Bezár

SZTE Magazin

eusa_2023

Egyetemi Európa-bajnokságokra készülnek az SZTE hallgatói

Egyetemi Európa-bajnokságokra készülnek az SZTE hallgatói

2023. március 02.
2 perc

Az Európai Egyetemi Sport Szövetség (EUSA) minden évben, több sportágban megrendezi az Egyetemi Európa-bajnokságot. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói küzdősportokban és labdajátékokban is sikeresek voltak az elmúlt időszakban és az idei megmérettetéseken is várható érem tőlük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több nemzetközi megmérettetés is várja azokat az egyetemistákat, akik felsőoktatási tanulmányaik mellett magas szinten űznek egy-egy sportágat. A mini olimpiaként is felfogható Európai Egyetemi Játékok mellett a legtöbb sportág külön-külön, maga is megrendezi a kontinentális vagy világbajnokságát. A magyar egyetemek hallgatói is rendszeres résztvevői ezeknek a viadaloknak és komoly sikereket értek el az elmúlt évtizedekben.

A Szegedi Tudományegyetem alumnijai között is több olimpiai bajnokot találunk, így a jó példa adott a mai hallgatók számára.

Az SZTE hallgatói közül, az előző szezonban Nádas Bence világbajnokságot nyert kajak-kenuban, Mocsári Bence paraduatlonban állhatott a dobogó legmagasabb fokára és Kónya Zsófia is remekelt a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyein.

Ami a kifejezetten egyetemistáknak szóló viadalokat illeti, Andrási Gellért és Andrási Márton judóban szerzett bronzérmet az Európai Egyetemi Játékokon. Tőlük idén is szép eredményeket várhatunk, az EUSA által szervezett Európa-bajnokságon.

eusajudo

Szintén küzdősportos és éremesélyes SZTE-hallgatók Miklós Alexandra és Karácsondi Réka, akik kick-boxban képviselik alma materüket.

Miklós Alexandrának a szezon első versenyén, a horvátországi Karlovac Openen a low-kick kategóriában, -52 kilogrammos súlycsoportban sikerült bajnoki övet szereznie.

 Miklos_Alexandra

Az Egyetemi Európa-bajnokságokra az említetteken felül is több sportágban készülnek a hallgatók. A 22 különböző sportág és a versenyek időpontjai és helyszínei elérhetők ide kattintva.

tklogo

Az SZTE hallgatóinak eredményeiről folyamatosan beszámolunk az egyetemi honlapon.

 

SZTEinfo

Fotó: EUSA, SZTE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek