Bezár

SZTE Magazin

Jotekonysagi_futoversenyt_rendez_a_gyerekekert_az_SZTE_a_kormanyhivatal_es_a_Gal_Ferenc_Egyetem

Jótékonysági futóversenyt rendez a gyerekekért az SZTE, a kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem

Jótékonysági futóversenyt rendez a gyerekekért az SZTE, a kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem

2024. február 14.
3 perc

2024. február 14-én, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalban jelentették be a szervezők, hogy az „ÁGOTA futás - fuss értük Szegeden!” című rendezvény a tavasz egyik első nagy élményfutása lesz a Tisza-parti városban, ahová több ezer sportoló jelentkezését várják, a bevételekből pedig az ÁGOTA Alapítvány által gondozott fiatalokat támogatják majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jótékonysági futóversenyt szervez 2024. április 14-én Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalban megtartott sajtótájékoztatón a sportesemény részleteire is kitértek a szervezők: Dr. Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja, Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, Prof. Dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora és Kothencz János, az ÁGOTA közösség vezetője.

agota_futas_sajtotajekoztato

–Talán nem véletlen az, hogy az esemény első sajtótájékoztatója éppen hamvazószerdára került. Ez egy „mozgó ünnep” vagyis minden évben máskor van, maga az ÁGOTA-futás pedig reményeink szerint a mozgás ünnepe lesz. Lelki hátterét tekintve a hamvazószerda az az időpont, amikor a húsvétot megelőző 40 napos böjt kezdetét veszi. Tökéletes kiegészítése a mértékletesség gyakorlásának, a megtisztulásnak, ha valaki ezzel párhozamosan kezd el készülni a versenyre és rendszeres testmozgásba kezd. A Szegedi Tudományegyetem az első hívó szóra állt az ÁGOTA-futás mellé. A Szegedi Tudományegyetem, mint a régió legnagyobb oktatási intézménye, egyben legnagyobb foglalkoztatója, különösen fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, nemcsak szavakban, hanem tettekben is. Beiskolázásunk, oktatási és kutatási folyamataink során is különös tekintettel fordulunk a rászoruló társadalmi csoportok felé. Olyan szakembereket képzünk, akik hatékonyan tudnak tenni azért, hogy segítsék azokat, akik valamilyen módon erre rászorulnak – mondta el Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese.

GK

Az oktatási rektorhelyettes kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem, családbarát egyetemként örömmel tesz a társadalmunk alapját jelentő legkisebb, de talán legfontosabb egység, a család erősítéséért. A verseny az SZTE sportszervezést, rekreációt tanuló hallgatói számára kiváló lehetőség, hogy „élesben” teszteljék tudásukat, tapasztalatokra tegyenek szert.

Agota_futas_plakat

Az ÁGOTA Alapítvány célja elsődlegesen a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok támogatása. Az alapítvány szegedi központtal működik, jelenleg 13 vármegyében van jelen, több mint 10 ezer gyermek tartozik a közösségeikbe.

Az április 14-ei futóverseny Szeged egyik leghíresebb látványossága elől, a Dóm térről indul majd, a gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek.

Agota_futas_logo

A 3 km-es táv és a váltó útvonala:

3_km_valto

A 6 és a 12 km-es táv útvonala:

612_km

A nevezés első szakasza február 14-én kezdődik, az első 1000 regisztráló early bird áron 4500 forintért jelentkezhet az erre a célra létrehozott felületen. Ezt követően a nevezési díj 5500 forintra emelkedik, gyermekek számára pedig egységesen 2500 forintos áron nyílik meg a nevezés lehetősége. Mivel jótékonysági rendezvényről van szó, nagyobb összegű adományokkal is lehet támogatni az ÁGOTA Alapítvány munkáját.

Minden rajthoz álló sportoló emlékérmet és rajtcsomagot kap majd a rajt előtt, a rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó, aki az első nevezőként maga is részt vesz majd a futáson.

A részletes programról az érdeklődők az esemény hivatalos Facebook-oldalán tájékozódhatnak, jelentkezni ide kattintva lehet.

Lévai Ferenc

Fotó: Kovács-Jerney Ádám


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek