Bezár

SZTE Magazin

pexels-photo-1472887

Sportoljunk együtt az SZTE-n 2022-ben is

Sportoljunk együtt az SZTE-n 2022-ben is

2022. szeptember 15.
2 perc

Az SZTE-n szeptember 20-án idén is a sportolás lesz a fókuszban. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján számos színes sportprogram várja az érdeklődőket a Füvészkertben. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás fontosságára a felsőoktatásban. A belépés a rendezvényre SZTE hallgatóknak és dolgozóknak díjtalan.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2016 óta rendezi meg az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját (IDUS) szeptember 20-án. A Szegedi Tudományegyetem idén is csatlakozott a sikeres eseményhez, a Testkultúra Centrum, a Sportközpont és az Alma Mater szervezésében. A cél, hogy világszerte figyelmet kapjon a sportolás fontossága a felsőoktatásban. Ezen a napon a legtöbb hazai és külföldi egyetem színes programokkal készül az egyetemistáknak.

idusplak

Jövő hét kedden, több különleges sportot kipróbálhatnak az érdeklődők. Az esemény az SZTE Füvészkertben 10:00 órakor kezdődik, a mozgásformák közül már ekkor ki lehet próbálni a  pilatest, a röplabdázást, a frizbit, a habteniszt, de lesznek ügyességi feladatok is, valamint jóga, slack line és zenés gerinctréning is.

A belépés ingyenes az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak. A diákok menetlevéllel tudnak részt venni az órákon, amit a helyszíni regisztrációkor kapnak.

A centenáriumi évben az SZTE volt és jelenlegi polgárai több, mint száz napnyi sportolási időt gyűjtöttek össze a tavaszi kihíváskor, ami rendkívül sikeres volt. Ennek emlékére egy kaliforniai gyantásciprust adományoznak a Füvészkertnek, valamint 13 órától „SZTE 100 – Mozdulj ki!” örökbefogadó névtábla-avató ünnepség is lesz.

A sportnap egy közös futóversennyel zárul, 16:30-tól a Füvészkertben, amelyen az első három helyezettet díjazzák férfi, női, Alma Mater és a hallgatóság kategóriákban.

idusprog


SZTEinfo – Mátó Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek