Bezár

SZTE Magazin

Nyito_onkentesek

„Az Apáca Show a kedvencem” – Hamza Vanesszát, az SZTE önkénteskedő hallgatóját a szabadtériről kérdeztük

„Az Apáca Show a kedvencem” – Hamza Vanesszát, az SZTE önkénteskedő hallgatóját a szabadtériről kérdeztük

2021. július 30.
5 perc

Az Apáca Show musicalről is kérdeztük Hamza Vanesszát, aki hét éve önkéntesként segíti a Szegedi Szabadtéri Játékok produkcióit. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció és média szakos hallgatója elárulta: minden vágya, hogy sminkesként és fodrászként dolgozhasson egy színházban, vagy filmforgatáson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Sokféle feladatkör közül választhat a Szegedi Szabadtéri Játékok produkciói körül dolgozó önkéntes. Az elmúlt években a kérdőívezést kaptam feladatként – emlékezett Hamza Vanessza, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) hallgatója. – De a járványhelyzet miatt a személyes „kontaktokat” beszüntették, ezért a kérdőívet borítékban kapják meg a nézők. Most a szórólapozás, a nézők informálása a feladatunk, esetenként a VIP-vendégeket mi kísérjük a páholyokba. Az értékesítést és magazinárusítást is választhatják az önkéntes munkatársak.


Hamza_Vanessza

 

2014 óta minden év nyarát a Szegedi Szabadtéri Játékok körül tölti az SZTE kommunikáció és média szakos hallgatója.

 

– A szabadtéri nagyon a szívemhez nőtt ennyi év alatt. Sok új barátot szereztem ott, és az előadások is nagyon tetszettek. Imádom, hogy a legtöbb előadás próbafolyamatánál is jelen lehetünk, és látjuk, hogyan áll össze a produkció. Látjuk, a rendező hogyan utasítja a színészeket, ott lehetünk a háttérben, találkozhatunk a művészekkel, és ez igazából nagyon jó tanulási folyamat azoknak, akik a későbbiekben a színházzal szeretnének foglalkozni, mint ahogy – bevallom –, én is – fogalmazott Hamza Vanessza, aki a Színház és Film Intézetben elvégezte a smink- és maszkmester szakot.


HV_is

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok aktuális produkciója, az Apáca Show 2018-ban „Szegeden állt össze”. Szente Vajk rendező munkáját közelről szemlélhették az önkéntesként dolgozó egyetemisták, így Hamza Vanessza is.

 

– Nekem az Apáca Show a kedvencem – jelentette ki az egyetemista. – Egyébként is szeretem a musicaleket. Nagyon jók a dalok. Teljesen „beleragadtak” a fülembe. 2018-ban, mikor befejeződtek az előadások, már szinte kívülről fújtam a dalokat, annyira jók voltak. Szerintem az Apáca Show az egyik legjobb musical! A Titanic és a Mamma Mia! is tetszett. Az Újszegedi Színpadra kerülő előadások közül a vígjátékokat nagyon szeretem – sorolta.


onkentesek_2

 

Mi az Apáca Show sikerének a titka? Hamza Vanessza szerint az alapsztori nagyon erős. A színészek is nagyot alakítanak. A szereplők közül kiemelte Janza Katát, Sári Évát, Csonka Andrást és Alföldi Róbertet is.


onkentesek
Váratlan találkozás: az Operettszínház két művésze - Lukács Miklós és Peller Anna - a Szegedi Szabadtéri Játékok önkénteseivel, az SZTE hallgatóival fényképezkedett. Középen Hamza Vanessza.

 

– Szimpatikus, hogy interaktív a produkció. A második felvonás elején a nézőknek is adott a lehetőségük a szereplésre. Ez egy nagyon jó újítás a rendezőktől – vélekedett az önkénteskedő egyetemista.

 

Sokan a Whoopi Goldberg-féle filmvígjáték miatt nézik meg a szabadtérin az Apáca Show-t.


onkentesek_3

 

– A színház itt és most jellege teljesen különbözik a filmtől, és nekem mindig is nagyobb élmény volt színházban darabot nézni, mint filmeket itthon – hangsúlyozta Hamza Vanessza. – Minden darabban van, aki nagyon kiemelkedő, és velük mindig találkozunk. Adott a lehetőségünk arra, hogy szelfiket készítsünk a színészekkel, alkotókkal. Például Veréb Tomit nagyon szeretem, ő nagyon kedves mindenkivel, az önkéntesekkel is. Dolhai Attilával is nagyon szerettem volna találkozni. Mikor ez összejött, jót beszélgettünk. A színészek nagyon hálásak, hogy mi segítünk nekik. A nézők közül pedig sokan vannak, akik egy bizonyos színész miatt vesznek jegyet a produkcióra.


Hamza_Vanessza_b

 

A járványhelyzet miatt kicsit csökkent az érdeklődők száma. Négyezer személyt fogad be a nézőtér a Dóm téren. Újszegedre is sokan járnak, mert az ottani színpadon is jó darabokat mutatnak be. Az eddig látott produkciók közül Hamza Vanesszának a Dóm téren a Mamma Mia!, Újszegeden a Kölcsönlakás tetszett a legjobban.


Hamza_Vanessza_b_j_

 

– Eddig a barátnőim miatt önkénteskedtem. Szívesen visszatérnék, úgy mint sminkes, fodrász – fogalmazta meg reményét Hamza Vanessza, aki kislányként színésznő szeretett volna lenni, de ezt az álmot elvetette. Most az SZTE BTK hallgatójaként kommunikációt és a médiáról tanul, úgyhogy a szereplés nem áll tőle távol, mégis inkább a háttérmunkában szeretekne részt venni.

 

SZTEinfo – Hegedűs Ádám Alex

Fotók: H. V.

 

Korábban írtuk:

A kultúra és a csapatszellem ereje – interjú a Szegedi Szabadtéri Játékok önkénteseivel


*


A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021. évi műsoráról írtuk:

Az idén 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok a zene ünnepe is

14 villanás a Jézus Krisztus Szupersztár szegedi előadása elé

Kedvezménnyel nézhetik meg az SZTE dolgozói a Puskás musicalt

Interjú-duett a Szabadtéri SZTE-s énekeseivel

 

*

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021. évi műsora:

 

06. hónap 22. – Dumaszínház (Kőhalmi Zoltán) – ÚJSZEGED

június 24. – Ajándékkoncert (90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitó est), Dóm tér

július 02., 03. 04., 09., 10. – Rice-A.L.Webber: Jézus Krisztus szupersztár (rockopera)

07. hónap 09.,10. – Cooney-Chamman: Kölcsönlakás (vígjáték) – ÚJSZEGED

július 17., 18. – Juhász-Szente-Galambos: Puskás (musical), Dóm tér

július 23. – Magyar Állami Népi Együttes: Tánc-ünnep (néptánc, koncert), Dóm tér

07. hónap 23., 24. – Mozart: Szöktetés a szerájból (vígopera) – ÚJSZEGED

július 30., 31.; augusztus 01.. – Menken-Slater: Apáca show (musical), Dóm tér

08. hónap 06., 07. – Moliére: Scapin furfangjai (vígjáték) – ÚJSZEGED

augusztus 13., 14., 15. 20., 21., 22. – Laurents-Bernstein-Sondheim: West side strory (musical), Dóm tér

08. hónap 19., 20. – Lane-Yazbek- Almodovar: Nők az idegösszeomlás szélén (musical) – ÚJSZEGED

08. hónap 23. – Dumaszínház (Kiss Ádám önálló estje) – ÚJSZEGED

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek