SZTE magazin

Egyre több a vírusos megbetegedés

Utunk manapság már olyan területekre is vezethet, ahol gyakoriak a vérzéses, lázzal járó megbetegedések, amelyek komoly szövődményeket is okozhatnak. A vírusos betegségek terjedéséhez milyen mértékben járul hozzá a turizmus és erre mennyire van felkészülve az orvostudomány? Dr. Bálint Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Pro Facultate Medicinae elismerésben részesült professzora válaszol Tráser László kérdéseire.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Egy nyári utazás sokfelé bizonytalansággal jár. Vajon az új vírusok, amelyekről hallani lehet, mekkora kockázatot jelentenek, ha valaki például Kongóba készül turistaként, vadászni, horgászni, vagy netán üzleti útra indul Afrikába?


Míg a legtöbb vírus csak influenzához hasonló tüneteket okoz, e betegségek nagy része komoly szövődményekkel jár és képes járványokat is elindítani. Dr. Bálint Gábor, a Szegedi Tudományegyetem professzora szerint nem érdemes az összes gyógyszergyártási kapacitást lekötni az ellenszerek kifejlesztésére, azonban mégis nagy figyelmet kell fordítani a vírusok okozta betegségek megelőzési lehetőségeinek a megismerésére és megismertetésére.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés

SZEM_2019_HUN_borito SZEM_2019_ENG_borito

AlmaMater_Magazin_2019_telAlma_mater
Szteminarium_2019SZEM_klinika_2020_01