Bezár

SZTE Magazin

youtube

K corner: Útmutató vlog fiataloknak a Btk hallgatójától

K corner: Útmutató vlog fiataloknak a Btk hallgatójától

2020. november 02.
3 perc

Fiataloknak nyújt segítséget és felvilágosítást a legkülönbözőbb problémákban K corner csatornáján Mikuska Krisztián, az SZTE Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar német-angol tanári szakos hallgatója. Saját szórakoztatásra utazások élménybeszámolóival kezdte, de a koronavírus miatt kialakult helyzetben az edukáció vette át a főszerepet. Legújabb videójának elkészítésekor a témáiról és saját tapasztalatairól beszélgettünk vele.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Az érzelmek változatosságával lehet a fiatal közönséget elérni - vallja Mikuska Krisztián, a K Corner csatorna videósa, aki a fiatalok számára különböző élethelyzetekről számol be, mint például az online oktatás vagy a koronavírus. A világjárvány miatt kialakult helyzetben fordult a komolyabb témák felé, ugyanis kezdetben csak egyszerű élménybeszámolókat készített.


- Szeretek utazni, szórakozni, és éppen egy fesztiválon voltunk a barátaimmal, amikor azt mondták, hogy jó videós lennék. Ez adta a legnagyobb lökést - mesélt Krisztián az indulásról.


Az első videókon keveset szerepelt, inkább maga az élmény, esemény volt a fontos. Aztán a pandémia alatt más, komolyabb irányba terelte a csatornát, ami talán pont a fejlődést hozta meg. Az első komoly anyagok közt volt az iskolai bántalmazásról szóló videó.


K_corner


- A célom, hogy tanácsokat adjak másoknak. A témát felfedni nem volt nehéz, inkább elgondolkodtató, hogy ezzel mennyire élhetnek vissza mások, hiszen sokszor adódik abból probléma, ha valaki olyan őszinte, mint én – mondta Mikuska Krisztián.


Szerencsére a csatorna egyik legnépszerűbb videója lett, és nem kapott negatív kritikákat. A legtöbb megtekintést azonban mégis a Tinderen ismerkedő fiúk című videó kapta, amelynek sikere Krisztián szerint annak köszönhető, hogy egyszerre lett humoros, de ugyanakkor elgondolkodtató is.


- Néha rémisztő, ha a sok vicces kontextus mögé nézünk, hogy mennyire nehéz a megfelelő embereket bevonzani vagy magad mellett tartani.

Az élménybeszámolókon és hangsúlyosabb tartalmakon kívül megjelennek igazán vidám videók is, mint például az Egyetemisták, ami poénosan mutatja be a tanuló típusokat. Innen is látszik, hogy leginkább a fiatal, egyetemista közönség a célcsoport.


K_corner_2


- Tanárként is tapasztaltam, hogy ennél a korosztálynál a hangot és képet ötvöző, tehát audiovizuális elemeket tartalmazó felvételek maradnak meg a legjobban, mivel, az új generáció kötődik leginkább az internet és a Youtube világához.

Krisztián a közeljövőben is komolyabb témakörök feldolgozását tervezi, így az iskolai bántalmazásról is készül újabb rész. Angol szakos hallgatóként a következő videójában nyelvvizsgára készülőknek ad tanácsot. A felvétel elkészítéséhez ezúttal is a telefonját használja.


- Szerencsére megfelelő a technikai tudása, aminek köszönhetően a képfelbontása is nagyszerű - mesélte. - Emellett van egy statívom is, így nem kell bajlódni azzal, hogy hova tegyem a kamerát.

A videóban az ECL és a BME szóbeli nyelvvizsga közti különbséget hasonlítja össze, amely során illusztrációként könyveket is bemutatott a kamerának, hogy a nézők lássák is, amiről beszél. A következő folyamat az utómunka, mint a szerkesztés, vágás és a feljavítás, ami akár egy napot is igénybe vehet.


Ha a csatorna iránti érdeklődés továbbra is fennmarad, előtérbe kerülhet a tanulás, illetve a szerelem és a bántalmazó kapcsolatok kérdése.

Krisztián youtube csatornája elérhető itt.

SZTEinfo - Kulcsár Melinda
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek