Bezár

SZTE Magazin

DR._KOKUTI_ATTILA

Kőkúti Attila a vállalkozói szféra és az egyetem feladatairól

Kőkúti Attila a vállalkozói szféra és az egyetem feladatairól

2021. február 17.
1 perc

A hazai felsőoktatás fontos változások előtt áll. Az egyetem feladatáról Kőkúti Attilát, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar tudományos főmunkatársát, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét Tráser László kérdezte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetem és a vállalkozói szféra szemszögéből is rálát a felsőoktatásra Kőkúti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKI) új elnöke, az SZTE Műszaki Intézet tudományos főmunkatársa. „Ha ugyanaz az ember tölti be ezt a két funkciót, akkor mit lát egyik vagy másik oldalon, amin változtatni kellene?” – kérdezte a szakembert Tráser László a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 

„El kell jutni számos vállalkozásnak az igényszintre, hogy kiművelt, jól képzett, egyetemet végzett emberekre legyen szüksége” – fogalmazott a CSMK elnöke, az SZTE MK munkatársa. Az „egyetemnek pedig alkalmazott tudományokat művelni tudó embereket kell képeznie”.

 

„Sokkal alaposabb alaptudományokat kellene oktatni elméleti szinten, majd a gyakorlatban meg kell tanulni az alkalmazhatóságát” – összegezte tapasztalatait Kőkúti Attila, az SZTE MK tudományos főmunkatársa, a CSMKI elnöke.


A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorának beszélgetése itt meghallgatható:


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek