Bezár

Televízió

TV - 2013. augusztus

TV - 2013. augusztus

2013. november 04.
2 perc

31. hét

(2013. július 29.-2013. augusztus 4.)

 

Kalmár István ezüstérmes lett a Világjátékokon - Az SZTE EHÖK SE versenyzője, Kalmár István ezüstérmet szerzett a kolumbiai Caliban zajló világjátékokon. A 115 kilogrammos szumós a döntőig vezető úton brazil, ukrán és mongol vetélytársát is legyőzte. A finálé előtt viszont a szegedi erős embert utolérte a balszerencse, a bemelegítés közben ugyanis Achilles-ín-szakadást szenvedett. Kalmár István az utolsó mérkőzésére már ki sem tudott állni, így gyakorlatilag veretlenül végzett a második helyen.

Link: vtvszeged.hu

 

A Kecskeméti Főiskola is beszáll a lézerszakemberek képzésébe - ...A Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az MTA debreceni Atommagkutató Intézete mellett a Kecskeméti Főiskola is tagja annak a konzorciumnak, amelynek elsődleges célja, hogy a világviszonylatban is kiemelkedő fejlesztés, az új szegedi lézerközpont működéséhez biztosítsa a jól képzett szakembereket - olvasható Kecskemét Megyei Jogú Város honlapján . Az uniós támogatással megvalósuló projektben összesen 1 milliárd 50 millió forint áll rendelkezésre, hogy az ELI-ALPS kutatóintézet számára és az európai lézerfizikus-hiány enyhítésére kialakítsák az oktatási hátteret.

Link: kecskemetitv.hu

 

32. hét

(2013.08.05. – 08.11.)

 

100 milliót ér a klímaszünet az SZTE -en - ...Augusztus ötödike és huszadika között zárva tart a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része. A nyári szünetet többek között energiatakarékossági szempontok indokolják és az, hogy a dolgozók valóban menjenek szabadságra. A betegellátás ebben az időszakban is folyamatos a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló egyetemi épületekben. A Szegedi Tudományegyetem a klímaszünettel 100 milliót spórol.

Link: vtvszeged.hu.

 

33. hét

(2013.08.12. – 08.18.)

 

Elismerések a kórház dolgozóinak - Címzetes egyetemi docens kitüntető címet adományozott a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának szenátusa dr. Svébis Mihálynak, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató főorvosának. Vécsei László dékán javaslatát a szenátus május végi ülésén hagyta jóvá - olvasható az intézmény honlapján. Link: kecskemetitv.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek