Bezár

SZTE Magazin

nyit

Remekül vizsgáztak az SZTE hallgatói – sikeres volt a 32. Trapp Nap

Remekül vizsgáztak az SZTE hallgatói – sikeres volt a 32. Trapp Nap

2024. április 13.
3 perc

Olimpiai bronzérmes dobóatlétával, élvonalbeli kosárlabdázóval, olimpiára készülő ökölvívókkal és új sportágakkal is találkozhattak a 32. Trapp Nap résztvevői 2024. április 11-én Szegeden. A legrégebbi hagyományokra visszatekintő, SZTE hallgatók által szervezett rendezvény idén is a végzős rekreáció és életmód alapszakos hallgatók vizsgafeladata volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar végzős, rekreáció és életmód alapszakos hallgatói minden évben komoly kihívással szembesülnek: legalább olyan jól kell megrendezni a Trapp Napot, mint az előző évfolyamnak. Ez a hagyomány több mint 3 évtizedes múltra tekint vissza.

hallgatok

A helyszín is állandó, a programot idén is a Topolya sori tornacsarnokban és a mellette található sportpályán rendezték meg. A megnyitón Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője és Dr. Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja köszöntötte a résztvevőket, majd az SZTE-SZRSC PomPom Girls tartott látványos bemutatót, ezzel megalapozva a sportról, egészségmegőrzésről szóló nap hangulatát.

pompom


Mint minden évben, most is érkeztek élsportolók, akik jelenleg vagy korábban végezték egyetemi tanulmányaikat Szegeden. Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő először vett részt az eseményen, mert bár korábban is kapott meghívást, aktív sportolóként ebben az időszakban versenyen vagy edzőtáborban volt. Idén azonban már a Szegedi Vasutas Sport Egyesület és a magyar dobó szakág válogatottjának szakmai irányítójaként el tudott jönni.

mace

–2012-ben végeztem gyógypedagógus szakon és már aktív pályafutásom alatt is sok hasznát vettem a Szegedi Tudományegyetemen tanultaknak – mondta elmondta el Magyarország jelenlegi egyetlen fedettpályás világbajnok atlétája, akinek később bokszkesztyűt kellett húznia, csakúgy, mint a Magyar Kupában ezüstérmet szerző, SZTE-SzeDeák kosárlabdázójának Cohill Ericnek, aki jelenleg is az SZTE hallgatója. Erre azért volt szükség, mert a Trapp Napon a Szegedi Boksz Club képviselői is részt vettek és amellett, hogy beszámoltak róla, hogy az olimpiára készülnek, tartottak egy rövid bemutatót, amelybe bevonták Márton Anitát és Cohill Ericet is.

A különleges sportágak közül először a Mediball került terítékre, majd következett a sor- és váltóverseny az SZTE hallgatók csapatainak. Ebben a programrészben is szakértő szemekkel figyelték az intézet oktatói, hogy a szervezők és a játékot irányító hallgatók hogyan végzik munkájukat, hiszen ez is a vizsga része volt.

sorv

A folytatásban a sportpályát is birtokba vette a többszáz hallgató. Különböző állomásokon gyűjthettek pecséteket a menetlevelükre. Idén is népszerű volt a Magyar Honvédség standja, ahol légfegyverekkel lőhettek a látogatók. A hátrányos helyzetű emberekre is igyekeztek felhívni a figyelmet a program összeállítása során, így több állomáson a fogyatékkal élők sportjait és különböző élethelyzeteit is kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek.

boc

A labdarúgó torna és a sor- és váltóversenyek eredményhirdetése, valamint a tombola előtt egy másik különlegességgel, a korfballal is megismerkedhettek a tanulók.

foci

A magyar válogatott és a PTE-PEAC játékosainak bemutatója után az SZTE oktatók és az SZTE hallgatók csapatai, - az egyetem történetében először - kétszer öt perces mérkőzésen mérték össze tudásukat.

korf

A rekreáció és életmód alapszakos hallgatók idén is kitűnően vizsgáztak. A rövid értékelést Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője fogalmazta meg. A Trapp Nap záróeseménye az esti buli volt, idén újra a JATE Klubban.

Lévai Ferenc

Fotó: Dr. Karancsi Zoltán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek