Bezár

Televízió

TV - 2014. február

TV - 2014. február

2014. február 06.
5 perc

9. hét

(2014. 02. 24.- 2014. 03. 02.)

 

A világ legismertebb egyetemi rangsorának legjobbjai közé került az SZTE

A világ legismertebb egyetemi rangsorának legjobbjai közé került a Szegedi Tudományegyetem. Ezúttal a brit QS Rankings sorolta a világ legjobb 150 felsőoktatási intézménye közé a szegedit a modern nyelvi kategóriában. Magyar állami egyetem még nem ért el ilyen helyet ebben a képzésben.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12193

 

Az olvasás népszerűsítése, közösségi oldalak segítségével

Profil, azaz adatlap készítése például Gerébnek, komment írása Nemecsek nevében, vagy Csónakos blognaplójának vezetése. Ilyen és ehhez hasonló feladatokat kaptak azok a Ságváris diákok, akik egy rendhagyó irodalom órán vettek részt.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12182

 

48 igen, 1 nem a rektori pályázatra

Véleményezte a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa Szabó Gábor akadémikus rektori pályázatát. A jelenlegi rektor mandátuma júniusban jár le, ezért tavaly novemberben pályázatot írtak ki a tisztségre. A decemberi határidőig egyetlen anyag érkezett be, a jelenleg is pozícióban lévő Szabó Gáboré, aki 2010 óta vezeti az intézményt.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12180

 

"Megjelennek az elrejtett szimmetriák?"

Bogoly József Ágoston irodalom- és művelődéstörténész 'A stílus születése a metafizika szelleméből' címmel tartott előadást.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__6/i__12177

 

Elfogadták Szabó Gábor rektori pályázati anyagát

48 igen és 1 nem szavazattal elfogadta a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa Szabó Gábor akadémikus rektori pályázati anyagát. A jelenlegi rektor programját ma délután mutatta be a Szenátus tagjainak.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12170

 

Az internetes játékok hatása

Az internetes játékok javítják a koncentrációt, fejlesztik a mozgáskoordinációt és a periférikus látást. A Pszichológia Napja alkalmából a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában arról tanácskoztak a tudományterület művelői, hogyan befolyásolja az internet, és a modern technika a családi kapcsolatokat. A terület még kevéssé van föltárva.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12164

 

8. hét

(2014. 02. 17. – 2014. 02. 23.)

 

7. hét

(2014. 02. 10. – 2014. 02. 16.)

 

Külföldi ösztöndíj-lehetőségek az SZTE-n

Tekintse meg összeállításunkat az SZTE külföldi ösztöndíjairól.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12076

 

Rendkívüli szülői értekezlet az egyetemen

Rendkívüli szülőértekezletet hirdetett a Szegedi Tudományegyetem. A nyílt napon az érettségi előtt álló fiataloknál csak a szülők voltak kíváncsibbak az SZTE által kínált képzésekre. A legnépszerűbb szak még mindig az informatika, de az ELI építésének hírerére a természettudományi karok iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12061

 

 

6. hét

(2014. 02. 03. – 2014. 02. 07.)

Piacképes mobilos képzés indult az SZTE-n

Mobilkommunikációs képzés indult a Szegedi Tudományegyetemen. A kommunikáció szakos hallgatók betekintést nyerhetnek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba, de az elhelyezkedésük is könnyebb lehet majd a munkaerőpiacon.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__9/i__12027


Orbán Viktor tette le a Lézerközpont alapkövét Szegeden (FRISSÍTVE VIDEÓVAL)


Orbán Viktor tette le a Lézerközpont alapkövét csütörtök délben Szegeden. Ezt megelőzően szegedi programja első állomásaként csütörtök délelőtt megtekintette az átadás előtt álló legújabb egyetemi klinikai tömböt.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12016


Orientációs hét az Erasmus-hallgatóknak

Csaknem 200 külföldi Erasmus-hallgató számára tart úgynevezett Orientációs hetet az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája. A program részeként szerda délelőtt köszöntötte az egyetemre érkezett külföldi diákokat Pál József rektorhelyettes, majd tájékozódhattak a hallgatók az intézményről és Szegedről. Az Európai Unió által is támogatott Erasmus ösztöndíjra nemcsak diákok, hanem tanárok is jelentkezhetnek, a legtöbb magyar oktató a szegedi egyetemről pályázik.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12011


Mellszobrot kapott a Dóm téri Panteonban Straub F. Brunó

Mellszobrot kapott a Dóm téri Panteonban Straub F. Brunó, születésének 100. évfordulója alkalmából. A Szegedi Biológiai Kutatóközpont alapító-igazgatója már a 30-as években is Szegeden dolgozott Szent-Györgyi Albert kutatócsoportjában. A szobor avatásán jelen voltak az SZBK, A Magyar Tudományos Akadémia, a város és az egyetem vezetői, a családtagok és a szobor alkotója, Rieger Tibor.

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12010


Hamarosan elkészül a Füvészkert új trópusi üvegháza

Tavasszal megnyílik a trópusi növényeket bemutató új üvegház a Szegedi Füvészkertben. A beruházást még tavaly kezdték. Az elmúlt hónapokban felépült az új melegház, lassan a növényeket is betelepítik végső helyükre.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12009


A Fizika Napja

Az agykutatás optika módszerei, izgalmas kísérletek és lézeres bemutatók – többek között ezzel várta az érdeklődőket a Fizika Napja, ahol az is kiderült, miként lehet a tetoválásokat eltüntetni.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__12004


A szegedi Letoha Tamás az Év Példaképe

Letoha Tamás, szegedi kutatóorvos nyerte az Év Példaképe pályázat fődíját. A Példakép Alapítvány a Fiatalokért, a Vállalkozókért, a Jövőnkért által meghirdetett pályázatra olyan 40 évesnél fiatalabb vállalkozók jelentkezhettek, akik munkájukkal, életútjukkal példát mutatnak a fiatal generációnak.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__11983


A Falco ellen debütál a Szedeák új mestere

Két hosszabbítás után elszenvedett vereség és egy edzőváltás után várhatja a Falco elleni vasárnapi bajnokit a Naturtex SZTE-Szedeák élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. A hétfőn kinevezett Nikola Lazics bízik abban, hogy sikerül győzelemmel bemutatkoznia a szegedi kispadon.
http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__8/i__11961

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek