Bezár

SZTEhírek

pexels-setrenfest

Nemzetközi harsonás találkozó és fesztivál Szegeden

Nemzetközi harsonás találkozó és fesztivál Szegeden

2024. július 02.
2 perc

Második alkalommal rendezik meg a Szeged Trombone Ensemble nemzetközi harsonás találkozóját és fesztiválját, a SETRENFest-et. Az eseménynek 2024. Július 18-21. között az együttes életében kulcsfontosságúnak számító Szeged városa és az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar ad otthont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négy napos fesztivál célja, hogy összehozza a különböző nemzetek legtehetségesebb fiatal harsonásait, akik szakmailag intenzív, mégis baráti hangulatban fejleszthetik tovább hangszeres tudásukat. A diákok részt vesznek mesterkurzusokon, kamarazenei órákon, szakmai beszélgetéseken és előadásokon, illetve hangszerkiállítások keretén belül lehetőségük nyílik kipróbálni professzionális harsonákat is.

 

Az idei évben is neves vendég tanárok színesítik a programot. Christian Sprenger zeneszerző és a Weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, Jürgen Oswald, a Berlini Staatskapelle basszusharsonása és a berlini Hans Eisler Egyetem tanára, Gyivicsán György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, a Szeged Trombone Ensemble alapítója, valamint az együttes tagjai adnak kurzusokat.


SETRENfest

 

A fesztivál minden este kiváló hangversenyekkel kecsegtet:

 

A nyitó napon, július 18-án 18:00-kor a SETREN4, a Szeged Trombone Ensemble kvartettje ad koncertet. Helyszín a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenyterme.

Jegyvásárlás: https://cooltix.hu/event/66472b0dd0d46a2a1c7633b0

 

Másnap, ugyanezen a helyszínen Christian Sprenger, Jürgen Oswald, Gyivicsán György, valamint az együttes tagjai adnak exkluzív szólókoncertet , úgynevezett Artist concert-et 19:00-tól.

Jegyvásárlás: https://cooltix.hu/event/66733176e5ee5fb225a85656

 

Szombaton 17:30-tól egy izgalmas flashmobbal készül a fesztivál összes résztvevője. Közel negyven harsonás játszik majd egyszerre a Dugonics téren, különleges zenei élményben részesítve az érdeklődőket.

 

Az utolsó napon, július 21-én 17:00-kor a fesztivál zárásaként a Szeged Trombone Ensemble lép színpadra a két német vendégművésszel együtt a BBMK Fricsay termében.

Jegyvásárlás: https://cooltix.hu/event/6673c971c4ddc9648256b484

 

A fesztivál részletes programja itt érhető el.

SZTEinfo

Borítókép, illusztráció: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek