Bezár

SZTE Magazin

Zsofi_az_SZTE-n.

Európa-bajnoki ezüstérmes az SZTE hallgatója

Európa-bajnoki ezüstérmes az SZTE hallgatója

2023. január 16.
1 perc

Kónya Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója ezüstérmet nyert a magyar női váltó tagjaként a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női váltó versenyszámában Kónya Zsófia, az SZTE hallgatója Bácskai Sára, Jászapáti Petra, valamint Sziliczei-Német Rebeka társaságában állhatott a dobogó második fokára. Az SZTE bölcsész hallgatója és a nemzeti csapat tagjai Hollandia mögött, Olaszországot megelőzve zárta a döntőt.

szte_konya_zsofia_noi_valto

A lengyelországi kontinensbajnokságon szenzációs eredmények születtek a váltó ezüst mellett is. Kónya Zsófia klubját a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Somodi Maja és Jászapáti Petra képviselte a válogatottban. Utóbbi egyéniben bronzérmet szerzett.

tklogo

Kónya Zsófia vegyes váltóban és az egyéni versenyszámokban is rajthoz állt az ISU Short Track Európa-bajnokságon, 500 méteren 22., 1000 méteren 15., a vegyes váltóval pedig az olimpiai pontszerző, 5. helyen végzett.

 

Az SZTE első téli olimpiai érmeséről korábban itt írtunk.

 Olimpiai_erem_es_Nobel-dij

Gratulálunk a hallgatónak és a teljes magyar csapatnak a kiváló Európa-bajnoki szerepléshez!

Lévai Ferenc

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek