Bezár

Televízió

TV - 2013. november

TV - 2013. november

2013. november 15.
3 perc

47. Hét

(2013.11.18.-2013.11. 22.)

 

 

Hétezer éves csontok segítenek a kutatóknak - ...Rendkívül fertőző, súlyos tüneteket okozó, gyakran halállal végződő betegség volt hétezer évvel ezelőtt is a TBC. Ez derült ki azoknak a csontoknak a vizsgálatából, amelyek a közelmúltban kerültek elő egy ásatáson Hódmezővásárhely közelében. Címkék: Szegedi Tudományegyetem Embertani Tanszék, régészeti lelet, Pálfi György.

RTL KLUB - Híradó DOC AVI


46. Hét

(2013.11.11.-2013.11.17.)

 

Többszörös ünnep a Szegedi Tudományegyetemen - A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tartott, melynek keretében átadták az egyetemi kitüntetéseket. A díszdoktorok laudációja is jelzi, mennyire kiterjedt a szegedi egyetem tudományos kapcsolathálója, hiszen díszoklevelet vehetett át mások mellett a montreáli, a buffaloi, a drezdai és a düsseldorfi egyetem professzora is.

Link: vtvszeged.hu 


Egyetemeket támogat a Mol - ...A stratégiai megállapodást tegnap írták alá az olajtársaság vezetői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektoraival. Klinghammer István felsőoktatási államtitkár azt mondta, e "pillérként álló" egyetemek komoly támogatást kapnak, amely a hallgatóknak jelent igazán sokat. Reményét fejezte ki, hogy a Mol nyomán más "nagy cégek" is támogatni fogják a felsőoktatást.

MTV - Híradó este DOC AVI

HírTV DOC AVI

Link: hirado.hu mti.hu


Támogatás - ...Hogy a versenyképes tudással rendelkező mérnökök létszámát növelje, a MOL harmadik alkalommal köt stratégiai megállapodást a budapesti műszaki, a miskolci, a Pannon Egyetemmel, az ELTE-vel és a Szegedi Tudományegyetemmel. Ennek keretében 3 év alatt összesen fél milliárd forintos működési támogatást nyújt az intézményeknek. Fasimon Sándor (ügyvezető igazgató, MOL Magyarország): - A MOL-os szakembereink közül oktatókat biztosítunk és több olyan természettudományos szak és program indítását finanszírozzuk, amelyek eddig nem indultak a régióban.

EchoTV - Hiradó DOC AVI

EchoTV - Hiradó DOC AVI

 

 

Felsőoktatás - ...Szegedről jelentkezik Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, akivel Jegyes-Tóth Kriszta műsorvezető beszélget. Címkék: emberi erőforrások minisztere, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, közgazdász, jogász, kommunikációs, ponthatár, Balog Zoltán, középiskolás, kancelláriarendszer, kancellár, rektorválasztás, Felsőoktatási Kerekasztal

DUNA TV DOC AVI


A szocik kettős mércéje Szegeden Pál Józsefet, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettesét október 12-én a bukaresti tisztújításon választották be a Frankofón Egyetemi Ügynökség Közép- és Kelet Európai Rektori Konferenciájának 9 tagú elnökségébe. Mit jelent ez az egyetem számára? Vendégünk a stúdióban Pál József rektorhelyettes. A kormány bejelentette, teljes egészében átvállalják az önkormányzatok adósságállományát, így 2014-től Szegednek sem lesz tartozása, amivel éves szinten csaknem három milliárd forint marad majd a város büdzséjében.

Link: vtvszeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek