Bezár

SZTE Magazin

nyit

SZTE Testkultúra sikerek Miskolctól Pécsig

SZTE Testkultúra sikerek Miskolctól Pécsig

2022. október 18.
3 perc

A miskolci, III. Leisure Konferencián a Szegedi Tudományegyetem delegációja, előadásokon mutatta be az elmúlt időszak szegedi testkulturális koncepcióhoz kapcsolódó tudományos eredményeit, Pécsett pedig a sportszakos hallgatók országos seregszemléjén szerzett ezüstérmet az SZTE csapata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

TUDOMÁNY A SPORTBAN

A Szegedi Tudományegyetem hét fővel képviseltette magát a miskolci sporttudományi találkozón, amelyen a rekreációval foglalkozó szakemberek osztották meg egymással tapasztalataikat. A Leisure Konferenciát harmadik alkalommal rendezték meg a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság és a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kar közös szervezésében, melyhez a Magyar Sporttudományi Társaság Rekreáció szakbizottsága is társult.

A III. Leisure Konferencia 2022-ben „A rekreáció színezetei” alcímet kapta, fővédnöke Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter volt. A megnyitón köszöntőt mondott Dr. habil. Fritz Péter, a Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójának rektori és kancellári megbízottja is, aki az Egészségfejlesztés és táplálkozás szekciót vezette. 

fp

A sorozat célja, hogy Magyarország rekreációval foglalkozó szakembereinek nyújtson szakmai lehetőséget, az aktuális kutatások-, trendek bemutatására és kínáljon egy személyes szakmai találkozóhoz helyszínt és programokat. Az előadásokon nem csak a rekreációval foglalkozó szakembereknek szólnak, az elhangzott előadásokkal határtudományokat képviselő szakemberek is gazdagíthatták tudásukat, mint a rekreáció iránt érdeklődők.

A címben szereplő sokszínűséget a konferencián részt vevő 12 egyetem előadói-, 6 szakmai partner szervezete-, valamint a plenáris előadások és a 8 különböző rekreációs területet képviselő szekciók biztosították.

tklogo

Az egyik legizgalmasabb előadást is szegedi szakemberek mutatták be, „A táplálkozás, mint egészségfejlesztő puzzle” címmel. Előadói a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet tanszékvezető főiskolai docense, Dr. Lippai László Lajos, Prof. emer. Benkő Zsuzsanna és Dr. habil. Tarkó Klára, intézetvezető főiskolai tanár, az SZTE Testkultúra Koncepció Munkahelyi Egészségfejlesztés programjának leadere voltak.

 Image

Dr. Bóka Ferenc, a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetének főiskolai docense tanítványával, Zsédely Zsomborral közös tanulmányukkal érkezett a konferenciára, melyet Egyetemisták sportfogadási szokásai: megélhetési forrás vagy hazárdjáték? címmel mutatott be az ifjú tehetség. Dr. Tokodi Margaréta, a JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetének adjunktusa és a SZTE Sportközpontjának vezetője a kollégáival – Szász Róbert, Petrovicsné Tejes Edit, Almási Dóra és Ocskó Tímea – közösen elért eredményeiről számolt be. A prezentáció a Szegedi Tudományegyetem sportéletének, a távolléti oktatás során nyújtott eredményes munkájának bemutatására fókuszált (SZTE Mozdulj! ,Kapcsolj ki!, Kerülj képbe!).


330 NEVEZÉS A SPORTSZAKOS HALLGATÓK TALÁLKOZÓJÁN

Szintén a Testkultúra Koncepcióhoz kapcsolódó hír, hogy az SZTE hallgatói óriási sikert értek el a 68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján, amelyen összesítésben az előkelő második helyet érték el. Nagy várakozás előzte meg a seregszemlét, mivel az elmúlt 2 évben elmaradt ez a nagy múlttal rendelkező esemény.

Az idei évben, Pécs látta vendégül az ország 7 képzőhelyének sportszakos hallgatóit, a PTE-TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet szervezésében. A versenyzők 2 nap alatt, 6 sportágban mérték össze tudásukat: atlétika, úszás, női kézilabda, férfi kosárlabda, mix röplabda és kispályás labdarúgás. A Szegedi Tudományegyetem 42 hallgatója, 5 sportágban állt rajthoz és összesítésben 7 egyetem közül a dobogó 2. fokára állhattak, mindössze 2 ponttal elmaradva az első helyezettől.

spdob

A pécsi eseményről és a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak helytállásáról itt olvasható még több részlet.


SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: SZTE TSTI, F.P., Fradi Média

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek