István Egyetemmel közösen megrendezi a Hello Modern Agrárium Program sorozatot. Célja, hogy a végzős középiskolások, fiatal pályaválasztók közelebb kerüljenek az agráriumhoz. A telefonnál dr. Komarek Levente a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának oktatási dékán helyettese. A mai modern mezőgazdaság nagyon nagy léptekkel fejlődik. Éppen ezért szükséges olyan programoknak a szervezése, amellyel megismertetik a fiatal középiskolásokat, fiatal pályaválasztókat a modern mezőgazdaságnak a kihívásaival.

2019. szeptember 04.

Az orvos egyetemek közötti együttműködésről és a népegészségügyi területről írt alá megállapodást Kásler Miklós az EMMI minisztere a szerb egészségügyi miniszterrel. A két miniszter a többi között a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem együttműködéséről állapodott meg, amely elősegíti a Délvidéken dolgozó orvosok továbbképzését is. Emellett a két intézmény megosztja egymással a tudományos ismereteket.

2019. augusztus 22.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán egy merőben újszerű a drónos monitoringot fókuszba állító képzést, az úgynevezett precíziós agrár gazdálkodási szakmérnöki szakot indítják el ez év szeptemberétől. A műsor vendége Mikó Józsefné dr. Jónás Edit a Mezőgazdasági Kar dékánja. Amennyire az informatikai, a technológiai rendszer fejlődik az élet minden területén, olyan mértékben fejlődik a mezőgazdaság területén is. Ezt a fejlődést próbálják felvenni, követni, használni és tovább adni a tudást a hallgatók számára az egyetemen. A képzés az egyetemen levelező tagozaton indul, három fél éven át tart. Egy komoly szerte ágazó tantárgy kör lesz a képzésen. Nem csupán a szántóföldinövény termesztésre vonatkozó részt fogják tanulni a hallgatók a szakon belül, hanem szerepelni fog a növénytermesztés is. A talajtan mellett a talaj ismerete, a drónok, a kertészeti és az állattenyésztés is része a precíziós mezőgazdaságnak.

hallas_implantatum

2019. augusztus 13.

Eddig mintegy 800 hallásjavító, vagy egyenesen a hallást lehetővé tevő implantátumot ültettek be sikeresen a szegedi egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján. Ezek a műszer beültetésen alapuló hallást lehetővé tevő parányi eszközök a világ mai produktumainak élvonalába tartoznak, beteg és orvosa örömére – állítja Kiss József Géza professzor, a klinika audiológiai részlegének vezetője, akit Tráser László kérdezett.

2019. augusztus 08.

Szegeden jelenleg a legnagyobb méretű kormányzati beruházás a Szegedi Tudományegyetemen folyik. Ennek részleteiről Kiss József Géza professzor beszél.

napozas

2019. augusztus 06.

Mint minden jó dolognak, a szép barna bőrnek is kockázata van, már pedig ennek nagyon sokan nincsenek tudatában. Pedig, mint hallani fogják, Oláh Judit bőrgyógyász professzor ezt tapasztalata alapján mondja. Az egyre szélsőségesebb európai időjárás ezt a gyors bőr-barnulást különösen is veszélyezteti. Tráser László összeállítása.

2019. augusztus 06.

Az egykori önálló szegedi orvostudományi egyetem, a hajdani SZOTE számos kiváló, messze földön ismert orvos professzor munkája révén híresült el bízvást mondhatón világszerte. Egyikőjük, ha eddig titok lett volna, most hulljon lepel – költő is volt, író is. De mindenképpen, mondhatni módfelett érdekelte a régi görög költészet. Őrá emlékeztek 60 évvel ezelőtti tanszékvezetői kinevezése alkalmából. Tráser László összeállítása.

2019. augusztus 05.

Három szakterületen 4 kutatási programra nyert összesen 1,7 milliárd forintot a Szegedi Tudomány Egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tématerületi kiválósági programjában - ezt közölte a hivatal elnökhelyettese. Sebők Katalin a bejelentést követően Szegeden arról is beszélt, hogy a program keretében idén 26 egyetem és állami kutatóintézet 55 tématerülete mintegy 14,6 milliárd forint értékben nyert el támogatást.

2019. augusztus 05.

A szén-dioxid hasznosítására dolgoztak ki alternatív energiaforrások igénybevételével működő reaktort a Szegedi Tudományegyetem kutatói - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

2019. július 30.

Nehéz téma, sokféle érzékenységet érint, de mégis létezik, évente több tucat ember fordul vele orvoshoz, itthon az állami és magán klinikákon egyaránt, sőt többen külföldre mennek műtétre, részben a titkolózás miatt. A született nemi adottságukat kívánják megváltoztatni. Pajor László, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar urológiai klinikájának tanára két évtizede végez ilyen műtéteket, őt kérdezte Tráser László.

2019. július 29.

Jelentősen növelte elsőéveseinek számát a Szegedi Tudományegyetem a múlt héten lezárult felvételi időszakban, mondta az Inforádiónak az intézmény nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. Zakar Péter kiemelte, nagyot emelkedett a külföldi hallgatók már így is magas aránya, ám azon dolgoznak, hogy a számokat tovább javítsák.

2019. július 25.

Lótusz napokat rendeznek a Szegedi Egyetem füvészkertjében, itt található Közép-Európa legnagyobb virágzó indiai lótuszállománya. Ennek megtekintése mellett a távol-keleti, kínai, japán, indiai emberek szokásait, életfilozófiáját, gyógymódjait is megismertetik a látogatókkal. A programok között az ázsiai tájak íz-, illat- és dallamvilágát, természeti látványosságait is bemutatják. Egész hétvégén jóga és harcművészeti, valamint táncbemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel is várják az érdeklődőket.

2019. július 14.

A 3D nyomtatás orvosi alkalmazásait vizsgálják a Szegedi Tudományegyetemen - adta hírül a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága. A közlemény szerint a technológia alkalmazásával kapcsolatban az intézmény általános orvostudományi kara élen jár a hazai egyetemek között és őszre csaknem 600 millió forintos támogatással 3D nyomtatóközpontot hoznak létre.

2019. július 12.

Először vizsgálta egy évtizedes jelentőségű kutatás a klímaváltozás hatásait a pollenszezonra és -koncentrációra. Vendégünk Dr. Makra László, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának tanára, aki a kutatás egyik résztvevője volt.

2019. július 09.

A világon elsőként dolgoztak ki a könny mirigy vezeték rendszer működésének tanulmányozására alkalmas, így a száraz szem betegség sikeres kezeléséhez hozzájáruló módszereket a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikájának munkatársai. A telefonnál dr. Tóth Molnár Edit a szemészeti klinika igazgatója. Az igazgató szerint első és legfontosabb minden egyes kutatásnál, hogy tisztázni kell miért van rá szükség. A száraz szemmel kapcsolatos betegség nagyon gyakori. Ez az a betegség miután emberek száz millióit érinti világszerte nagyon fontos lenne olyan terápiás lehetőségeket nyújtani a betegek számára, ami nemcsak a műkönnyek a csöpögtetéséből áll. Vagy időszerűen, alkalom szerűen gyulladás csökkentő szemcseppek adagolásából, hanem valamiféle olyan készítmény kellene, hogy rendelkezésre álljon, amellyel befolyásolni tudják a könny termelő struktúráknak a működését. Nincs olyan terápia jelenleg, amely effektíven tudná a könny mirigy működését befolyásolni.

2019. július 01.

29 ország csaknem 400 lézerfizikusának részvételével kezdődött konferencia a csongrádi megyeszékhelyen. A szegedi tanácskozás célja a tudomány és technológia legújabb eredményeinek bemutatása mellett, hogy megismertesse a leendő felhasználókkal a Szegedi Lézerközpont kínálta kutatási lehetőségeket.

2019. június 26.

Kiválasztották az első 17 "európai egyetem" tagjait, Magyarországról 5 intézmény került be a programba. Az európai egyetemek olyan, unió-szerte működő felsőoktatási intézményeket tömörítő szövetségek, amelyek közös hosszú távú stratégiával rendelkeznek, és amelyeken belül a hallgatók, a kutatók és a dolgozók szabadon mozoghatnak, és közös tanterveket vagy modulokat dolgozhatnak ki. Az első körben Magyarországról az ELTE, a Közép-európai Egyetem, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Képzőművészeti Egyetem lesz tagja különböző szövetségeknek. Navracsics Tibor oktatási biztos hangsúlyozta: ezek az egyetemek lehetővé teszik a diákok következő nemzedékei számára, hogy több országban folytassák tanulmányaikat, így Európa-szerte tapasztalatot szerezzenek.

2019. június 19.

Képzéssel segíti a Korábban Érkeztem Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának dolgozóit a bababarát szemlélet kialakításában. A szakemberek bevonásával igyekeznek tudatosítani, hogy milyen fontos a háborítatlan születés, anya és gyermek közvetlen kapcsolata a szülés utáni órákban vagy az azonnali anyatejes táplálás. Céljuk, hogy a klinikát hozzásegítsék a bababarát szülészet cím elnyeréséhez - mondta Rádi Katalin, az alapítvány alapítója.

2019. június 19.

Felkerült 4 magyar egyetem is a világ legjobbjait bemutató ranglistára. A QS World University Rankings rangsorában a Szegedi Tudományegyetem ért el jobb helyezést, az 500-as helyeknél található. Felkerült a listára a debreceni, az Eötvös Loránd, a pécsi, a budapesti műszaki egyetem, illetve a Corvinus is.

2019. június 13.

100 éve született Szontágh Ferenc professzor, a szegedi egyetem Szülészeti Nőgyógyászati klinikája mondhatni egykori legendás igazgatója. Akkori tanítványai, munkatársai közül néhányan megalakították tiszteletére a nevével jelölt asztal társaságot, mely a közelmúltban ülésezett. Annus János tanár úr, Szontágh professzor egyik tanítványa beszél erről, Tráser Lászlónak.

2019. június 13.

A vizes élőhelyek természetvédelmi kezelésére dolgoznak ki megoldásokat magyarországi és vajdasági szakemberek a Kiskunság és Észak Vajdaság területén a Palicsi és Ludastó környékén - jelentette be a Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati igazgatósága. Az ökológiai tanszék tudományos munkatársa, Tölgyesi Csaba kifejtette: a térség a kiszáradásához jelentősen hozzájárul a klímaváltozás a kommunális vízhasználat az öntözés és az erdőterületek növelése is.

2019. június 12.

Duplájára bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát. A háromszintes, több mint 1100 négyzetméteres új épületszárny földszintjén az ambulancia, első emeletén a műtők, második emeletén a kórtermek kapnak helyet. A beruházás 1,5 milliárdos.

hospital

2019. június 03.

Az egészségügyben dolgozókat hivatalosan évente egyszer szoktuk köszönteni, de ők, orvosok, nővérek, beteghordók, kórházi vagy klinikai dolgozók mindennap végzik a munkájukat. Sőt, rájuk szó szerint igaz, éjjel–nappal dolgoznak. Sajnos a nővérek azok, akikből mindig kevés van, de a munkát akkor is el kell látni. Közülük csak azok maradnak hűségesek, akik szívvel-lélekkel gyógyítják a betegeket. Tráser László egy ilyen nővért kérdezett az egyik szegedi klinikán.

2019. május 29.

Tíz éven belül lassan eltűnnek a hagyományos kemoterápiás eljárások – mondta a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában Prof. Dr. Oláh Judit a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Onkoterápiás Klinika igazgatója. A bőronkológus hozzátette: a szegedi klinikán az elmúlt tíz évben nagyjából megduplázódott az esetszám, viszont a betegek száma nem nőtt ilyen arányban. Mindez az egyre hatékonyabb komplex terápiáknak köszönhető.

Vecsei_keskeny

2019. május 24.

A sclerosis multiplex neves kutatója, elismert neurológus, klinika-igazgató, aki ebédidőben lesétál a menzára, beáll a sorba, és az egyetemisták körében fogyasztja el az ebédjét. Ha nem esik az eső, jobbára kerékpárral jár be dolgozni. Bár nemzetközi szaktekintély, rendkívül szerény. A Kossuth Rádió vendége a Széchenyi-díjas Prof. Dr. Vécsei László, az SZTE Neurológiai Klinika igazgatója, az MTA rendes tagja, aki idén átvehette a Magyar Érdemrend Középkeresztjét is.

2019. május 20.

Az eredményes rákgyógyítás alapfeltétele közhely. Testünk gyanús tüneteinek észlelésekor mielőbb orvoshoz kell menni. Ettől sokan félnek, halogatják, de ezzel csak a gyógyítás esélyeit rontják. A másik fontos feltétel, megjelenni minél több szűrő vizsgálaton, mert az is sokat segíthet a sikeres kezelésben. A hazai rákgyógyítás megújuló lehetőségeiről Dr. Oláh Juditot, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinika igazgatóját kérdezte Tráser László.

2019. május 16.

A világon egyedülálló lézerberendezést üzemeltek be Szegeden. A rendszerrel fizikai, kémiai és orvosbiológiai kísérleteket végezhetnek. Két nemzetközi kutatási program is indul Szegeden. Az egyik a daganatos betegségek korai kiszűrését, a másik az elhasznált nukleáris fűtőelemek ártalmatlanítását célozza.

2019. május 08.

Bővül a Szegedi Tudományegyetem. Kialakítanak egy korszerű idegsebészeti hibrid műtőt. A több mint 2 milliárd forintból őszre elkészülő létesítmény alkalmas lesz érkatéteres és nyitott idegsebészeti beavatkozások elvégzésére is. Rovó László, az intézmény rektora elmondta, az új műtő világszínvonalú ellátást biztosít a régióban élők számára.

2019. május 07.

Korszerű, idegsebészeti hibrid műtőt alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen. A több mint 2 milliárd forintból őszre elkészülő létesítmény alkalmas lesz érkatéteres és nyitott érsebészeti beavatkozások elvégzésére is. Rovó László, az intézmény rektora elmondta: az új műtő világszínvonalú ellátást biztosít a régióban élők számára.

2019. április 26.

Mindenki ész nélkül lúgosít, úgy tűnik, hogy a lúgosítás az egyik gyógyír mindenre és hát nyilván mindig vannak olyan dolgok, amikre felkapjuk a fejünket és akkor jó ideig tartják magukat, de a lúgos víz úgy tűnik, hogy szintre a trónról leverhetetlen. Itt van most a vonalban Csupor Dezső szakgyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának dékán-helyettese. Miért jó nekünk a lúgos víz, miért vagyunk ennyire hívei annak, hogy folyamatosan lúgosítsuk a szervezetünket, hiszen azért ennél sokkal bonyolultabb egy emberi szervezet, mint hogy mindenre a lúgos víz lenne a megoldás?

2019. április 17.

Egy nagyon fontos áttörés történt a pollenek és a klímaváltozás kapcsolatának kutatásában. Egy magyar résztvevője is van ennek a tudományos áttörésnek, Professzor Dr. Makra László, az SZTE mezőgazdasági karának oktatója. Vele beszélgetett a műsorvezető, hogy honnan jött az ötlet, hogy összekössék a pollenek előfordulását a klímaváltozással.

2019. április 16.

A csontsebészeti műtétek tervezhetőségét és pontosabbá tételét támogató műtéti tervezőrendszert, valamint a beavatkozásokban használható ortopédiai implantátumokat fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.

A 670 millió forint uniós támogatással megvalósult projekt lehetővé teszi a személyre szabott műtéti navigációt a váll- és térdízületi, valamint a lábsebészetben. A szakemberek szerint a jobban tervezhető, pontosabb csontsebészeti műtétek alacsonyabb kockázatot és gyorsabb felépülési időt, valamint a szövődmények csökkenését jelentik a betegek számára. Az orvosok az eljárással kompatibilis ortopédiai implantátumokat és műtőeszközöket is kifejlesztettek.

2019. április 06.

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki nemzetközi együttműködésben a szegedi kutatóközpont lézerrendszerének felhasználásával. Az innovációs és technológiai miniszter bejelentette, a magyar kormány a projektet nemzeti kutatási programként 3,6 milliárd forinttal támogatja. Palkovics László hangsúlyozta: a szegedi kutatóközpont alkalmas arra, hogy ott kidolgozzák a módszert az atomerőművek radioaktív hulladékainak lebontásához annak érdekében, hogy ezek ne több ezer évig maradjanak velünk, hanem ennek az időnek a töredékéig.

2019. április 05.

Ősszel kezdődhet el a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kara Tisza Lajos körúti főépületének rekonstrukciója. A beruházásra a kormány 1,650 millió forintot biztosít. A munkálatok után az oktatási, kutatási tér 470 négyzetméterrel növekszik. A rekonstrukció alatt az egyetemi és az egyetemhez közeli épületekben folyik majd ideiglenesen az oktatás. A jogi kar a tervek szerint 2020-2021-es tanév elején veheti újra birtokba a teljesen felújított és kibővített épületet.

2019. március 27.

A szeptikus betegek túlélési esélyeinek növelésére az országban az elsők között alkalmazzák a Cyto Sorb-bal végzett vértisztító eljárást a SZTE Szent-Gyögyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében. Nemzetközi felmérések szerint a kórházakban világszerte több beteg hal meg szepszissel összefüggő szövődményben, mint emlő-, vastag- és végbélrákban együttvéve. A betegellátás egyik legnagyobb kihívásainak egyike tehát a szeptikus páciensek ellátása. A vértisztító eljárásról kérdezi a Csillagpont Rádió műsorának vendégét dr. Ökrös Ilonát, a SOTE klinikai főorvosnőjét a szerda délelőtti műsor szerkesztője Monos Márta.

2019. március 26.

Történelmi emlékhellyé nyilvánította a Szegedi Tudományegyetem Auditórium Maximumát a kormány. A tanteremben fogalmazták meg a 1956-os forradalmat előkészítő követeléseiket a hallgatók és oktatók.

2019. március 25.

A szeptikus betegek túlélési esélyeinek növelésére az országban elsők között alkalmazzák a CytoSorb-bal végzett vértisztító eljárást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében. Prof. Dr. Molnár Zsolt vezetésével pedig a világon elsőként kutatják a vérben található mérgező molekulák eltávolítására alkalmas eszköz hatékonyságának növelését. Az intézetbe a betegek nagyobb része műtét utáni megfigyelésre kerül be, akik egy rövidebb észlelési idő után kiadhatók sebészeti osztályokra, azonban biztosan van ezer olyan páciens, akinél fellép ez a több szervet érintő elégtelenség. Általában 30-40 százalékuknál kialakul szepszisszerű tünet, vagyis évente 300-400 olyan nagyon súlyos állapotú beteget kezelnek, akinél az immunrendszernek extra segítségre lehet szüksége.

2019. március 11.

A kormány több, mint 1 milliárd forinttal támogatja a Szegedi Tudomány Egyetem Jogi Karának helyt adó épület felújítását. A munkálatok idején a kar bérelt épületekben működik majd.

2019. március 11.

Állásbörzét rendez kedden a Szegedi Tudományegyetem. A régió legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényén csak nem 70 kiállító mutatkozik be - közölte az intézmény. A kiállítók között a regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai valamint munkaerő közvetítők is szerepelnek.

2019. március 07.

8 milliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő kórházak. A megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára.

2019. február 25.

Több mint félmillió embert érint valamilyen ritka betegség Magyarországon - közölte az egészségügyért felelős államtitkár. Horváth Ildikó a Ritka Betegségek Világnapja alkalomból szervezett szegedi konferencia előtt elmondta: a szakemberek 6-8 ezer betegséget tartanak számon, egy-egy kórkép összességében kevés ember érint.

2019. február 11.

Cigiszünet néven indítottak egyedülálló egészségnevelési projektet a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatói. Az oldal ötletgazdája, dr. Pócs Dávid Életmód című műsorunkban számolt be a részletekről.

2019. február 08.

Több száz programot, köztük nemzetközi gitárfesztivált, színházi találkozót, zongoraversenyt és színházi előadásokat is kínál az idén a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodája és az egyetem több művészeti csoportja.

2019. január 25.

A hatékonyabb informatikus képzésben reménykedik a T-System vezérigazgatója a Szegedi Tudományegyetemmel és a Szent István Egyetemmel aláírt együttműködési szerződés után. Kaszás Zoltán arról beszélt, hogy a felgyorsult digitalizált világban új utakat kel keresniük a cégeknek az oktatást, illetve a tudományt is közelíteniük kell a vállalati szférához. Imre Lőrinc interjúja.

2019. január 25.

Mindössze 0,1 százalékkal csökkent a természetes népességfogyás Magyarországon egy év alatt. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a tavaly januártól novemberig tartó időszakban 1,7 százalékkal mérséklődött a születések száma, a halálozási ráta pedig 1,2 százalékkal esett vissza. A termelékenységi ráta még mindig nagyon alacsony, az elmúlt három évben gyakorlatilag stagnált a gyermekvállalási kedv Magyarországon. A Szegedi Tudományegyetem Statisztikai és Demográfiai Tanszékének tanára szerint még nem látható a demográfiai változás itthon. Katona Tamást hallják.

2019. január 24.

Palkovics László a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország valamint a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem stratégiai együttműködésének aláírásakor hangsúlyozta: a gazdaságpolitika célja, hogy a növekedés egyre inkább a nagyobb hozzáadott érték teremtése és az innovációorientált pálya felé mozduljon el. Hozzátette: a vállalatok innovációját számos pályázati programmal segíti a kormány, de a legjobb együttműködés az, amelyben a gazdasági szereplők mellett az egyetemek és az állam is részt vesz.

2019. január 14.

Robbanásszerűen gyarapodik Afrika népessége az egyik oldalon, míg a másik oldalon – például Európában – demográfiai problémák okoznak politikai konfliktusokat. Demográfiai összefüggésekről villantja föl információit, összegzi tapasztalatait az SZTE nyugalmazott egyetemi tanára, Dr. Bálint Gábor orvos.

Kiemelt_Zakar_P_IMG_4358

2019. január 10.

A széles képzési paletta és az ezzel együtt járó tudományos erő a Szegedi Tudományegyetem legfőbb jellemzője – fogalmaz Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok számára is iránytűt ad, amikor vázolja, hogy a szegedi egyetem miért a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye.

2019. január 09.

A korábbinál is többen hívták a 116–123 telefonszámon az S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatot – árulta el a szegedi önkéntesek vezetője, az SZTE gyakorló általános iskolájának nyugalmazott tanára.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek