Bezár

SZTE Magazin

Ehezok_viadala_nyito

És sose hagyjon el benneteket a remény! - Az Éhezők Viadala és a történelmi valóság

És sose hagyjon el benneteket a remény! - Az Éhezők Viadala és a történelmi valóság

2021. február 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Az SZTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Jelenkori- és Összehasonlító Történettudományi Doktori program hallgatója, Lengyel Ádám előadását ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Éhezők Viadalát egyszerű elintézni annyival, hogy egy látványos disztópia, de semmi valóságalapja. Lengyel Ádám előadásában arra vállalkozik, hogy összeszedi a filmekben található történelmi utalásokat, és motívumokat, illetve felvázolja, vajon elképzelhető-e egy ilyen társadalmi berendezkedés a jövőben. Lehet, az a Viadal közelebb van, mint hinnénk?




Lengyel Ádám az SZTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Jelenkori- és Összehasonlító Történettudományi Doktori program végzős doktorandusz hallgatója. Kutatási területe az Egyesült Államok jelenkori had- és politikatörténete, egészen napjaink eseményeiig. Emellett szeret történelmi témájú játékokkal játszani – társas- és videojátékokkal is –, valamint olyan filmekkel, sorozatokkal, könyvekkel is szívesen tölti az idejét, melyek valamilyen módon kötődnek a történelemhez és/vagy a politikatudományhoz.

cikk_ajanlo_KE_video___tortenesz_Ehezok_Viadala_foto_02

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek