Bezár

SZTE Magazin

Tenisz1

100 %-os teljesítménnyel kezdte az SZTE SPORTMÁNIA férfi csapata az élvonalbeli teniszbajnokságot

100 %-os teljesítménnyel kezdte az SZTE SPORTMÁNIA férfi csapata az élvonalbeli teniszbajnokságot

2024. június 10.
2 perc

Megkezdődött a férfi tenisz csapatbajnokság, ahol az SZTE SPORTMÁNIA csapata eddig minden mérkőzést megnyert. Az együttes tagjai a harmadosztályból egészen az elsőosztályig küzdötték fel magukat, ahol egyelőre hibátlanok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE SPORTMÁNIA férfi csapata 9 éves múltra tekint vissza. Kezdetben még SPORTMÁNIA néven indultak, majd az utóbbi 3 évben már SZTE SPORTMÁNIA-ként szerepelnek. Hajnal Istvántól, a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetőjétől és az SZTE SPORTMÁNIA csapat felkészítő edzőjétől megtudtuk, hogy a férfi teniszcsapat elsősorban saját nevelésű fiatalokra épít, de vannak vendégjátékosok is a keretben. A csapat tagja Juhos Tibor is, SZTE ÁJTK hallgatója, aki eddig minden mérkőzését megnyerte a szezonban. A SZTE hallgatói korábban is szép eredményeket értek el teniszben, tavaly például az Egyetemi Európa-bajnokságon is szerepeltek, amelyről itt írtunk.

A Szegedi Tudományegyetem még 2022-ben kötött hosszútávú együttműködést a Sportmánia Közhasznú Egyesülettel, amelynek köszönhetően erősödtek az egyetemi teniszcsapatok és infrastruktúrában is jelentősen előrelépett az intézmény. Ennek részleteiről már korábban írtunk. Az SZTE-hez kötődik a Szent-Györgyi Albert emlékverseny is, amelynek története hosszú évekre visszanyúlik, az utóbbi években az újszegedi Liget Teniszközpontban rendezték a kupát. Ezen a versenyen az SZTE hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak minden évben ingyenes a részvétel.

Tenisz2

Az idei OB I. teniszszezonban eddig a MESE-Talentummal és a DEAC-cal küzdött meg az SZTE SPORTMÁNIA csapata, és mind a két mérkőzésen nagy győzelmet értek el. A sikeres kezdés után Hajnal István úgy nyilatkozott, hogy merni kell nagyot álmodni, és akár a bajnoki cím is lehet a cél, de ehhez még biztosan tenni kell a csapatnak néhány lépést. Az eddigi teljesítménnyel viszont mindenki nagyon elégedett, és ez bíztató lehet a hátralévő időszakra is.

– A harmadosztályból küzdöttük fel magunkat az elsőosztályba, ahol a jelek szerint jól megálljuk a helyünket, még akár meglepetést is okozhatunk. Az eddigi teljesítménnyel elégedett vagyok, a csapat 100 százalékos – mondta Hajnal István.

Az SZTE SPORTMÁNIA legközelebb az MTK-t fogadja, majd Székesfehérvárra látogat.

A nyitóképen balról jobbra: Kovács Barnabás, Juhos Tibor, Virághalmi Viktor, Baleja Konor, Tamás Bence, Zsigrai László, Hajnal István.

Mátó Gábor

Fotó: SZTE SPORTMÁNIA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek