Bezár

Televízió

TV - 2014. január

TV - 2014. január

2014. január 26.
4 perc

5. hét

2014. 01. 27. – 2014. 02. 02.

 

Jótékonysági gyűjtés a Tappancsnak - A Tappancs Alapítvány karantén részlegének betegszobájára fordítják azt a 175 ezer forintot, ami a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában rendezett gyűjtésből befolyt. Az akció keretében az intézmény munkatársai tisztítószereket is vásároltak, ami több hónapra elegendő lesz az állatvédőknek.

vtvszeged.hu

 

Szegeden is lesz diplomamentés - ...A Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézete fölkészült is a képzésre.

vtvszeged.hu  

 

4. hét

2014. 01. 20. – 2014. 01. 26.

 

Szakértelem és rátermettség kell - ...Az eseményen Letoha Tamás szegedi kutatóorvos vehette át a kormányfőtől az Év Példaképe Díj 2013-at. A kitüntetett génterápiás vizsgálatokat végez, fejlesztési eredménye pedig egy olyan természetes hatóanyag, amely segít megelőzni az Alzheimer-kórt. - Orbán elmondta, 1989-ben és 2010-ben is a churchilli optimizmust élte meg az ő nemzedéke. Huszonöt évvel ezelőtt - idézte fel - a szabad gondolkodás volt az egyetlen esély a túlélésre.

vtvszeged.hu

 

Az év példaképe - Nem számított rá és nagyon meglepődött Letoha Tamás szegedi kutatóorvos, hogy ő lett Az év példaképe. Azt mondta, reméli, ezzel a kezdeményezéssel is segítenek, hogy az emberek optimistábban nézzenek a jövőbe és elhiggyék, Magyarországon is képesek vagyunk értékeket előállítani. Címkék: Alzheimer-kór, Pharmacoidea Kft., Valentínyi Katalin, Az év példaképe alapítvány, Orbán Viktor

MTV - Híradó este DOC AVI

Duna TV - Híróra DOC AVI

 

 

Intsünk búcsút a fertőző tömegközlekedésnek - Vírusokat és baktériumokat pusztítanak el a fény hatására azok az anyagok, amelyeket a Szegedi Egyetem fejlesztett ki. A vírus- és baktérium ölőket a világon elsőként a szegedi trolikon és villamosokon használják. A vegyszerekkel a betegségek terjedését akarják csökkenteni. Naponta több ezren utaznak a szegedi trolikon és villamosokon, a tömegben pedig gyorsan tud terjedni egy-egy betegség. Hogy a baktériumok és vírusok terjedését meggátolják a Szegedi Közlekedési Kft. a világon elsőként a titán-dioxiddal vonta be a korlátokat, fogantyúkat és az oldalfalakat, az üléseket pedig nanoezüsttel fújta le.

HírTV DOC AVI

MTV - Híradó este DOC AVI

TV2 - Jó estét, Magyarország! DOC AVI

 

 

3. hét

2014. 01. 13. – 2014. 01. 19.

 

 

TéMA: Baloldali összefogás, hit és a tudomány kapcsolata - ...Egyedül Szabó Gábor pályázott a Szegedi Tudományegyetem vezetésére. A hivatalban lévő rektor megbízatása június 30-án jár le, és most egy újabb 4 éves ciklusra szeretne az egyetem irányítója lenni. A rektorválasztás részleteiről Dömötör Máté egyetemi főtitkárt kérdeztük. A hit és a tudomány kapcsolatáról, Európa identitásválságáról és a keresztény világról beszélgetünk a stúdióban Szabó Gábor rektorral és Kiss - Rigó László megyés püspökkel. vtvszeged.hu

 

Higiénikusabb trolik és villamosok Szegeden? - A Szegedi Közlekedési Kft. és a Szegedi Tudományegyetem felveszi a harcot a vírusokkal! A nemrégiben kifejlesztett világszínvonalú ezüst antibakteriális oldattal forradalmasíthatják a tömegközlekedési járművek higiéniáját, s ezzel gátat szabhatnak a betegségek továbbterjedésének - jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Tóth István Tibor ügyvezető igazgató. - További részletek hamarosan! - - Gaál Bernadett

TV2 - Tények DOC AVI

 

Népszerű az Erasmus - A Szegedi Tudományegyetemről jelentkezett a legtöbb oktató Erasmus-ösztöndíjra az elmúlt tanévben, összesen 219-en. Ezzel majdnem ugyanannyi oktató és hallgató utazik el városunkból, hogy külföldi tapasztalatokat szerezzen. Az egyetem további sikere, hogy országosan második helyen áll eltervezett programjaik megvalósításában. vtvszeged.hu

 

2. hét

2014. 01.06. – 2014. 01.12.

 

Január végéig pályázhatnak a hátrányos helyzetű hallgatók - A Szegedi Tudományegyetem diákjai is jelentkezhetnek az Út a diplomához című pályázatra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási programra január végéig lehet jelentkezni. A pályázat a hátrányos helyzetű a roma hallgatóknak nyújt segítséget.

vtvszeged.hu  

 

Újabb négy évre Szabó Gábor lehet a szegedi egyetem rektora - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ide vonatkozó törvényi szabályozás szerint még 2013. november 15-én írta ki a pályázatot a Szegedi Tudományegyetem rektori székére a következő négyéves ciklusra. A pályázatok benyújtási határideje december 16-a volt. Bár hivatalos megerősítést nem kaptunk az EMMI sajtóosztályától, de a SZEGEDma.hu több minisztériumi forrása is megerősítette, hogy egyetlen pályázati anyag érkezett a posztra, a jelenlegi rektoré, Szabó Gábor akadémikusé, aki 2010. július 1-je óta tölti be a tisztséget.

szegedma.hu promenad.hu eduline.hu vtvszeged.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek