Bezár

SZTE Magazin

A 89. Ünnepi Könyvhét szegedi programjai: a professor emeritustól a gyerekig

A 89. Ünnepi Könyvhét szegedi programjai: a professor emeritustól a gyerekig

2018. június 01.
2 perc

Csapatmunka eredménye az idei, a 89. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvénysora – hangsúlyozta a program összeállítását koordináló Somogyi-könyvtár munkatársa, Andóczi-Balogh Éva. Több mint 50 közreműködő – köztük számos egyetemi polgár is – dolgozik a mintegy 130 program sikeréért a 2018. évi könyvünnepen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében a professor emeritustól kezdve a doktorandusz hallgatóig számos egyetemi polgár közreműködik az SZTE kiadói műhelyei által gondozott kiadványok, vagy más, az SZTE-hez kötődő könyvek népszerűsítéséért. Az SZTE idei újítása a „Franko – Biblio – Filia, Könyves utazások 2012” című blokk - árulta el Újszászi Ilona, az SZTE közkapcsolati koordinátora. A francia kultúra bemutatására külön sorozatot kínál az SZTE, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ, együttműködve a Szeged frankofón hagyományait életben tartó egyesülettel: Trócsányi László és más professzorok legújabb könyveit a felnőttek figyelmébe ajánlja, míg a gyerekek számára a 60 éves képregény, a Hupikék törpikék alapján szervez foglalkozást.

A Somogyi-könyvtár külön honlapja és annak mobil alkalmazása lehet az iránytű a gazdag könyves kínálatban tájékozódni kívánó számára. Ott is kiderül, hogy a gyerekek válnak főszereplővé a szegedi könyvheti rendezvények közül például a Mesehétvégén, a 14 év alatti kisdiákok olvasási versenyén.

A 23 helyszín közül például a Városháza díszterme ad otthon a „könyvkirály” kinevezésének, a Boros Kakas francia étterem és kávézó a frankofón programoknak. A szegedi Grand Caféban találkozhatunk Farkas Bertalan űrhajóssal, aki egy látványos prezentáció kíséretében eleveníti fel 2018. június 8-án, délután 3 órakor az űrrepüléshez kötődő élményeit és emlékeit.

Könyvheti kísérő programok közül – például az SZTE NKI fotóriportere, Bobkó Anna Örömfotóit is – figyelmünkbe ajánlja Tráser László hangképes összeállítása, amely a 2018. évi könyvhetet beharangozó szegedi sajtótájékoztatón készült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek