Bezár

SZTEhírek

Magyar_parasport_napja_borito_hiroldalra

Magyar Parasport Napja a Szegedi Tudományegyetemen

Magyar Parasport Napja a Szegedi Tudományegyetemen

2024. február 07.
1 perc

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia apropóján hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködve, a Magyar Parasport Napját február 22-én a Lélekmozgató programon keresztül. A kezdeményezéshez idén a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az érzékenyítés és az esélyegyenlőség hangsúlyozása mellett az országos programsorozat célja, hogy a figyelmet a parasportolókra, edzésmódszereikre és helyzetükre irányítsa. Idén először, hagyományteremtő céllal az SZTE csatlakozik a programsorozathoz egy interaktív sportórával.

Major_Endre

Major Endre

A játékos foglalkozáson a résztvevő hallgatóknak és dolgozóknak lehetősége nyílik SZTE-s parasportolókkal találkozni, több sportág paraedzését is kipróbálni. Az eseményen megszólal Petrovics Kálmán, az egyetem kiemelt partnere, az MVM Vízisport Egyesület elnöke, Boldizsár Dalma, az SZTE egyik parasportoló-hallgatója és édesapja, Boldizsár Gáspár, Mihálffy Kinga alumna, valamint Major Endre és Hegedűs László parasportolók.

Mihalffy_Kinga

Mihálffy Kinga

Magyar_Parasport_napja_plakat_jo

A rendezvény plakátja kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető.

Az esemény az SZTE IKIKK (Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ) Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter „SZTE Sport és Egészség Fejlesztési Programjának” részeként valósul meg. A fejlesztési program célja, hogy az egészségmegtartás mellett az integrációra és az érzékenyítésre is lehetőséget biztosítson az egyetemi polgárok számára, hiszen ezek, valamint az esélyteremtés az egyetem stratégiájának kiemelt fókuszú területei.

parasport_2

Az ingyenes, sajtónyilvános eseményre a szervezők minden érdeklődőt várnak az SZTE JGYPK Topolya sori sportcsarnokába, február 22-én 10 órától délig.

 

Szabó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek