Bezár

SZTE Magazin

94._Unnepi_Konyvheten_Nagy_Bando_Andras_es_Andoczi_Balog_Eva

Összegzés a 94. Ünnepi Könyvhétről – a szegedi főszervező, a Somogyi-könyvtár szemszögéből

Összegzés a 94. Ünnepi Könyvhétről – a szegedi főszervező, a Somogyi-könyvtár szemszögéből

2023. június 22.
1 perc

„Társadalmi esemény is a könyvhét” – véli Andóczi Balog Éva, a Somogyi-könyvtár munkatársa, aki Tráser László mikrofonja előtt készítette el a 94. országos könyvünnep szegedi gyorsmérlegét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kismamák egy csoportja babakocsikat tolva érkezett a 94. Ünnepi Könyvhét szegedi központjába, az SZTE főépülete előtti Dugonics térre, hogy megnézze a legkisebbeknek készült „olvasókönyveket”. A középiskolásoknak rendhagyó tanórákon mutatták be a fiatal irodalmárok és a műfordítók legújabb köteteiket. A Szegedi Tudományegyetem könyvheti programjai az olvasásnépszerűsítés jegyében szerveződtek, az egykori hallgatók mai köteteire fókuszáltak. Az idősebbek a „mai klasszikusok”, a maguknak már nevet szerzett írók és költők könyveit keresték…

Közel száz éve rendezik meg hazánkban a könyvhetet. A 2023. évi szegedi könyvünnepről Andóczi Balog Éva, a helyi programok főszervezője, a Somogyi-könyvtár munkatársa adott „hangképeket” Tráser László kérdéseire válaszolva.

Az országos hírű Kollár-Klemencz László: Öreg Banda című kötetétől kezdve az Év Könyve-díjat elnyert A Piarista 300 éve Szegeden című hely- és iskolatörténeti kiadványon át az SZTE történészei legújabb publikációinak a bemutatójáig számos érdekességet kínált a 94. Ünnepi Könyvhét szegedi program-sorozata.

További információ: az SZTE Hírportál Multimédia rovatában


SZTEinfo

A borítóképen: A 94. Ünnepi Könyvhét szegedi díszvendége, Nagy Bandó András és a programok főszervezője, Andóczi Balog Éva

Fotó: Bánffi István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek