Bezár

SZTE Magazin

Szegedi egyetemisták érmei az uszonyosúszó egyetemi világbajnokságon

Szegedi egyetemisták érmei az uszonyosúszó egyetemi világbajnokságon

2018. augusztus 02.
2 perc

A Belgrádban megrendezett uszonyosúszó egyetemi világbajnokságon képviselték hazánkat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Az SZTE-s csapat a 4X100 m-es váltóban ezüstérmet szerzett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az uszonyosúszásnak nagy hagyománya van Magyarországon, annak ellenére, hogy nem számít olimpiai sportágnak. A szegedi sportolók évtizedek óta a világ élmezőnyében szerepelnek, a hagyományosan magas színvonalú edzőgárdának köszönhetően. A kezdetekben még Gyémánt Imre indította útjukra az első bajnokokat. Napjainkban Kanyó Dénes többszörös világbajnok, világcsúcstartó, jelenleg is aktívan versenyző felkészítésének köszönhetően szerepeltek remekül a szegediek, akik a Belgrádban megrendezett uszonyosúszó egyetemi világbajnokságon képviselték hazánkat.


Az SZTE színeiben Grúber Kornél, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója, Kosara Géza, a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatója, valamint Dimák Dávid, korábbi szegedi hallgató indult. Az SZTE-s tehetségek és Bukor Ádám a 4X100 m-es váltóban 02.30.91-es idővel szerezte meg az ezüstérmet, megelőzve ezzel a japánokat.


valto_ezust


Az SZTE-s hallgatók egyéni számokban is remekül helytálltak. Kosara Géza a 800 m-es felszíni uszonyosúszásban nagyszerű 06.43.54-es idővel állhatott fel a dobogó második fokára, Eisserer Géza osztrák (arany) és Allegretti Gianluca olasz (bronz) sportolók mellé. Grúber Kornél a 200 m-es felszíni uszonyosúszásban 01.24.12-vel bronzérmet szerzett az olasz De Ceglie (arany) és az orosz Drozdov Mikhail (ezüst) mögött.


A belgrádi Nemzetközi Egyetemi Uszonyosúszó-bajnokságon összesen két aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyarok.


Gruber_Kornel
Grúber Kornél, a GTK hallgatója

Kosara_Geza
Kosara Géza, a TTIK hallgatója
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek