Bezár

SZTE Magazin

szte-szedeak

Ideiglenesen új helyen, de a régi lendülettel folytatja a Naturtex-SZTE-Szedeák

Ideiglenesen új helyen, de a régi lendülettel folytatja a Naturtex-SZTE-Szedeák

2022. november 10.
2 perc

A rezsiköltségek optimalizálása a szegedi sportegyesületeket is érinti, így a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit is a soraiban tudó, Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata is kénytelen volt új helyet keresni az edzéseinek és a hazai mérkőzéseinek a téli időszakra. Kerpel-Fronius Balázsék december közepétől a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában edzenek és a tervek szerint két hazai mérkőzést is a kézilabdázók bázisán játszanak majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt idényben, sorozatban másodszor jutott az elit bajnokságban a rájátszásba a Naturtex-SZTE-Szedák férfi kosárlabda csapata. Az SZTE-s hallgatókat is a soraiban tudó együttes ezzel egyértelműen jelezte: a legjobbak közé tartozik. Jelenleg a csapatkapitány, Kerpel-Fronius Balázs mesterszakon szociológiát tanul, rajta kívül az SZTE hallgatója a csapat keretéből Polányi Kristóf, Balogh Szilárd, Bella Ádám és Csornai Csaba is.

tklogo

A szegedi közgyűlés döntése értelmében december 19-től február 3-ig bezár a Városi Sportcsarnok, amely otthont ad a Naturtex-SZTE-Szedeák edzéseinek és mérkőzéseinek. A klub vezetése azonnal reagált a kialakult helyzetre és megnyugtató megoldást talált.

- A szegedi Városi Sportcsarnok bezárásáról szóló első hírek után tárgyalásokat kezdtünk arról, hogy a Nemzeti Sportközpontok által üzemeltetett Pick Arénában folytathassuk a bajnokságot. Örömmel jelenthetjük be, hogy a megállapodás megszületett: 2022. december 19-től átköltözünk a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokába, ott edzünk majd, és mivel a Nemzeti Sportközpontok vállalta, hogy az 1500 néző befogadására alkalmas csarnokot felkészíti az NBI A csoportos kosárlabda-mérkőzések megrendezésére, így a december 30-i ZTE és a január 21-i Alba Fehérvár elleni bajnokikat ott fogjuk lejátszani. Köszönjük a Nemzeti Sportközpontok rugalmas hozzáállását annak érdekében, hogy segítsék nehéz helyzetbe került csapatunkat - nyilatkozta dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke, a csapat Facebook oldalán.


Forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák

Nyitókép: Faragó Imre

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek