Bezár

SZTEhírek

SZTE_gyakornoki_program

Rekordszámú pozícióra jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda programjában

Rekordszámú pozícióra jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda programjában

2023. szeptember 05.
3 perc

Valós projektek, gyakorlati ismeretek - egy izgalmas félév kezdete. Az őszi félévben rekordszámú pozícióval várnak az egyetemi egységek és civil szervezetek. Jelentkezz minél hamarabb az SZTE Karrier Iroda alternatív gyakornoki programjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi az az Alternatív Gyakornoki Program?

Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként veheted fel a Neptunban.)

Mi a célja?

A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. Programunkkal egyrészt azokat a diákokat célozzuk meg, akiknek nincsen kötelező szakmai gyakorlata. Másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetlegesen saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.

Miért jó ez Neked hallgatóként?

Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. Megismered a szervezeti és munkahelyi kultúrát.

● A gyakornoki program kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni.

Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el. Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e.

● Egy mentort kapsz magad mellé, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed.


Milyen dokumentumok és egyéb elintéznivalók szükségesek a programban való részvételhez?

1) A fogadóhelyek Gyakornoki felhívást küldenek a Karrier Irodának

A dokumentum adatainak kitöltése után tudjuk a gyakornoki helyet meghirdetni felületeinken (több mint 5500 főt számláló Facebook oldalunk, honlapunk és Instagram oldalunk segítségével).

(Az iroda toborzási kampánya természetesen saját felületekkel is kiegészíthető.)

→ Ezután a hallgatók a szakmai érdeklődésüknek megfelelő gyakornoki helyre önéletrajz és motivációs levél elküldésével pályáznak.

→ Elkezdődik a kapcsolatfelvétel: a fogadó szervezet/egyetemi egység kiválasztja az elvárásainak leginkább megfelelő gyakornokot. Ezt kérjük, minden esetben a megadott határidőig jelezzék az iroda felé, hogy a hallgató időben felvehesse a kurzust a Neptunban.

2) A fogadó szervezet/egyetemi egység partnerségi megállapodást köt az Oktatási Igazgatósághoz tartozó SZTE Karrier Irodával, melyben vállalja, hogy mentort jelöl ki a gyakornok mellé, aki támogatja majd a rá bízott feladatok ellátásában, kompetenciái fejlesztésében. A mentor felsőfokú végzettségű, adott szakterületen legalább 2 éves tapasztalattal rendelkező személy.

→ Önkéntes szerződés keretében megállapodnak a gyakorlat időbeli ütemezésében.

3) A gyakorlat végén a fogadó szervezet/egyetemi egység értékelést ad a hallgató munkájáról, a hallgató is értékeli a fogadó helyet, illetve szakmai beszámolót ír.

További információ itt olvasható. A meghirdetett gyakornoki helyek itt érhetőek el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek