Bezár

SZTE Magazin

SZTE Skywalkers

Videón az SZTE rakétaépítő hallgatói és mentoruk

Videón az SZTE rakétaépítő hallgatói és mentoruk

2023. december 01.
1 perc

Az M5 televízió, Novum című műsora készített riportot a Szegedi Tudományegyetem "SZTE Skywalkers" nevű csapatáról, amely rakétaépítő versenyre készül és hosszú távon egy légkört érintő globális kérdésre is választ adhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogyan azt korábban megírtuk, nemzetközi rakétaépítő versenyre készülnek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A több egyetemi kart is érintő rakétaépítő-projekt fontos állomás azon az úton, amely komoly légkörkutatási probléma megoldásához is vezethet. A hallgatók a rakétatervezés és -építés során az egyetemen tanultakat is hasznosíthatják, illetve a gyakorlatban próbálhatják ki elméleti ismereteiket.

A csapat nagy része, a könnyen megjegyezhető és markáns név, a saját honlap, a lelkesedés és egy kiváló mentor-oktató már rendelkezésre áll. A küldetés célja sem kisebb, mint a névrokon jediké volt, így a Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló SZTE Skywalkers joggal reménykedhet, hogy sikeres lesz a küldetése. A rakéta projekt hosszútávú célja a hallgatók fejlesztésén és motivációján túl az, hogy megoldjon egy általános, a légkörvizsgálatot érintő problémát is.

Az M5 csatorna Novum című műsorának riportja megtekinthető a YouTube linkre kattintva.


 

A riportot Lévai Ferenc, az SZTE NKI munkatársa készítette.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek