Bezár

Internet

2019.

|<(1) <(5) 6 7 8 
2019. január 26.
3 perc

Széles körű ismeretet kaptak a Szegedi Tudományegyetem képzéseiről azok, akik hétvégén a BTK és TTIK nyílt napját választották. A kulisszák mögé is betekinthettek az ország több pontjáról és a határon túlról érkező fiatalok.

2019. január 25.
2 perc

Semmelweis Ignác születésének 200 éves évfordulója alkalmából 2019. január 25-én az Egészségügyi Világszervezet genfi központjában mellszobrot állítottak a magyar orvos tiszteletére.

2019. január 25.
1 perc

Feszes gazdálkodással többmilliárdos mínuszt hozott be a szegedi egyetemi klinika - mondta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kancellárja az M1 aktuális csatornán pénteken.

2019. január 24.
2 perc

Vonzó lesz, és európai mércével is meghatározóvá válhat az ELI mellett épülő tudáspark annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet csütörtökön írt alá az SZTE és a Telekom - a társaság a képzésben is sokat segít majd.

2019. január 23.
1 perc

A felmérések szerint a hazai közoktatásban a következő évek egyik legnagyobb kihívása az egyre inkább terjedő agresszió megelőzése és kezelése lesz.

2019. január 21.
4 perc

Több felmérésben az első három hely valamelyikén végzett a Szegedi Tudományegyetem óvodapedagógus- képzése. A képzés vezetője, Fáyné Dombi Alice egyetemi tanár szerint a siker titka abban rejlik, hogy felkészült, országos hírű oktatók, valamint hallgatóbarát környezet várja a diákokat, akik széles körű oktatásban részesülnek Szegeden.

2019. január 21.
1 perc

Stratégiai együttműködést köt a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység, digitális oktatás és technológiai fejlesztések terén a Szegedi Tudományegyetemmel és a Szent István Egyetemmel a Magyar Telekom valamint a T-Systems Magyarország. A megállapodások hozzájárulnak ahhoz, hogy a hazai orvos-, agrár- és élelmiszeripari oktatás képzési struktúrája egyszerre legyen képes megfelelni a munkaerőpiaci elvárásoknak és a digitális kor kihívásainak.

2019. január 19.
1 perc

Februártól egy igazi mentőautó pontos másolata segíti az orvostanhallgatók és az egészségügyi főiskolások gyakorlati képzését Szegeden. Az egyetem 50 millió forintból vásárolta szimulátort, amelyen szinte minden szituációt modellezni tudnak.

2019. január 18.
1 perc

Több mint 2 millió forint gyűlt össze az tavaly őszi Rotary Gumikacsaversenyen, amelyet a Szegedi Halfesztivál idején rendeztek a Tiszán.

2019. január 17.
2 perc

Mozgalmas év elé néz a Szegedi Tudományegyetem, hiszen többmilliárdos kormányzati és uniós támogatási projektekkel fejlesztik az intézmény egységeit és a klinikákat. Uniós támogatásból felújítják a gyermekklinikát és gyermeksürgősségi osztályt alakítanak ki.

2019. január 17.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) legfrissebb listájára, amely a feltörekvő gazdaságok legjobb felsőoktatási intézményeit rangsorolja. A listán a 162. a Szegedi Tudományegyetem.

2019. január 16.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara január 12-én rendezte doktoravató ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

2019. január 14.
4 perc

Tóth Péter 2011 óta oktatója, 2013 óta pedig vezetője is a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának. Idén dékánként lejár a mandátuma, így mérlegelte az elmúlt éveket. Sikerült elérnie azt, amire több mint 100 éve várnak: az épület felújítását.

2019. január 14.
4 perc

A páciens útjának szoros nyomon követését is lehetővé teszi a klinikusok számára az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), ami a gyógyítás mellett a beteg-együttműködést is eredményesebbé teheti.

2019. január 11.
1 perc

Az SZTE TTIK Fizikai Intézete idén is megrendezi a Fizika Napja egész napos programját. A január 19-i rendezvényen az érdeklődők mindent megtudhatnak az utóbbi évek Nobel-díjjal jutalmazott kutatásairól, a fizikus diploma által nyújtott lehetőségekről és az egyetemen folyó kutatási témákról.

2019. január 10.
3 perc

Rohamléptekben fejlődik a magyar mezőgazdaság, ezért az oktatásban is újításokat vezet be a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara – nyilatkozta a Rádió7 Közös Nevező műsorában Horváth József, az intézmény dékánja.

2019. január 09.
4 perc

A 2019-es évben 13 előadással várja a közönséget a Szegedi Tudományegyetem Pedagógiai esték sorozata. Az előadásokon szó lesz többek között a magyar kultúrtörténet szerelmes leveleiről, a rejtélyes csillagrobbanásokról, az evés lélektanáról, a futásról és a hiperaktív gyermekekről is.

2019. január 09.
1 perc

A helyszínre vonuló mentőautókkal megegyező szimulátor segíti a hallgatók képzését a Szegedi Tudományegyetemen – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

2019. január 09.
2 perc

Mozgalmas év elé néz a Szegedi Tudományegyetem, hiszen többmilliárdos kormányzati és uniós támogatási projektekkel fejlesztik az intézmény egységeit és a klinikákat. Uniós támogatásból felújítják a Gyermekklinikát és gyermek sürgősségi osztályt alakítanak ki.

2019. január 08.
2 perc

ACigiszünet nevű, másfél éve indult, szegedi szerkesztésű Facebook-oldal közönségdíjat kapott a közelmúltban. Olyan hiánypótló, leszokást segítő közösségi oldalt hoztak létre, amely a követők 50% -át elgondolkodtatta, hogy ideje lemondaniuk káros szenvedélyükről.


2019. január 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem összes kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet január 10-12. között rendeznek Budapesten. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd az SZTE standját, ahol első kézből kapsz választ az SZTE-vel kapcsolatos kérdéseidre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetsz részt.

2019. január 03.
2 perc

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb magyarországi felsőoktatási intézmény, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 77. helyen végzett - közölte az SZTE közkapcsolati igazgatósága.2019. január 02.
2 perc

Csupor Dezső gyógyszerész, református presbiter, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerészeti Karának dékánhelyettese, háromgyermekes édesapa a reformatus.hu interjúalanya.

2019. január 01.
2 perc

Szeged - A szegedi roma szakkollégium hat éve segíti az egyetemisták felkészülését az értelmiségi pályára, a sikeres karrierkezdésre. A szegedi kollégium igazgatója, Mészáros Ferenc nemrég elismerésben részesült munkájáért, esélyteremtési díjat kapott.

|<(1) <(5) 6 7 8 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek