Bezár

Televízió

TV - 2013. december

TV - 2013. december

2013. december 16.
2 perc

51. hét
(2013. 12. 16. – 2013. 12. 22.)


Próbaüzemben a geotermikus fűtési rendszer Szegeden - Már a próbaüzeme zajlik az Unió támogatásával kiépült szegedi geotermikus kaszkádrendszernek. A projekt célja egy olyan geotermikus energiával működő fűtési rendszer, amelyet a Szegedi Tudományegyetem intézményei használnak majd. A 2000 méteres mélységből felhozott 92 fokos termálvíz segítségével fűtik a hálózatot.

Link: vtvszeged.hu

 

 Egyetemi hallgatói díjkiosztó gála - 22 éve rendezi meg az egyetemi hallgatói díjkiosztó gálát az SZTE Kulturális Irodája. Az idei ünnepségen először az SZTE Sófi Alapítvány díjait adták át, majd az egyetemi versenyek és a Jó tanuló, Jó sportoló pályázat nyerteseit is elismerésben részesítették. A gálaest színvonalas műsorát a díjazottak produkcióiból állították össze, és egy meglepetéssel is készültek a szervezők.

Link: vtvszeged.hu

 

 Konferenciával zárult Szegeden a Verdi Hetek - A Koncertek, színházi előadások, és kiállítás után tartottak tanácskozást a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. A szegedi operakedvelők és -művelők, elmondásuk szerint, nem csak előadásokkal és zenével, hanem szóval is éltetni kívánják az olasz zeneszerzőt. A bicentenáriumi évben Magyarországon ez volt az egyetlen ilyen konferencia. A Szegedi Nemzeti Színházban december 6-án debütált a városban eddig sosem játszott Luisa Miller, de a Simon Boccanegrát, a Rigolettót és a Traviatát is láthatja a közönség a 2013/2014-es évadban.

Link: vtvszeged.hu


50. hét

(2013. 12.09. – 2013. 12. 15.)

 

 

Tizenegymilliárdos egészségügyi informatikai fejlesztés indul - A magyar kormány 6 milliárdos és a GE Healthcare 5 milliárd forintos hozzájárulásával, a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem valamint az Országos Onkológiai Intézet szakmai hátterével a világon egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer fejlesztése kezdődik - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára a megállapodás aláírásakor, szerdán Budapesten.

TV2 - Tények DOC AVI

 

Fellobbant a második láng - ...A remény gyertyáját Szabó Gáborral, a Szegedi Tudományegyetem rektorával közösen gyújtották meg.

Link: vtvszeged.hu  

 

60 éve sejtették, szegedi matematikusok most igazolták - Egy csaknem 60 éves matematikai problémát sikerült megoldani a Szegedi Tudományegyetem kutatóinak. Az angol E.M. Wright 1955-ben fogalmazta meg híres sejtését, amelyet most nagyrészt igazoltak. Az eredményt elméletei kutatásokkal és számítógépes számításokkal, együttműködve sikerült elérni. A bizonyításon világszerte több kutatócsoport is dolgozott, de a szegediek értek célt először.

Link: vtvszeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek