Bezár

SZTE Magazin

kezi_nyito

Bronzérmet nyert az SZTE női kézilabdacsapata

Bronzérmet nyert az SZTE női kézilabdacsapata

2021. július 14.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem női csapata a III. helyet szerezte meg Győrben, az egyetemisták és főiskolások országos bajnokságának döntőjében (MEFOB). A finálé legjobb kapusának Cseh Robertát, az SZTE edző szakos hallgatóját választották meg, a legeredményesebb szegedi mezőnyjátékos pedig Kovács Szolanzs volt. A sikercsapat edzőjét, Hocza Ágnest kérdeztük a döntő részleteiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi kézilabda nem csak a felnőtt férfi csapat, a Pick-Szeged miatt ismert országosan. A Szegedi Tudományegyetem csapatai a főiskolás és egyetemi seregszemléken rendre ott vannak a dobogón. Idén a női csapat a bronzérmet szerezte meg. A siker hátteréről és részleteiről kérdeztük Hocza Ágnest, aki több, mint két évtizede vezeti a szegedi kézilabdás egyetemi csapatokat.


- Hogyan jutott el a csapat a döntőig, voltak-e kiemelkedő, emlékezetes mérkőzések, egyéni teljesítmények?


- A döntőbe jutásért a Debreceni Egyetem csapatával kellett játszanunk. Az első mérkőzésre Debrecenben került sor és 35:33-as vereséget szenvedtünk, majd a hazai mérkőzésen 33:26-ra nyertünk, így összesítve 5 góllal mi jutottunk be a döntőbe. Legeredményesebb játékosunk a döntő során Kovács Szolanzs (a nyitóképen), a JGYPK edző szakos hallgatója volt 43 góllal. Cseh Roberta szintén edző szakos hallgatónk a kapuban nyújtott minden mérkőzésen kimagasló teljesítményt, őt a döntő legjobb kapusának is megválasztották. A legemlékezetesebb mérkőzésünket a BME NB I-es játékosokat is felsorakoztató csapatával vívtuk, ugyanis a mérkőzés vége előtt 3 perccel sikerült az addig folyamatosan vezető ellenfelünkhöz felzárkóznunk, kiegyenlítenünk és végül 2 góllal nyerve megszereznünk a bronzérmet – elevenítette fel a mérkőzéseket Hocza Ágnes.


Cseh_Roberta_a_legjobb_kapusnak_jaro_dijjal
Cseh Roberta a legjobb kapusnak járó díjjal


- Milyen helyet foglal el ez a bronzérem az SZTE kézilabdás sporttörténetében, mik voltak ez eddigi kiemelkedő eredmények?


- 1999 óta vezetem a női kézilabda csapatot az egyetemi bajnokságban, ezalatt több mint 10 alkalommal szereztük meg a III. helyet, 2 alkalommal sikerült a II. hely megszerzése és 1 alkalommal lettünk bajnokok. A 2008-as bajnokcsapat vezéregyénisége Csiszár-Szekeres Klára volt, a 2012-es EB bronzérmes csapat tagja, aki 2016 márciusától a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya.


- Edzőként hogyan értékeli az idei MEFOB-on nyújtott SZTE-s teljesítményt?


- Idén is a vizsgaidőszakban került sor a döntőre, ami általában megnehezíti a részvételt. Szerencsére az idei online vizsgák lehetővé tették azt, hogy a verseny helyszínéről jelentkezzenek be a vizsgákra hallgatóink, így 14 játékossal tudtunk részt venni a döntőben. A játékosok az Orosházi NKC, a Szegedi NKE NBI/B-s és a Hódmezővásárhelyi LKC valamint a K. Szeged SE NB/II-es csapatainak tagjai. A III. hely igazán szép eredménynek számít, mivel előző bajnokságban a IV. helyen végeztünk és most egy NB/I-es játékosokkal felálló csapatot sikerül utolsó percekig kiélezett mérkőzésen óriási küzdelemben, igazi csapatjátékkal felülmúlnunk. Gratulálok ezúton is a lányoknak és bízom benne, hogy jövőre még szebb eredményt tudunk együtt elérni!


 - Mi várható a folytatásban?


- Bizakodunk abban, hogy a MEFOB mellett a következő tanévben, a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója, valamint a Medikus Kupa is megrendezésre kerül, ahol hasonlóan szép eredményeket érhetnek el kézilabdázóink -zárta gondolatait Hocza Ágnes.


ha


A NŐI KÉZILABDA MEFOB DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE

I. Testnevelési Egyetem

II. Eszterházy Károly Egyetem

III. Szegedi Tudományegyetem

IV. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

V. Pécsi Tudományegyetem

VI. Széchenyi István Egyetem

 

A_bronzmeccs_utani_orom
A bronzmeccs utáni öröm


A csapat tagjai: Baráth Kitti, Bíró Petra, Cseh Roberta, Dankó Lea, Fehér Viktória, Herjeczki-Antal Jenifer, Kovács Szolanzs, Kertész Kitti, Szabó Dalma, Szabó Leila, Szabó Patrícia, Szöllősi Dorottya, Tornyi-Molnár Adrienn és Zsikó Zsanett Csapatvezető: Hocza Ágnes.


SZTEinfo - Lévai Ferenc


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek