Bezár

Televízió

Újabb elismerés az SZTE Gyakorló Gimnáziumának

Újabb elismerés az SZTE Gyakorló Gimnáziumának

2018. január 09.
2 perc

Különleges oktatási eszközt kapott az egyetem gyakorlógimnáziumának francia két tannyelvű tagozata. Franciaország Külügyminisztériuma már korábban is díjazta a szegedi tagozatot, amely így felkerült a legjobb képesítést nyújtók listájára.

Filó Réka, tanár, tagozatvezető SZTE Gyakorló Gimnázium: "Gyakorlatilag ezzel az eszközzel bármilyen felület interaktív táblává változtatható, leginkább nálunk egy fehér, hagyományos táblára illeszthető fel, mágnessel odarakjuk, és ez a pici tárgy egyben a fényforrás is. " Az oktatási eszközt egy különleges elismerés folytán kapta meg a szegedi középiskola, amelyet korábban nyertek el, amihez most már Franciaország Külügyminisztériumának ajándéka is hozzá tartozik.


Filó Réka, tanár, tagozatvezető SZTE Gyakorló Gimnázium: Label France Éducation - ezzel az iskolánknak a két tanítási nyelvű tagozata felkerült egy olyan listára, ahol a legjobb két tanítási nyelvű oktatást biztosító intézmények szerepelnek. A diákok négy tantárgy: a civilizáció, a földrajz, a matematika, és a történelem ismeretanyagát franciául tanulhatják.


Budai Zoltán, tanuló, SZTE Gyakorló Gimnázium: A gimnáziumnak az általános iskolájában kezdtem a tanulást, ott 3-os korom óta franciát tanulok, a szüleim választották nekem, viszont nagyon megtetszett, és jártam versenyekre is az általános iskola során, ezért úgy döntöttem, itt a gimnáziumban tudnám a legjobba kamatoztatni a tudásomat. A szegedi gimnáziumban 1993 óta foglalkoznak kiemelt szinten a francia nyelv oktatásával.


Dobi János, igazgató, SZTE Gyakorló Gimnázium: Kezdetben a haladó nyelvi felkészültségű diákjaink kezdhették ezt a formát, az elmúlt években pedig már a kezdőkkel is, vagy inkább a kezdőkkel történik az 5 évfolyamos, két tannyelvű képzés. Az utóbbi időszakban már évente több, mint 15 diák franciául is érettségizik, illetve szerez felsőfokú nyelvvizsgát az egyetem Gyakorló Gimnáziumának francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatán.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek