Bezár

SZTE Magazin

Strandkézilabda világbajnokságra készül az SZTE hallgatója

Strandkézilabda világbajnokságra készül az SZTE hallgatója

2020. január 02.
2 perc

Speth Evelin a Szegedi Tudományegyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója, a PC Trade Szeged KKSE balátlövője már gyerek kora óta a kézilabdának él. A sport és az egyetemi tanulmányok nagy elhivatottságot igényelnek, sokan nehezen tudják összeegyeztetni a kettőt. Többek között erről is kérdeztük az SZTE tehetséges hallgatóját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Speth_EvelinHogyan kerültél kapcsolatba a kézilabdával? Hány éves korod óta sportolsz?
– Már 7 éves korom óta sportolok, a kézilabda előtt egy évig szertornáztam. A kézilabdával 8 éves koromban ismerkedtem meg. A bátyám már kézilabdázott, és az ő csapattársának az anyukája hívott le egy kézilabda-edzésre, akkor ragadtam ott ennél a sportnál.


– Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulmányaidat az élsportolással?
– Teljesen össze tudom egyeztetni, mert az óráim nagy része délelőtt van, de ha épp nincs órám, akkor délelőtt is edzek. Szerencsére délután már egyáltalán nincs órám, így minden délutánomat a kézilabdára tudom fordítani.


– Mik a terveid a diploma megszerzése után?
– A kézilabdától függ a döntésem. Gondolkodok a mesterszakon, vagy valami teljesen más tanulmányban is.


– Milyen rövid és hosszú távú célokat tűztél ki a kézilabdázás terén?
– Ha lesz rá lehetőségem idővel szeretném kipróbálni magam az NB 1-ben. Rövid távon pedig szeretnék dobogós helyet elérni a nyári Strandkézilabda Világbajnokságon.


– Melyik versenyeredményedre vagy a legbüszkébb?
– A tavaly nyáron elért két strandkézilabda eredményemre vagyok a legbüszkébb. Az Európa Bajnokságon 2. helyen végeztünk, és a Strandvilágjátékokon is a 2. helyet szereztük meg, szoros versenyben.


– Mennyire látod népszerűnek a kézilabdát Magyarországon?
– Úgy gondolom, hogy egyre népszerűbb a foci mellett. Ennek nagyon örülök, és a strandkézilabda is kezd lassan bekerülni a köztudatba.


Szöveg: Mátó Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek