Bezár

SZTE Magazin

SZTE_sikerek_a_kick-box_Europa-kupan_jo

SZTE sikerek a kick-box Európa-kupán

SZTE sikerek a kick-box Európa-kupán

2024. február 27.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem két hallgatója, Karácsondi Réka (SZTE JGYPK) és Miklós Alexandra (SZTE-JGYPK), valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője is részt vett a 14. kick-box Európa-kupán Zágrábban, ahol szép eredmények születtek. A dobogós helyezések biztatóak az idei EUSA Egyetemi Európa-bajnokság szempontjából is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Zágráb Open versennyel nyitották meg az idei kick-box szezont az SZTE indulói. A Magyar Kick-box Szakszövetség idén is kialakította a versenynaptárát, ahol olyan versenyeket határoztak meg, amelyeken pontokat szerezhetnek a sportolók a magyar ranglistán. A Zágráb Open is egy ilyen verseny volt.

Karsai_kek_sisak

Az alábbi SZTE eredmények születtek:

– Felnőttek, 60 kg, kick-light: 2. Karácsondi Réka

– Felnőttek, 52 kg, low-kick: 2. Miklós Alexandra

– Veteránok, +65 kg, light-contact és kick-light: 2. Prof. Dr. Karsai Krisztina

Mind a három versenyző edzője Stricz Richárd öt danos mester, aki választható testnevelésóraként egyetemistáknak is tart kick-boxot.

421931022_943804880085777_4152983540586169558_n

Karácsondi Réka, az SZTE JGYPK gyógypedagógia szakos hallgatója szerint a verseny jó visszajelzésként szolgált arról, hogy hol állnak jelenleg a felkészülésben.

– Egyetemi versenyek szintjén idén nyáron is készülünk az EUSA Egyetemi Európa-bajnokságra, melynek Miskolc és Debrecen ad otthont több sportágban is. Ezt megelőzően lesz még idén az Európa-kupa, a világkupa, a magyar bajnokság és az Európa-bajnokság – mondta el Karácsondi Réka.

Miklós Alexandra az SZTE JGYPK-n tanul rekreáció is életmód alapszakon, és elmondta, hogy pozitívan tekintenek vissza a versenyre, mert közel 2000 nevező közül érték el ezeket az eredményeket. Alexandra jelenleg edzőként is dolgozik, de célja az egyetemen a mesterképzés elvégzése is.

Miklos_piros_sisak

– Az edzéseink az SZTE Sportközpontban vannak, és a hallgatóknak is van lehetőségük az edzéseink látogatására testnevelés órákon. Valamint már két küzdőmaratont is megtartottunk a hallgatóknak és oktatóknak. Örömmel mondhatom, hogy a Szegedi Tudományegyetem tavaly mindent biztosított számunkra az Egyetemi Európa-bajnokságra – tette hozzá Miklós Alexandra.

Prof. Dr. Karsai Krisztina, az SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője szintén szép eredménnyel zárta a versenyt. Elmondta, hogy minden új tapasztalat fontos és nagyon számítanak ezek az apró lépések a versenyrutin megszerzéséhez.

428341377_3529273340673463_4461204106955736559_n

– Ugyan nem lettem bajnok, de nagyon sokat tanultam és ez is eggyel több verseny. Nem utolsósorban szépen csillog az ezüst is – mondta Prof. Dr. Karsai Krisztina, akinek idén lesz 25. éve, hogy megkapta első kinevezését tanársegédként.

Mátó Gábor

Fotó: Combat "D" SC

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek